Home Blog

Jouw Nieuws op Goed Nieuws!

Geen Nieuws is Goed Nieuws’ hoor je regelmatig. Misschien is dat wel de reden dat je in kranten en op internet goed moet zoeken naar positieve berichtjes. Wel staat de media dagelijks boordevol sombere berichten. goednieuws.com is het positieve antwoord op de stroom van trieste berichten. Waarom? Goed Nieuws is erg belangrijk om je goed te voelen. Zonder Goed Nieuws heb je minder plezier in het leven, glimlach je minder, en heb je meer stress. Daarom kun je op goednieuws.com uitsluitend positief nieuws lezen.

Je hoeft de krant maar open te slaan, de TV aan te zetten of een willekeurige website te bezoeken en we worden overspoeld met nieuwsberichten. In de meeste gevallen gaat het om drama, ellende en tranentrekkende artikelen. Kortom, geen nieuws om vrolijk van te worden. Helaas is er veel slecht nieuws op de wereld, maar de beelden die de media ons voorschotelen zijn wel erg negatief. Het glas is meestal ‘half leeg’ terwijl wij van goednieuws.com zien dat hetzelfde glas ‘half vol’ is.

Lammetje geboren, zwemdiploma gehaald, sponsorloop van je school, opa of oma geworden, jeugd die zich inzet voor ouderen. Dit zijn maar een paar voorbeelden van berichtjes waar wij vrolijk van worden. Een glimlach, ontroering, durf te dromen en lief te zijn voor elkaar. Geen nieuws zonder Goed nieuws, dat is ons motto!

Zet jouw Goede Nieuws meteen op goednieuws.com

Heb je een kort berichtje en wil je jouw goede nieuws delen met de rest van de wereld, dan bieden wij je de ruimte. Zet jouw goede nieuws meteen op goednieuws.com

Of stuur jouw Goede Nieuws naar de redactie

Heb je meer ruimte nodig stuur je goede nieuws dan naar de redactie van goednieuws.com en de kans is groot dat jouw goede nieuws binnenkort prominent op de meest positieve website van Nederland en België staat.

Verslaafd aan Shoppen? Dit is de oplossing! Anti-Shop Armband!

Ook verslaafd aan shoppen?

De armband is van Pavlok en is op de markt gebracht voor de big spenders. Het armbandje is gelinkt aan je bankrekening en hier kun je een maximumbedrag instellen. Dit is het max bedrag wat je per dag kan uitgeven.

Sportvasten op TV bij Dokters van Morgen

Het heeft even geduurd maar Nederlandse artsen omarmen nu ook, net als wetenschappers van  een aantal Europese Universiteiten, de trainingsmethode Sportvasten. In de tv-uitzending “Dokters van Morgen”, die deze week werd uitgezonden op NPO 1, vertelden Nederlandse en internationale wetenschappers en dokters over de gunstige en zelfs genezende effecten van vasten bij ziektes als reuma en tumoren.

Genezend effect

In Nederland staat vasten voor de wetenschap nog in de kinderschoenen maar in landen als Duitsland en Italië is vasten een door artsen erkende therapie voor een groot aantal ziekten en aandoeningen. Het genezend effect van vasten is inmiddels beter bekend bij mensen met diabetes type 2. Een steeds grotere groep mensen hoeft geen medicijnen meer te slikken door het aannemen van een gezondere leefstijl. Ook in het bestrijden van andere welvaartsaandoeningen en zelfs in sommige gevallen van kanker is bewezen dat vasten bijdraagt aan genezing.

Geduld wordt beloond

Met een enthousiaste groep coaches bouwt Fittergy Sportvasten aan een grote community van fans voor Sportvasten. Dagelijks breidt deze groep zich uit met mensen die de voordelen van Sportvasten zelf ondervinden. Waar mogelijk zijn wetenschappelijke publicaties gedeeld over het gunstige effect van Sportvasten. “Dat de aanvankelijke scepsis van Nederlandse artsen nu verdwijnt, voelt als een beloning voor al onze inspanningen van de afgelopen jaren. Sportvasten is niet vreemd of gevaarlijk; het is juist goed voor je lijf en je systeem,” aldus Remco Verkaik, de ontwikkelaar van het programma en zelf medisch bioloog.

Niet alleen afvallen

Met de support van Nederlandse artsen hoort Sportvasten niet langer thuis in de categorie diëten, of zelfs crash-diëten. Het is een gezonde manier van het resetten van je lichaam. Voor fanatieke sporters is het een makkelijke manier om je lichaam in de vetverbranding te krijgen met als voordeel dat je tijdens het presteren, niet steeds naar koolhydraten hoeft te grijpen. Dat je van Sportvasten gewicht verliest is (voor sommigen) een gunstige bijkomstigheid.

Alternatieven voor Melk

Alternatieven voor melk flink in trek

Nederlanders met name geïnteresseerd in havermelk

 

Amsterdam – 22 Oktober 2019 – In de periode september 2016 tot en met augustus 2019 is het aantal zoekopdrachten naar melkalternatieven met ruim 68% gegroeid (van gemiddeld 10.820 zoekopdrachten per maand op Google naar 18.320). Van alle melkalternatieven springt met name havermelk er positief uit; het aantal zoekopdrachten naar dit alternatief is zelf met 313% gegroeid. Dit blijkt uit onderzoek van SEMrush, het online marketingplatform dat onder andere onderzoek uitvoert naar trends in zoekgedrag via Google.

Door de toenemende aandacht voor de impact van de intensieve veeteelt op ons milieu, gaan steeds meer Nederlanders op zoek naar alternatieven voor koemelk. Dit blijkt ook uit onderzoek van voedingswetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt die daarover verslag deden in het AD in augustus. Ook speelt lactose intolerantie een rol; mensen met die aandoening zijn genoodzaakt iets anders te gebruiken voor in de koffie, bij het ontbijt of als basis voor een pannenkoek of kom Brinta. Door deze trends komen er dan ook steeds meer alternatieven voor koemelk op de markt.

Havermelk grote winnaar

Als we de diverse melkalternatieven uitsplitsen en de groei onderzoeken tussen september 2016 en augustus 2019, dan springt havermelk eruit met een groei van meer dan 300%. Deze melkvervanger werd door het Zwitserse duurzaamheids-onderzoeksbureau ESU onlangs nog bestempeld als een beter alternatief dan sojamelk omdat de teelt in het algemeen iets minder op het milieu drukt. Veel aandacht is er ook voor kokosmelk en amandelmelk. Ook deze twee alternatieven zaten de afgelopen drie jaar in de lift. Opvallend is ook dat ‘gewone’ koemelk niet in populariteit is gedaald. Integendeel, de klassieke variant steeg ruim 13% in de afgelopen drie jaar.

Groeipercentage in zoektermen op Google september 2016 – augustus 2019

Havermelk 313.31%
Kokosmelk 72.97%
Amandelmelk 55.28%
Sojamelk 25.82%
Melk 13.44%
Hazelnootmelk 10.71%
Rijstmelk -0.15%
Hennepmelk -33.96

Hennepmelk verliest

Grote verliezer is hennepmelk. Deze melkvariant daalt in populariteit op Google. Ondanks het feit dat Hennep tijdens de groei bijzonder veel Co2 opneemt, is de interesse van de gemiddelde Nederlander voor dit melkalternatief bijna 34% gedaald over de afgelopen drie jaar.

