10 Alternatieven voor Whatsapp

4
1557

Nadat Mark Zuckerberg WhatsApp heeft overgenomen voor ongeveer 19 miljard euro vragen veel WhatsApp gebruikers zicht af of hun gegevens, berichten, foto’s en filmpjes nog wel veilig zijn bij het miljardenbedrijf facebook. Nu is WhatsApp nog gratis, maar blijft dit zo? Komen er storende reclameboodschappen waar je tegen betaling van verlost kan worden? Zuckerberg heeft beloofd dat WhatsApp zelfstandig (dus los van facebook) zal blijven bestaan. Maar sinds Frits van Eerd (Jumbo) tegenover alle C1000 ondernemers heeft beloofd dat C1000 en Jumbo naast elkaar zouden blijven bestaan geloven wij niet meer in fabeltjes.

Tijd voor actie dus! Wat zijn de alternatieven voor WhatsApp? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet. De meeste zijn (net zoals WhatsApp nu) helemaal gratis!

1. Telegram

Telegram  is vergelijkbaar met WhatsApp, zeker qua uiterlijk, maar ook de werking is vrijwel identiek. Een voordeel is dat Telegram de gegevens die verzonden worden standaard versleuteld. Bovendien worden de gegevens direct na aflevering aan de ontvanger van de servers van de provider verwijderd. Beschikbaar voor iOS en Android, de installatie is gratis.

2. Hike

In Hike kunnen berichten worden verstuurd via SSL-codering, die de dienst veiliger dan WhatsApp. De functies van Hike lijken sterk met die van WhatsApp: Je kunt berichten verzenden, bellen en een groeps-cha starten. Hike is gratis.

3. Secure Chat

veilig chatten De nieuwsdienst Secure Chat gebruikt XMPP, zodat je verbinding kunt maken met onder andere Jabber, Google Talk en Facebook. Zoals de naam al doet vermoeden, is ook deze app ontworpen voor de veiligheid. Na registratie, de app geeft contactpersonen met wie je kunt chatten gecodeerd en beveiligd. Secure Chat is beschikbaar voor Android en iOS, de installatie is gratis.

4. Snapchat

Het bijzondere van Snapchat is het ingebouwde “zelfvernietigende mechanisme”. Alle gegevens die je uitwisselt met je contacten zoals foto’s en video’s zijn tien seconden lang zichtbaar voordat ze verdwijnen. Deze gegevsn worden niet opgeslagen. Snapchat is beschikbaar voor Android en iOS, de installatie is gratis.

5. WeChat

Naast eenvoudige en groep chats biedt WeChat en videotelefonie. De app geeft ook suggesties voor potentiële zakenpartners aan die in je omgeving zijn. WeChat is gratis.

6. Skype

Skype is een klassieke onde de voice-over-IP-diensten. Wat veel mensen niet weten is dat Skype naast bellen ook prima geschikt is om te chatten. Het kan gebruikt worden voor alle apparaten en WhatsApp ongeëvenaard Per App. Het kan ook delen van foto’s, video’s en andere bestanden en berichten sturen als SMS.

7. Viber

Met Viber kun je niet alleen berichten vesrturen, maar ook gratis bellen met andere gebruikers. De nieuwsdienst ondersteunt ook video-telefonie. Het programma is vergelijkbaar met Skype. De prijzen voor bellen variëren van land tot land, in Duitsland zijn er voor een drie-minuten gesprek over 17,7 cent. De app is reclamevrij en is gratis beschikbaar. Viber ondersteunt vrijwel alle bekende mobiele besturingssysteem en is ook beschikbaar voor je computer of laptop.

8. Google+ Hangouts

De gratis Google Hangouts laat volgende groep chats en videogesprekken met maximaal tien deelnemers. Het synchroniseert ook de chatgeschiedenis op meerdere apparaten en waarschuwt de gebruiker wanneer ze vrienden die voorheen niet haalbaar waren loggen. Nadeel, het is verplichting om een Google-account gebruiken.

9. eBuddy Messenger

eBuddy De app verbindt alle belangrijke netwerken zoals MSN, ICQ (wie kent het nog) of Facebook-chat en toont de vrienden die je hebt in een overzichtelijke lijst an.Während de chat, kunt u tussen de verschillende vensters door te vegen. Een nadeel is dat eBuddy uitsluitend verkrijgbaar is voor Android-telefoons.

10. Threema

Threema is een (betaalde) Zwitserse App die scoort met uiterst veilige communicatie omdat Threema gebruikt een asymmetrische end-to-end encryptie. Om het bericht alleen de verzender en de ontvanger gelezen. Anders, de app alles wat WhatsApp kan ook: stuur berichten, foto’s en video-uitwisseling en groep chats. Kosten: 1,60 € (Android) of 1,79 € (iOS).

4 REACTIES

  1. Wats Aape kolder vertaald uit Duits en ten tweede is deze site (en links). allemaal veesboek eigen!! Hahaha ROFL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here