Home Goed Nieuws, Puur en Positief 5 Tips voor een Gelukkig Leven

5 Tips voor een Gelukkig Leven

5 Tips voor een Gelukkig Leven

Geluk zit vaak in een klein hoekje, en is niet te koop. Maar wat is geluk eigenlijk? Dit is verschillend van persoon tot persoon. Waar de een gelukkig wordt van een heerlijke maaltijd, schuilt geluk voor de ander in een mooie wandeling.

Toch zijn er tips die ervoor kunnen zorgen dat de kans op gelukkige momenten toeneemt. Door het toepassen van deze verrassend eenvoudige dagelijkse dingen is de kans groot dat je binnen de kortste keren gelukkiger bent.

Tip1: Deel Geluk

Ongeluk is voor egoïsten. Door je geluk te delen met anderen zul je merken dat je zelf gelukkiger word en nog meer geluk kunt delen. Delen is een oneindige cyclus van geluk :)

Tip 2: Beloon Jezelf

‘Geluk is niet te koop’ is het spreekwoord. Toch is dit niet helemaal waard. Ben je trots op jezelf omdat je bijvoorbeeld een doel hebt bereikt? Beloon jezelf dan met een klein presentje zoals een goed boek. Dit hoeft overigens niet altijd een tastbaar kado te zijn. Een mooie wandeling of een ijsje eten met diegene die je dierbaar is kan ook een prima beloning zijn.

Tip 3: Eet Gezond en Gevarieerd

Heb je wel eens opgeschreven wat je op een dag eet? Veel mensen weten niet wat en hoeveel ze op een dag naar binnen stoppen. Door je voedsel met zorg te kiezen krijg je meer balans in je hormoonhuishouding. Veel mensen eten tegenwoordig graag ‘over de grens’ Grieks en Japans zijn enorm populair. Weet je waar ik echt gelukkig van word? Een heerlijke Nederlandse stamppot!

Tip 4: Doorbreek de Sleur

Veel mensen krijgen vroeg of laat een sleur in hun dagelijkse leven. Door iedere dag min of meer dezelfde dingen te doen val je in herhaling en ontstaat heel langzaam verveling. Het goede nieuws is dat jij de enige bent die dit patroon kan doorbreken. Doe eens iets spontaans, sloof je uit in de keuken en verras je partner met een lekker etentje. Vul een picknickmand, stap op de fiets en zoek een mooie plek op. Gebruik je creativiteit en doorbreek de sleur!

Tip 5: Voldoende Beweging

Van stil zitten of lang in bed liggen worden de meeste mensen slap en lamlendig. Je hoeft echt geen topsporter te zijn om een mooie wandeling of fietstocht te maken. NA afloop zul je merken dat je trots bent op jezelf!

Jouw Geluk Tips

Wat is jouw ultieme tip voor geluk? Deel jouw tip met andere bezoekers en maak kans op een ultiem gelukkig leven :)

1 REACTIE

  1. Je mindset is zeer belangrijk. Hoe jij over jezelf denkt of over iets denkt bepaald je karakter. Een mindset kan je aanleren. Als je denkt dat je bijvoorbeeld denkt dat afvallen niet voor jou is weggelegd zul je het ook niet behalen. Denk daarom bijvoorbeeld; ik kan het! Ik ben een slank persoon. Dit heeft een veel positievere effect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here