Dit onderzoek is uitgevoerd door online marketingplatform SEMrush waarbij het een analyse deed van de zoekopdrachten die Nederlanders op Google deden tussen September 2016 en augustus 2019.

Loeki de Leeuw Terug op TV

Loeki is tegenwoordig DJ! bewonder zijn vakmanschap achter de draaitafel!

Reclame-icoon Loeki de Leeuw is al even met pensioen, maar op 30 januari 2019 laat de leeuw weer even van zich horen. Het bekende personage is eenmalig te zien in het STER-reclameblok voor het Achtuurjournaal. Kijkers zullen een gloednieuw filmpje van Loekie zien dat nog nooit is vertoond op de Nederlandse televisie.

Loeki Petitie

Dankzij een petitie van het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start Op van dj Jan-Willem Roodbeen heeft de STER belooft bij 10.000 ondertekeningen na te denken over een terugkeer van Loeki. Dit aantal wordt al in de eerste dag bereikt.

Deze nieuwe clip van Loeki is gemaakt door Louise Geesink en Patrick Raats (animatie en regie), Jan Woudenberg (compositing) en Jeroen Nadorp, Bob Kommer Studio’s (sound design). Produktie: Geesink Studio.

Bewaker schiet dakloze vader te hulp

LaMont Hammond zijn zoontje van 8 jaar hadden niet genoeg geld voor een hotelkamer, de trotse vader bracht zijn zoon daarom naar ‘Waffle House’ om daar zijn volgende stap te bedenken.

Daar ontmoette hij Amen Webster, een beveiliger bij ‘Waffle House’, een restaurantketen in de Verenigde Staten. Webster was aan het werk toen hij opeens Hammond in het restaurant zag huilen.

Een bekend verhaal

Het Webster meteen op dat het jongetje aan het rillen was en dat de vader zwaar depressief was. Hij zat er zo wanhopig en verdrietig bij. Hammond had geen huis meer, hij was kort terug dakloos geworden, en wist niet waar hij heen moest. Hij wilde niet dat zijn zoon op straat moest slapen. Voor Amen was dit een bekend verhaal, omdat hij jaren terug ook dakloos is geweest. Hij stapte op hun tafel af en vroeg wat aan de hand was.

Een nieuw huis

Hammond vertelde huilend wat er aan de hand was. Hij maakte zich vooral zorgen over zijn zoon en hoe hij die verder kon verzorgen. Webster greep na het gesprek meteen in. Bij zijn leidinggevende vroeg hij om een pauze. Vervolgens nam hij Hammond en zijn zoon mee naar huis. In zijn tweekamerappartement had hij net genoeg ruimte om de 2 onderdak te bieden. Ze mochten blijven totdat ze wat voor zichzelf konden regelen.

Waarschuwingstekenen voor trombose

Er zijn een aantal risicofactoren die de kans vergroten op een bloedprop. Om te beginnen worden zal ik deze risicofactoren voor je benoemen Obstipatie, De pil, te lang liggen of te lang zitten, recente operaties, kanker, leeftijd, zwangerschap en roken.

Zijn een of meerdere risicofactoren bekend bij je, dan is het slim om dit artikel goed na te lezen. Hierin vind je een lijst van de symptomen van een bloedprop of trombose.

Bloedprop in je hart

Dit komt zeer zelden voor, maar toch is het verstandig om de symptomen te kennen. Een bloedprop in je hart kan leiden tot een hartinfarct. Wanneer je 1 van deze symptomen hebt is het verstandig om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.

De symptomen zijn zweten, ademhalingsproblemen, pijn aan je borst en duizeligheid.

Een bloedprop in je hersenen

Dit komt wat vaker voor dan een bloedprop in het hart. Een bloedprop in de hersenen kun je krijgen door verwondingen aan het hoofd. Ook is het mogelijk dat de bloedprop zich elders heeft ontwikkeld. De symptomen zijn verwarring, spraakproblemen, problemen met het zicht, opeens erge hoofdpijn.

Een bloedprop in de hersenen heeft ook een andere benaming, men noemt het eerder een beroerte. Doorgaans heb je niet eens door dat je een beroerte hebt, de symptomen treden heel snel op. Ook hier is het raadzaam om zo snel als mogelijk je arts te raadplegen.

Bloedprop in de buik

De voornaamste veroorzaker van een bloedprop in de buik is de pil. Problemen met de lever kan ook zorgen voor bloedproppen in de buik. De symptomen zijn diarree, misselijkheid, overgeven, buikpijn en het oprispen van bloed.

Bloedprop in de longen

Wanneer een bloedprop los raakt  uit de aderen kan het in de longen belanden. Dit is erg gevaarlijk. Het is belangrijk om deze symptomen goed door te nemen en wanneer je een van deze symptomen hebt om meteen een arts in te schakelen. Het gaat om versnelde polsslag, pijn aan de borst, pijn met ademen, onverklaarbare ademnood, het ophoesten van bloed, en duizeligheid.

Foto’s van jonge Trudeau gaan viral

Politici staan meestal niet bekend om hun goede looks. Bij hun tellen andere zaken, maar in het geval van  de Canadese premier Justin Trudeau spelen zijn looks een grote rol bij zijn populariteit.

Waar zijn andere collega’s, zoals voormalig minister-president Jan Peter Balkenende, juist veel kritiek krijgen over hun looks. Men vond dat Balkenende een Harry Potter-achtige verschijning had. De Amerikaanse president Donald Trump krijgt vaak kritiek op zijn lichaamskleur, bouw en haarstijl.

Trudeau is 1 van de grote uitzonderingen als het hierom gaat. Al jaren wordt deze jonge canadees geroemd om zijn uiterlijk. Zo sloegen de hoofden van velen afgelopen week op hol toen er een foto van het achterwerk van Trudeau verscheen. ‘Gelukkig‘ waren het geen naakt foto’s.

En nu zijn er foto’s van Trudeau te bezichtigen, waarop men duidelijk kan zien dat hij altijd een behoorlijk mooie verschijning is geweest. Hij bleek niet altijd al knap, hij was ook vanaf jonge leeftijd erg vriendelijk, als je naar de verhalen over zijn jeugd luistert. Zijn fans vinden hem zo geweldig dat ze zich afvragen of ze hem wel verdienen. Heb je de foto’s van Trudeau ook gezien?

 

Bijzonder goed: een braille-smartwatch

Smartwaches zijn nu niet meer weg te denken. Je kunt snel je mail checken, appjes versturen, je hartslag in de gaten houden en natuurlijk de tijd bijhouden. Dit maakt de smartwatch een geliefd gadget bij velen.

Om deze watches toegankelijker te maken worden nu ook smartwatches met braille op de markt gebracht. Er zijn nu ongeveer 285 miljoen mensen op de wereld die niet kunt zien. Zij kunnen daarom geen gebruik maken van de normale smartwatches. Voor deze personen komt een ontwerper uit Zuid-Korea met de braille smartwatch.

Smartwatch The Dot

De nieuwe smartwatch krijg de naam The Dot. Men maakt hier gebruik van vier verschillende dynamische braillecellen. De smartwatchbezitters kunnen selecteren hoe snel de tekens veranderen en zo de berichten en tijd voelen op het schermpje.

