Home Goed Nieuws, Puur en Positief 10 tips voor een vrolijke dag

10 tips voor een vrolijke dag

10 tips voor een vrolijke dag

We waren wel de eerste maar gelukkig zijn we niet meer de enige website waar goed en positief nieuws hoog in het vaandel staat. In de balk aan de linkerkant van het scherm staan nog meer websites waar je goed nieuws kunt vinden. Zo heeft happynews.nl een top 10 samengesteld met tips voor een vrolijke dag.

1. Lach: de natuurlijke manier om je al meteen een goed gevoel te geven. Doe het en je zal zien, het werkt aanstekelijk.

2. Geniet van de ochtend. Neem je tijd om uit bed te stappen en luister naar de ochtendstilte. Wanneer was de laatste keer dat je de vogels hoorde tsjilpen? Heb je een vrije dag? Hang wat langer rond in je pyama en neem de tijd voor ochtendrituelen.

3. Rijkelijk ontbijt: ontbijten moet altijd, maar dat mag af en toe uitgebreider. Zet je wekker wat vroeger en trek alle registers gerust open. Ga voor fruit, kaas, eitjes, jam, wafels of pannenkoeken. Ontbijten geeft een boost aan je stofwisseling en je humeur.

4. Geniet van de natuur: maak een boswandeling, ook als het eventueel regent kan dit toch heel ontspannend zijn.

5. Koop bloemen: Er gaat niets boven de geur en de ‘looks’ van verse snijbloemen in een mooie vaas. Een huisparfum is niet meer nodig. Natuurlijke geuren werken nog meer op je humeur.

6. Steek kaarsen aan: dat kan op elk moment van de dag. Vooral op regenachtige of kleurloze dagen kan een kaarslichtje wat warmte geven. ’s Avonds zorgt een kaars dan weer voor een portie romantiek.

7. Zet de TV uit: weg met de ronkende geluidjes van je televisie, geniet van de stilte.

8. Alleen eten. Alleen eten of een bezoekje aan de bioscoop, kan verfrissend en bevrijdend werken. Maakt de gedachte je nerveus? Begin klein, ga naar een café, neem een boek of tijdschrift mee om je bezig te houden.

9. Schrijf: een boek hoef je niet te pennen, wel kleine kattebelletjes. Wist je dat een pen op papier therapeutisch werkt?Het gevoel van je pen tegen een papier is heel wat anders dan het saaie getik op je toetsenbord.

10. Bak een taart of kook iets lekker. Probeer eindelijk dat recept eens dat je al zo lang liggen hebt, maar nog nooit hebt gemaakt. En waarom zou je eens geen indruk mogen maken op anderen met je kookkunsten?

11. Dans: draai de volumeknop hoger en dans. Voel je sexy en mooi, meezingen mag ook (liefst wanneer niemand in de buurt is).

bron: happynews.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here