The Dot laat je synchroniseren met je smartphone zodat het alle informatie doorkrijgt. Hij werkt dus op dezelfde manier als een normale smartwatch. Daarnaast kun je met deze smartwatch korte berichten sturen via de knoppen aan de zijkant. Handig toch?

Digitale apparaten voor blinden

Naast The Dot zijn er ook andere digitale apparaten voor blinden en slechtzienden. The Dot is dus niet de eerste of enige in zijn soort. Waar het verschil zit is dat die andere apparaten gebruik maken van geluid. Dat is juist lastig en minder gebruiksvriendelijk, want door oordopjes kunnen geen omgevingsgeluiden meer gehoord worden en die zijn juist zo belangrijk als je niet kunt zien. En zonder de oordopjes heb je geen privacy meer. Je wilt immers niet dat een ieder je appgesprekken afluistert.

De Zuid-Koreaanse ontwikkelaars hebben hiermee rekening gehouden. Ze wilden een einde maken aan de eerder genoemde problemen. En ze zijn eindelijk zo ver. Het heeft ze 3 jaar gekost om goede donateurs te vinden, Stevie Wonder was daar 1 van. De nieuwe smartwatch zal per maart beschikbaar zijn. Ze zullen initieel wat duurder uitvallen dan de normale smartwatch. The Dot kost namelijk omgerekend 286 euro.

Echtpaar met het syndroom van Down al 22 jaar getrouwd

Maryanne en Tommy Piling zijn al 22 jaar gelukkig samen. Toen het paar besloot te trouwen kreeg de moeder van de bruid steeds lelijke opmerkingen te horen over hun relatie. Men was tegen het feit dat twee personen met het syndroom van Down met elkaar wilden trouwen.

“Sommige mensen zeiden aan mijn moeder dat het walgelijk was, vertelde Maryanne’s zus, Lindi Newman, InsideEdition.com via de telefoon vanuit haar huis in Essex, Groot-Brittannië.

“Dit gaf mijn moeder veel verdriet.”

Toch bleef de moeder haar dochter ondersteunen. “Ik heb nooit zo een liefde bij een ander paar gezien,” zei Newman.

Het is nu meer dan twee decennia geleden sinds het echtpaar in het huwelijksbootje stapte. Deze zomer, zal het paar 22 jaar huwelijk vieren.

Maryanne was 24 en Tommy was 37 toen ze de trouwden in een traditionele ceremonie. Ze droeg een witte, traditionele trouwjurk en een tiara. Hij droeg een donker pak en een grote grijns.

Ze ontmoetten elkaar op een school voor leerlingen met speciale behoeften en Maryanne was meteen verliefd, vertelt haar zus. Ze bracht hem naar huis voor het avondeten en Maryanne’s familie mocht hem meteen.

Na ongeveer 18 maanden, vroeg hij Maryanne’s moeder als hij met Maryanne kon trouwen. Ze zei ja, en nam hem mee naar een juwelier om een ​​goede ring te kopen.

Newman zei dat het haar nooit was opgevallen dat haar zus anders was. Het was pas toen ze op school gepest werd, dat ze zich realiseerde dat Maryanne speciaal was op haar eigen manier.

Het pesten nam eventueel af, vertelt ze, nu weet men meer over Down en scheldt men minder snel uit. Het is een ontwikkelingsstoornissen dat de groei beperkt.

Maryanne en Tommy kunnen niet lezen of schrijven, maar ze hebben hun eigen huis en werken beiden zegt Newman. Maryanne’s moeder woont naast het echtpaar.

Er wordt om beurten gekookt en schoongemaakt voor Tommy en zijn echtgenote. Hebben Maryanne en Tommy ooit ruzie gehad tijdens het huwelijk?

“Zeer, zeer zelden,” zegt Newman. “Ze verschillen van mening over heel, heel kleine dingen.”

Studente red leven oppaskindje met leverdonatie

Een 22-jarige studente werkte pas 3 weken als oppas toen ze besloot een deel van haar lever aan de 9 maanden oude baby te doneren. Hiermee kon ze het leven van dit meisje redden.

Kiersten Miles ontmoette de ouders van dit meisje in juni vorig jaar nadat ze was aanbevolen als een zomer oppas voor hun drie kinderen, en had meteen een band met hen.

Ze kende de familie slechts drie weken toen ze ontdekte dat het jongste kind, Talia, een aandoening had wat betekende dat ze een levertransplantatie nodig had om te overleven.

De studente, uit New Jersey, besloot onmiddellijk een onderzoek te laten doen of ze een match voor de baby was.

Ze was een match en niet lang daarna onderging ze de operatie om Talia’s leven te redden. Zo doneerde ze een deel van haar lever aan het meisje.

Nu, terwijl zij aan het herstellen is, probeert ze wat meer bekendheid te geven aan het belang en de noodzaak van orgaandonoren.

Ze vertelde aan Fox News: “Ik kan nooit meer doneren, dat vertelden ze mij. Dus in de toekomst als ik een kind zou krijgen met een gelijksoortige aandoening, met behoefte aan een lever, zelfs als ik een 100% procent match ben kan ik niet doneren. Je kunt maar één keer doneren”.

Talia lijdt aan biliaire atresie, dit is een aandoening waarbij de galwegen in de lever verstopt raken of niet goed ontwikkelen. Hierdoor wordt de lever vernietigd door de eigen cellen. Talia haar lever ging al heel snel achteruit. De transplantatie moest zo snel als mogelijk plaatsvinden. Gelukkig was Kiersten niet alleen een perfecte match, maar ook bereid de operatie te ondergaan.

Kiersten vertelde Fox: “Het is zo’n klein offer als je het vergelijkt met het redden van een leven. Haar artsen zeiden dat Talie\a niet eens 2 jaar te leven had zonder de operatie.”

“Het enige wat ik moest doen was in het ziekenhuis herstellen voor een week met een litteken.”

Talia’s moeder Farra waarschuwde Kiersten over de gevaren van de operatie. Ze legde uit aan Pix 11: “Ik verteld Kiersten, dit is niet zoals het doneren van bloed. Dit is een serieuze operatie. Je moet met je ouders praten en je moet voldoende onderzoek doen.’

Maar Kiersten was al overtuigd dat ze dit wilde doen.

Na zes maanden testen en papierwerk, ging Kiersten Miles naar het ziekenhuis van de Universiteit van Pennsylvania voor de 14-uur durende operatie.

Een deel van haar lever werd verwijderd en vervoerd naar Talia in het Children’s Hospital van Philadelphia.

De operatie was succesvol en Talia stuiterde terug na slechts negen dagen.

Mevrouw Miles, is echter nog steeds herstellende. De eerste paar dagen waren best moeilijk, maar ze voelt zich nu beter en is blij dat ze het heeft gedaan.

New York Pizza-koeriers worden nu uitgerust met bodycams

De maaltijdbezorgers van New York Pizza in Rotterdam worden nu uitgerust met bodycams. Dit om de veiligheid van deze bezorgers te garanderen. Vaker zijn zij het doelwit van overvallers. De bodycams dienen om overvallers af te schrikken. En deze zet lijkt een succes te zijn geweest.

Maaltijdbezorgers hebben een vrij gevaarlijke taak. Ze worden vaker overvallen door rovers die met geld en andere zaken er vandoor gaan. Soms wordt de bezorger ook zwaar toegetakeld. Om de veiligheid van deze personen te garanderen kocht pizzaketen New York pizza in Rotterdam bodycams in 2015. Voor een testperiode werden alle bezorgers met zo een bodycam uitgerust. Sindsdien worden de bezorgers drastisch minder overvallen.

Hoe werkt de bodycam?

De bodycam wordt in de jas geplaatst van de pizzabezorger. Zodra de bezorger zich onveilig voelt kan hij met een druk op de knop de camera activeren. De opnames worden dan rechtstreeks naar een andere locatie doorgestuurd. Het vernietigen van de camera betekent dus niet dat de beelden zijn vernietigd.

Een dure investering

Zulke bodycams kosten al gauw een paar duizend euro. Tijdens deze test werden de kosten deels door de gemeente betaald. Toch blijft het de moeite waard om hierin te investeren want de overvallen leiden tot veel angst bij de bezorgers. “Bezorgers nemen opeens ontslag, ouders maken zich grote zorgen en willen dat hun kind stopt met hun bijbaan. Dat is begrijpelijk. Het zijn gewoon jonge jongens die iets willen bijverdienen,” vertelt de bedrijfsleider.
Over het algemeen komen de bezorgers er heelhuids doorheen. “Maar iemand is wel eens in zijn zij geprikt met een pistool.”

De oprichter van New York Pizza, Philippe Vorst, is daarom heel enthousiast over de bodycam. De test in 2015 heeft geweldige resultaten geboekt. “Ik heb nog nooit iets in deze richting gezien. En ik ben heel nieuwsgierig of het werkt. Als het bijdraagt aan de veiligheid van onze koeriers en het aantal overvallen wordt teruggedrongen, ben ik een gelukkig mens,” zo vertelt hij.

KetoX24 Afslankdruppels Review en Ervaringen

KetoX24 zijn afslankdruppels die enorm populair zijn, maar is dat wel terecht? In deze review nemen we deze druppels kritisch onder de loep. De basis van KetoX24 ligt in een bewezen methode van afslanken die al geruime tijd wordt gehanteerd.

Dit is wat je in deze review gaat leren…

 • Ketox24 weekmenu
 • Bol.com ketox24
 • Ketox24 radar
 • Ketox24 kortingscode
 • Detox druppels
 • Detox afslankdruppels

Is dit afslankmiddel echter daadwerkelijk zo succesvol als op de officiële website beweerd wordt? En is er een relatie met het Keto dieet? In deze review duiken wij de diepte in en nemen wij Ketox24 onder de loep. De kuur komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het door een team van artsen, voedings- en sportwetenschappers is geformuleerd. Zo een koolhydraatarm dieet stimuleert je lichaam om overtollig vet te verbranden. Het lichaam dat normaliter energie haalt uit koolhydraten zal dit nu uit vet moeten halen. Met deze kuur maak je de omschakeling van energiebron zonder de gebruikelijke bijwerkingen, zoals futloosheid en hoofdpijn. KetoX24 geeft je juist extra energie zodat je de dag aan kan.

KetoX24 bestaat niet uit pillen of capsules. Het is een drankje waarvan je dagelijks enkele druppels gebruikt. Je doet dit gedurende 24 dagen en volgt daarnaast een speciaal dieet dat door hetzelfde team is ontwikkeld. De combinatie van dieet en druppels geeft verbluffende resultaten. Je kunt gemiddeld 10% van je lichaamsgewicht verliezen in  24 dagen. En je verliest alleen overtollig vet. Een andere leuke bijkomstigheid van KetoX24 is dat het je eetlust remt. Zo kun je het dieet eenvoudig volhouden.

KetoX24 Gratis Testen

Omdat ik graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor KetoX24 ben ik op zoek naar 250 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

Er zijn geen plaatsen beschikbaar

Inmiddels hebben 250 testpersonen KetoX24 getest. KetoX24 is door deze testpersonen beoordeeld met een 9.1. Wil je starten met Afvallen? Bestel dan tijdelijk met extra korting. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie.

ketox24 aanbieding

Ketox24 zijn afslankdruppels waarmee je niet alleen vet vet verbrandt, maar ook je lichaam kan ontgiften. De beloftes klinken goed en gezien de populariteit en ervaringen van anderen zou je bijna geloven dat het ook écht werkt. Maar kunnen deze spectaculaire claims gericht op afslanken worden waargemaakt? Of zijn deze afslankdruppels het geld niet waard?In deze KetoX24 review gaan we dieper in op de volgende vragen en geven de antwoorden.

Ketox24 is tot stand gekomen door een samenwerking van voedings- en sportwetenschappers. Welke dat zijn wordt niet vermeld. Wel zou het wetenschappelijk moeten zijn bewezen. Echter ook daarvan is geen bron naar wetenschappelijke publicaties opgenomen.

De websites van Ketox.com vermeldt meerdere malen dat de formule van hun product
oorspronkelijk uit Amerika komt en dat het daar een afslanksensatie is. Onder die naam is in Amerika inderdaad een succesvol afslankproduct bekend. Op Ketox24.com is zelf ook een Engelstalige en Duitse versie van de website te vinden. De effectiviteit van Ketox24 vallen dus vast te stellen aan de hand van Amerikaanse gebruikerservaringen. Dit is onder andere te vinden op Amazon.

KetoX24 Kortingscode

Wil je starten met Afvallen en heb je na het lezen van deze review voldoende informatie? Gebruik dan de kortingscode EXTRASLANK tijdens het bestellen op de officiële website.

Je krijgt in deze KetoX24 Review antwoord op volgende vragen:

 • Hoe Ketox24 als afslankproduct precies werkt
 • De ingrediënten in Ketox24
 • Krijg je diaree van ketox24?
 • Wat is get skinny ketox24
 • KetoX24 te koop bij kruidvat?
 • Ervaringen met Ketox24
 • Wat de prijs en kosten zijn van ketox24
 • ketox24 vs detox cb slim druppels

KetoX24 Echte Facebook Ervaringen

Welke ingrediënten zitten er in KetoX24 afslankdruppels?

De actieve stoffen in deze kuur zijn: Ilex paraguariensis, Paulinia cupana Guarana, Rhamnus frangula Vuilboom, Orthosiphon, Panax ginseng, Semen cola, Camellia sinensis Groene thee, Fucus vesiculosus Kelp.

Afvallen door puur Ketox24 afslankdruppels te nemen, dat willen we allemaal! Nietwaar? Of dit waar is kunnen we pas controleren als we meer over de ingrediënten weten. Het achterhalen van de exacte ingrediënten was niet eenvoudig, ze staan gewoon op de website van ketox24.

KetoX24 is uit de volgende stoffen samengesteld:

Paulinia cupana Guarana

Paulinnia cupana, beter bekend als Guaraná, is een zaadje van een klimplant uit het Amazonegebied. Het extract zit vol met antioxidanten en bevat veel cafeïne. Gebruikers geven aan dat ze meer energie krijgen wanneer ze het nemen. Omdat het de stofwisseling stimuleert is het aan Ketox24 toegevoegd. Of het ook kan bijdragen aan gewichtsverlies blijft onduidelijk. Guarana is een plant. Het is vernoemd naar de Guarani-stam in het Amazonegebied. Guarana wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, om af te vallen voor betere sportprestaties, om de energie te verhogen, als afrodisiacum, en voor vele andere aandoeningen. Sterk wetenschappelijk bewijs om deze toepassingen te ondersteunen ontbreekt echter. Guarana is veilig als het langdurig in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Ook Guarana bevat cafeïne.

Yerba Mate (Ilex paraguariensis)

De Ilex paraguariensis (ook wel Yerba Mate genoemd) is een boom uit Zuid-Amerika waarvan de bladeren als thee gebruikt kunnen worden. Volgens de website van KetoX24 zou Yerba Mate het energieverbruik verhogen. Vermoedelijk bedoelen ze hiermee de calorieverbranding. Yerba Mate zit boordevol met antioxidanten en natuurlijke voedingsstoffen. Het bevat ook cafeïne, wat je meer energie geeft en de stofwisselijk (tijdelijk) verhoogt. Onderzoeken tonen aan dat Yerba mate de eetlust vermindert en de stofwisseling stimuleert, wat in theorie kan helpen bij het afvallen. Hier maakt KetoX24. Yerba mate is een kruidenthee gemaakt van de bladeren en twijgen van de Ilex paraguariensis plant. De bladeren worden meestal gedroogd boven een vuur en vervolgens ondergedompeld in heet water om de thee te maken. Yerba Mate bevat verschillende nuttige plantenvoedingsstoffen. Dierstudies (1) tonen aan dat Yerba Mate je eetlust kan verminderen en de stofwisseling kan stimuleren. Wat kan bijdragen aan een slanker lichaam. Yerba mate is niet schadelijk voor gezonde volwassenen die het af en toe drinken. Degenen die het regelmatig drinken kunnen volgens Healthline echter een verhoogd risico lopen op kanker, een te hoge hoeveelheid caffeine in je lichaam en verminderde werking van bepaalde medicatie. Lees er hier meer over.

Rhamnus frangula Vuilboom

De Rhamnus frangula Vuilboom is een plant die licht giftig zou zijn, maar waarvan sommige delen als laxeermiddel gebruikt kunnen worden. Het is aan KetoX24 toegevoegd om ‘’de spijsvertering te bevorderen’’. Dit heeft een positief effect op je vetverbranding. Rhamnus frangula is een kruid met weinig bekendheid, zeker op het gebied van afvallen. Het is een veel gebruikt ingrediënt in afslanksupplementen.

Orthosiphon

De Orthosiphon stamineus plant staat ook wel bekend onder de naam kattesnor en is door de jaren heen ingezet als medicijn. Het zou infecties aan de urinewegen kunnen tegengaan. Het is aan KetoX24 toegevoegd om voor een goede vochtbalans te zorgen. HEt ingredient is toegevoegd om overtollig vocht in je lichaam tegen te gaan. Orthosiphon ook bekend als Javathee en Kattesnor is een blad dat normaliter wordt gebrouwen als thee de behandeling van ontstekingsziekten of de behandeling van aandoeningen van het urogenitale kanaal. De thee is afkomstig uit de oceanische regio en werd in het begin van de 20e eeuw geïntroduceerd in de Aziatische landen op het vasteland en in het Westen. Het gebruik van Orthosiphon wordt geassocieerd met een verhoogde productie van leptine, een hormoon dat je eetlust onderdrukt. De gedachte achter het gebruik van Orthosiphon is dat je minder last hebt van een onverzadigde eetlust en je daardoor minder snel aankomt of zelfs afvalt. Het wetenschappelijk bewijs hiervoor is nog wel aan de magere kant (2).

Groene Thee

Een mateloos populaire theesoort die de stofwisseling stimuleert is groene thee. Groene thee heeft een gunstig effect op het metabolisme, ook al is het bewijs hiervoor niet altijd statistisch significant. Uit enkele studies blijkt dat groene thee helpt om vet te verbranden, met name het vet rondom de buik. Dat groene thee een aantal gezondheidsvoordelen met zich meebrengt staat wel vast. Ook kan groene thee je net dat extraatje geven als je een gezond voedingspatroon volgt in combinatie met KetoX24. Onderzoekers van Maastricht UMC+ hebben ontdekt dat groene thee in combinatie met het stofje resveratrol (dat onder meer in druiven en wijn zit) zorgt voor een toename van de vetverbranding, wat kan helpen bij gewichtsverlies (3). Groene thee alleen moet je echter ook zeker niet zien als een wondermiddel. In KetoX24 zitten hierdoor waarschijnlijk meer ingrediënten.

Fucus vsiculosus (Kelp)

Als laatste ingrediënt hebben we Fucus vesiculosus, dat ook wel Kelp of blaaswier wordt genoemd. Deze bruinwiersoort is rijk aan jodium, wat de schildklier ten goede komt. Het is aan KetoX24 toegevoegd omdat het de ‘stofwisseling verbetert, zelfs in rust.’ Voor deze claim is geen wetenschappelijk bewijs. Wel weten we van Kelp dat het vocht afdrijft. Al met al zitten er een aantal stoffen in KetoX24 die in het verleden vaker in verband zijn gebracht met een aantal gezondheidsvoordelen waaronder vet verbrandende eigenschappen. Kelp is een zeewier. Een aantal wetenschappelijke studies hebben het effect van kelp  bestudeert en daaruit geconcludeerd dat Kelp de eetlust kan remmen en energieverbruik kan verhogen (4). Verder onderzoek toont aal dat Kelp echt als afslankmiddel bestempeld kan worden.

Panax Ginseng

Panax Ginseng is een plant waarvan de wortel al eeuwenlang gebruikt wordt tegen allerlei kwalen. Uit muizenstudies blijkt dat Ginseng extract eetlust onderdrukkende eigenschappen. Dat kan een voordeel zijn wanneer je wil afvallen maar last hebt van constante hongeraanvallen. Het gebruik ervan inderdaad enkele gezondheidsvoordelen met zich mee kan brengen. Er is wetenschappelijk bewijs voor de claim dat Ginseng je energieniveau verhoogt en je eetlust onderdrukt. Ginseng is een plant met gezondheid bevorderende eigenschappen die in de traditionele Chinese geneeskunde vaak wordt toegepast. In meerdere dierenstudies zijn aanwijzingen gevonden dat Ginseng kan helpen om af te vallen door de vetopname in de darmen te vertragen. Er zijn hoogwaardige klinische studies die invloed van ginseng op het gewichtsverlies bij de mensaantonen.

Semen Cola

Semen Cola zijn zaadjes die ook wel ´Kolanoot´ genoemd worden. Het zou in West-Afrikaanse culturen gebruikt worden om het hongergevoel te onderdrukken en extra energie te leveren. Volgens de fabrikant van Ketox24 komt het ook de vetverbranding ten goede. Dit hebben ze niet geheel uit hun grote duim gezogen, want er zijn inderdaad proeven die dergelijke beweringen uitwijzen. Dit maakt het een wondermiddel is voor mensen, en al helemaal niet in zo’n beperkte dosering. Een leuk weetje is dat de kolanoot vroeger gebruikt werd als ingrediënt voor het maken van Coca-Cola.

Voor wie is KetoX24 geschikt?

KetoX24 is ontwikkeld voor personen die graag op een snelle manier gewichtsafname willen stimuleren. Zowel mannen als vrouwen kunnen genieten van de vele voordelen van dit middeltje. Helaas is hij niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Is KetoX24 effectief?

Het KetoX24 dieet is gebaseerd op een bewezen afslankmethode waarbij je weinig koolhydraten eet. Waarom koolhydraten? Koolhydraten zijn de voornaamste bron van energie van het lichaam. Je lichaam zet koolhydraten om tot glucose welke gebruikt wordt als energie. Wat je lichaam niet kan verbruiken wordt als vet opgeslagen. Dus een teveel aan koolhydraten wordt omgezet in vet. Zo maken koolhydraten je dik. Je kunt deze kennis dan ook gebruiken om af te vallen. Door minder koolhydraten te eten dan je lichaam nodig heeft, verplicht je je lichaam om de opgeslagen vetreserves te verbruiken. De opgeslagen vetten worden dus verbrand, zo verlies je gewicht.

Dit is de effectiefste manier van afslanken. Je vetreserves worden niet aangevuld en wat al was opgeslagen wordt verbruikt. Dit proces waarbij je lichaam energie haalt uit vetten in plaats van koolhydraten heet ketose. Hiernaar is KetoX24 genoemd en dit is de basis van dit dieet.

Ketox24 is een kruidensupplement waarvan een gedeelte van de ingrediënten in enige mate wetenschappelijk bewezen zijn. In veel gevallen is het echt onzeker of en in welke mate de ingredienten je in de  praktijk aan een slanker lichaam gaan helpen. In hoeverre Ketox24 je aan een slanker lichaam gaan helpen kun je zelf het beste proberen. De ervaringen die wij hebben gevonden zijn veelbelovend.

Een ander effect van dit dieet is dat je bloedsuikergehalte stabiel blijft. Koolhydraten zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en dat op zijn beurt zorgt ervoor dat je vaker zoetigheid lust. Je zult dus minder vaak grijpen naar ongezonde voedingsmiddelen die je maar dik houden.

Ketox24 is een afslankmiddel op basis van druppels waarvan is vast te stellen hoe effectief het daadwerkelijk is. Op de officiële website wordt meerdere malen nadrukkelijk vermeld dat het middel een afslanksensatie is in Amerika, dit is correct. De formule van de druppels bestaat uit 8 ingrediënten waarvan een aantal (beperkt) wetenschappelijk zijn bewezen. De exacte dosis van ieder ingrediënt wordt echter niet gecommuniceerd. Tevens is het de vraag of deze ingrediënten in druppel vorm even effectief zijn als in pilvorm.

KetoX24 Ervaringen

Uiteraard waren we benieuwd naar ervaringen met KetoX24. Op onafhankelijke review sites hebben we de onderstaande reviews gevonden.

Besteld via bol, de volgende dag geleverd. Netjes verpakt en naast de druppels zat er een gratis receptenboek in het pakketje. Ik ben nu 5 dagen bezig dus kan nog niets zeggen over het resultaat
Ik ben nu net klaar met de 24-dagenkuur, zonder detox, ik heb me nauwgezet aan de richtlijnen in het boekje gehouden. Ik ben 10 kilo kwijt, wat ik eerlijk gezegd nog weinig vind voor het weinige eten dat je daadwerkelijk binnen krijgt, ik heb eerder koolhydraatarm gelijnd zonder druppels of wat dan ook, en toen ben ik in 1 week tijd al 6 kilo kwijtgeraakt. Hoe dan ook, 10 kilo is ook niet niks, dus het werkt wel. Nu weet ik natuurlijk niet of het ook alleen met druppels en zonder de richtlijnen zou hebben gewerkt. Ik was de eerste week erg duf en had wat last van hoofdpijn, maar daarna ging ik me steeds beter en energieker voelen. Ik ga de kuur nu nog een keer doen.
Ik heb ketox24 gebruikt en ben tevreden. Zelf was ik al begonnen met een koolhydraatarme levenswijze en meer bewegen. Je krijgt gratis een receptenboek bij de flesjes en duidelijke instructies. De richtlijnen zijn eenvoudig vol te houden en ondersteunen het afalanken. Als je vragen hebt kun je altijd bellen of mailen. Ik ben apothekersassistente en heb de ingrediënten gecontroleerd. Alles is 100% natuurlijk. Het bevalt me tot nu toe goed.
Ik heb de twee flesjes van detox en ketox24 online besteld via bol en heb eerst 4 dagen de ketoxdetox gebruikt. Ik druppel nu sinds 2 wkn de ketox24 iedere ochtend trouw als ik begin op mijn werk. Ik ben tot nu toe (slechts) 9 kilo afgevallen. Ik had op meer gehoopt maar ben toch tevreden. Wel want ik bijna iedere dag met de kleine een stuk, en ben nu ik wat ben afgevallen van plan weer te gaan sporten. Ook let ik beter op mijn voeding. Verder ben ik ook meteen gestopt met roken. Het valt me zwaar om te stoppen met roken want ik ben geneigd om meer te gaan eten maar door ketox24 heb ik minder honger en blijf ik sterk. Ook door de motivatie die ik krijg uit het boekje en van mijn coach die ik vragen kan stellen per email. Iemand nog tips om het gewichtsverlies extra te versnellen? Ik weeg nu rond de 71 en wil weer terug naar 60. Gelukkig al wel 9 kilo kwijt door ketox maar nog een aantal te gaan. Na mijn zwangerschap is het moeilijker om de kilo’s kwijt te raken. Ik ben helaas niet zo’n waterdrinker. Tot zover ben ik tevreden maar ik hoop uiteraard op meer.

Echte Facebook Reacties over KetoX24

 

Gratis KetoX24 weekmenu en recepten

De afslankdruppels van KetoX24 zouden het beste werken als je er een speciaal dieet bij volgt. Dit klinkt natuurlijk aannemelijk, al is het dan natuurlijk de vraag of het gewichtsverlies te danken is aan de afslankformule van KetoX24, of het feit dat je gewoon minder calorieën binnenkrijgt. Er staat echter geen KetoX24 weekmenu online, waardoor je alleen inzicht in het dieet en de recepten krijgt wanneer je het volledige pakket bestelt. En dat is best vreemd, als gebruiker wil je toch een voorproefje over wat je kan verwachten.

Is KetoX24 gevaarlijk?

Kent Ketox24 bijwerkingen? Een vraag die ongetwijfeld in je gedachten voorbij is gekomen. In tegenstelling tot sommige andere vetverbranders uit het verleden (zoals DNP fatburner)  is Ketox24 als afslankproduct niet gevaarlijk. Tenzij je overgevoelig bent voor één van de stoffen die erin verwerkt zitten. Wel kan het volgen van een dieet met keto recepten leiden tot bijwerkingen. Deze periode die aantal dagen duurt wordt ook wel de ‘keto griep’ genoemd. Om de keto bijwerkingen in de beginperiode te minimaliseren is het verstandig om eerst met een normaal koolhydraatarm dieet te starten.

KetoX24 kopen of bestellen bij Holland & Barrett

KetoX24 is helaas nog niet bij niet bij de Tuinen (Holland & Barrett) of Kruidvat verkrijgbaar. Het afslankproduct is enkel verkrijgbaar via bol.com en de officiële website van KetoX24.

Voordelen

 • Het is bewezen en effectieve manier van afslanken
 • Je hebt meer energie
 • Geen jojo-effect
 • Het is een 100% natuurlijk product

Nadelen

Ketose is een controversieel onderwerp. Het is een bewezen afslankmethode, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten. Zo kan het vermoeidheid veroorzaken en vet afbreken. Ook kan een tijdelijk tekort aan voedingsstoffen optreden. In verhouding tot andere dieten zijn er echts minimale nadelen.

Conclusie

KetoX24 is gebaseerd op een bewezen afslankmethode. Een koolhydraatarm dieet is niks nieuws in de afslankwereld. Vele andere afslankplannen zijn hierop gebaseerd. Wat KetoX24 anders doet is het toevoegen van een hulpmiddel, de druppels, die je eetlust remt en veel van de lastige bijwerkingen van zo een dieet wegneemt. Afslanken gaat dus makkelijker.

Gaat Ketox24 je aan een slanker lichaam helpen? Wie weet, de berichten stemmen ons hoopvol.

Als je van die hardnekkige kilo’s af wilt, en wilt genieten van een slanker lichaam, ben je zeer waarschijnlijk goed af met deze echte vetverbrander zoals KetoX24 die onomstotelijk wetenschappelijk bewezen is en internationaal gewaardeerd wordt.

Ben je benieuwd hoe snel KetoX24 jou aan een slanker lichaam kan helpen? Laat KetoX24 dan bij jou thuis bezorgen door op deze link of de onderstaande knop te klikken.

De makers van KetoX24 hebben zoveel vertrouwen in de kracht van hun supplement dat ze een 60 dagen niet goed geld terug garantie bieden. Dus mocht KetoX24 niet goed voor jou werken, dan kun je het supplement gewoon terugsturen.

Yvonne

Havermout: Een wondermiddel tegen eczeem

Havermout wordt al eeuwenlang gebruikt tegen verschillende huidaandoeningen waaronder eczeem. Eczeem komt heel vaak voor, het is een aandoening dat zorgt voor jeuk, blaasjes, schilfers, roodheid en bultjes. Zo zijn er verschillende vormen van eczeem ook al zijn de symptomen meestal hetzelfde.

Havermout als middel tegen huidaandoeningen

Dat havermout al zolang als middel tegen eczeem en andere aandoeningen wordt gebruikt, weten weinig personen. Mensen met eczeem of brandwonden gingen in een bad met ‘colloïdale havermout’: de poeder na het vermalen en verwerken van de hele haverkorrels. Dit verlichtte de branderigheid, jeuk en roodheid.

Maar werkt dit echt? De wetenschap staat er ook achter. Uit veelvuldige onderzoekingen is bewezen dat havermout goed is voor de huid. Het wordt zelfs als een van de weinige natuurlijke ingrediënten, door de FDA erkend wordt als ‘skin protectant’. Havermout heeft de gezondheidsvoordelen te danken aan o.a. glycerin, allantoin, dimethicone en petrolatum. Hierdoor kan havermout de huid goed beschermen en huidirritatie verlichten. Het helpt ook bij eczeem, insectenbeten en giftige planten.

Wat doet havermout?

Havermout bevat verschillende stoffen die allemaal een ander effect hebben op de huid. De koolhydraten en eiwitten zorgen voor een beschermlaagje op de huid. Dit laagje houdt de PH-waarde op peil en gaat vochtverlies tegen.

Havermout bevat vetten die de huid aansterken en vochtverlies tegengaan. De vezels in havermout zorgen ervoor dat de huid vocht tot zich trekt. Dit is vooral gunstig voor personen die last hebben van een droge huid of eczeem. Avenathramide is een andere stof dat in havermout voorkomt. Het is een antioxidant met een krachtige werking. Saponinen in havermout reinigen de huid. Daarnaast zijn er ook vitaminen en flavonoïden in havermout.

Je huid genezen met havermout

Heb je open wondjes of andere klachten dan kun je havermout als natuurlijk geneesmiddeltje gebruiken. Bespreek het eerst met de huisarts voor je hiermee aan de slag gaat.

Maak een haverbad om de huidklachten te verminderen. Hoe doe je dit?

Je hebt het volgende nodig:
– Sok
– Havermout
– Ligbad

Zet de havermoutvlokken in een sok en hang die in het bad. Laat het bad dan vollopen. Zodra het water van je badje de sok doordringt zullen de helende eigenschappen worden geactiveerd. Heb je geen havermout, gebruik van brandnetels voor een soortgelijk effect.

Eerst dakloos en nu sportkinderen van het jaar!

De jonge zusjes Tai, Rainn and Brooke Sheppard zijn uitgeroepen tot ‘sportkinderen van 2016’. Deze drie zusjes krijgen de begeerde plek op de cover van het blad Sport Illustrated. Na een moeilijke jeugd waar ze zelfs dakloos waren zijn het nu ster-atleten geworden.

In december van het jaar 2016 werd de prijs aan de drie zusjes uitgereikt. Het is een geweldige prestatie waar een best zwaar levensverhaal aan vooraf ging.

De zusters zijn van nature altijd atletisch geweest. Ze hielden vaak wedstrijden om na te gaan wie het snelste zou zijn. Dit deden ze in hun wijk in Brooklyn.

Dakloos

De zusters hebben een moeilijke start gehad voor ze doorbraken als getalenteerde atleten. De 12-jarige Tai en haar zusjes Rainn (11) en Brooke (9) woonden jaren met hun moeder Tonia in een daklozenopvang, nadat hun halfbroertje was doodgeschoten. Ze hadden het heel zwaar, maar konden via een liefdadigheidsorganisatie kosteloos sporten.

Al heel snel ontdekte men dat de meiden talent hadden. Met behulp van een inzamelingsactie konden zij naar de AU Junior Olympic Games gaan. En daar begon het. Inmiddels hebben de zusjes al best wat prijzen op zak. Daarom zijn ze uitgeroepen tot beste jeugdatleten van 2016. Ze hebben naast talent ook doorzettingsvermogen en dat is absoluut nodig in de atletiek.

Wat willen ze nog meer bereiken?

„Ik wil de eerste Amerikaanse zijn die de New York City Marathon wint, en daarna wil ik naar de Olympische Spelen”, aldus Rainn tegenover NBC News, wanneer ze naar haar dromen wordt gevraagd. En de meiden zijn al goed op weg. Nu hebben ze al beurzen aangeboden gekregen van verschillende universiteiten. Naast het sporten studeren ze ook.

Tonia is heel trots op wat haar dochters hebben bereikt en is optimistisch over de toekomst. „Alles gebeurt met een reden”, vertelt ze. Ze is blij met hoe haar dochters door de moeilijke periode heen zijn gekomen. Het was best zwaar maar ze hebben nooit de hoop opgegeven dat het weer goed zou komen.

Zieke Liz Visseren leeft een dagje als een celebrity

Liz heeft haar droomwens in vervulling zien gaan: een dagje leven als beroemdheid. De 12-jarige Brabantse Liz Visseren heeft een ernstige vorm van epilepsie. Hierdoor kan ze niet hetzelfde leven leiden als haar leeftijdsgenootjes. Maar dit merkt je totaal niet aan haar uitstraling. In december gaf de stichting Make-A-Wish in Amsterdam de dag van haar leven. Ze hielpen haar droom in vervulling gaan. Liz wilde leven als een bekende Nederlander. „Het is echt heel leuk” spreekt het meisje rond het middaguur.

Hoe leeft een beroemdheid?

Die ochtend werd Liz verrast met een heerlijk ontbijt en een stylist kleding voor haar klaargelegd. Ze had twee bodyguards die haar overal begeleiden en ze reed in een roze limousine. „Dat was echt heel gaaf. Tot nu toe vond ik dat het coolste. En dit interview ook. Morgenvroeg ga ik naar het station om een Metro te halen.”

Het programma was voor Liz een totale verrassing. Het werd maar steeds leuker. Haar moeder Daniëlle Visseren kende het programma wel. „Liz is een heel bijzonder meisje dat meestal redelijk op de achtergrond is. Op een dag als vandaag bloeit ze helemaal op. Ze verdient het om ook eens in het middelpunt te staan. Ik zie dat ze geniet en dat ze zich fit voelt.”

Epilepsie

Liz heeft goede en slechte dagen. Haar rolstoel heeft ze altijd dichtbij de hand. Sporten kan ze niet en ze gaat naar een speciale school voor kinderen met epilepsie. „Alles is gericht op hoe Liz zich voelt. Soms heeft ze uitval in haar benen en soms is ze uren buiten bewustzijn. Zo’n dag als vandaag is fantastisch. Alles is zo goed geregeld.”

Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland helpt de wens van ernstig zieke kinderen uitkomen. “Op een dag als deze vind ik het eigenlijk het mooist om te zien hoe Liz alleen maar meer gaat stralen. Vanochtend zag ik een terughoudend meisje, maar nu zie ik haar genieten”, spreekt Bert van Plateringen, woordvoerder van de stichting. „Het is ontzettend mooi om ernstig zieke kinderen een dag in het zonnetje te zetten.”

Twee minuten dank e-mail

Mijn naam is Lerrie Grooten en ik ben een 29 jarige socioloog uit Nijmegen die probeert vriendelijkheid en dankbaarheid over de wereld te verspreiden met verschillende projecten, zoals de “twee minuten dank e-mail” of “random acts of kindness” om van de wereld een betere plek te maken. Een van de projecten was om vorig jaar in 21 dagen 170 vriendelijke daden te doen. Hiervoor was veel aandacht in de media en het wist veel mensen te inspireren. Zo kwam het onder andere op de voorpagina van de Telegraaf  en nog twee andere keren in de Telegraaf.

Voor het project van de “twee minuten dank e-mail” was in diverse nationale radioprogramma’s aandacht voor, zoals van Domien (3fm) en het programma van Sander Hoogendoorn (3fm), Coen en Sander Show (radio 538)  Radio een vandaag  (radio 1) in april 2017.

Mijn nieuwe project is “Kindness month August 2017”. Dat houdt in het kort in dat ik zelf 1.000 (!) “random acts of kindness ga doen in augustus 2017. Dat zijn altruïstische daden voor mensen die ik niet ken. Dat komt uit de positieve psychologie. Dat is al erg groot in Amerika, maar in Nederland nog niet zo bekend. Ik wil vervolgens vragen aan de mensen in Nederland en de rest van de wereld om ook 5 “random acts of kindness” te doen in augustus 2017 en op die manier een effect van positieve verandering creëren in de wereld.

Het staat deze maand ook in Happinez magazine.

In deze video vertel ik meer over het project en is te zien wat het met mensen doet.

Ik denk dat dit project veel cohesie creëert en dat er meer begrip ontstaat tussen de verschillende groepen mensen in de samenleving en dat mensen positiever gaan kijken naar vreemde mensen. Ook blijkt uit veel empirisch onderzoek dat het verrichten van altruïstische daden erg heel goed is voor de mentale gezondheid van mensen en een grote buffer is tegen depressie.

Meer over mij is te vinden op mijn website

Met vriendelijke groet,

Lerrie Grooten

Blauwe bessen doen dit met je lichaam

Blauwe bessen zijn grote bosbessen die hun oorsprong in Amerika kennen. Deze bessen zijn groter, voller, zoeter en sappiger dan de andere bosbessen. Naast de heerlijke smaak bevatten de bessen ook veel anti-oxidanten, mineralen en vitaminen. Hierdoor zijn er een hoop gezondheidsvoordelen gekoppeld aan blauwe bessen. In dit artikel zullen we de belangrijke voordelen van blauwe bessen beschrijven. Enkele daarvan zijn het verminderen van de kans op kanker, het verlagen van je cholesterolgehalte en het stimuleren van de hersenen.

Blauwe bessen beschermen tegen kanker

Een goede manier om de kans op kanker aanzienlijk te verkleinen is om regelmatig blauwe bessen te eten. Deze bessen zitten boordevol anti-oxidanten, vitamine A en C. Deze stoffen beschermen de cellen van het lichaam waardoor kankercellen het moeilijker krijgen om zich te vormen.

Blauwe bessen om je cholesterol te verlagen

Een ander voordeel van deze sappige bessen is het reguleren van de cholesterolgehalte. Neem ze op in je dieet als dit iets is waar je mee te kampen hebt. Het effect is meteen.

Je bloeddruk verlagen met blauwe bessen

In blauwe bessen zitten er stoffen die de bloeddruk sterk kunnen verlagen. Kalium, calcium en magnesium vind je in hoge concentraties in de bosbessen.

Blauwe bessen houden je jong

De sterke anti-oxidanten die je in de bessen vindt kunnen het verouderingsproces afremmen. Ze remmen ontstekingen af, verlagen je cholesterolgehalte en ze beschermen je tegen allerlei ziekten.

Blauwe bessen verbeteren de hersenfunctie

En dit is een bewezen feit! Verbeter je hersenfunctie door blauwe bessen te eten. Dit is gewoon een lekkere manier om dit aan te pakken. Waar wacht je nog op?

Blauwe bessen voor de urineweg

Voorkom urineweginfecties met blauwe bessen. Ze bevatten dezelfde stoffen als cranberry’s, een rode bes, die bacteriën belet om de urineweg te infecteren. Nog een mooie reden om regelmatig blauwe bessen te gebruiken.

Na het lezen van dit artikel lust je zeker wat blauwe bessen. Je bent niet de enige. Deze heerlijke vruchten zijn zonder de gezondheidsvoordelen al een aanrader. Door de smaak lust wel een ieder eentje of meer. En nu heb je genoeg redenen om volop te genieten.

Nokia 3310 krijgt re-release

Men klaagt al langer dat de nieuwe smartphones minder stevig zijn en een korte levensduur hebben. Deze smartphones worden dan vergeleken met de mobiele telefoons van vroeger. De Nokia 3310 bijvoorbeeld. Die wordt steeds geprezen als 1 van de beste telefoons ooit.

Deze Nokia staat ook bekend als de populairste telefoon uit de geschiedenis en zal binnenkort een re-release krijgen. Eerder werd dit bekend gemaakt en nu zijn er meer details beschikbaar. De nieuwe lancering van dit mobieltje komt met wat leuke veranderingen. Zo zal het nieuwe model iets dunner en lichter zijn dan het originele variant. Bovendien doen de geruchten de ronde dat het een kleurendisplay krijgt. Het lijkt ons sterk dat het een kleurenscherm in lage resolutie zal zijn, zodat de telefoon een langere batterijduur heeft – uiteindelijk toch de belangrijkste feature van de 3310.

En stukje nostalgie

Van de oude Nokia 3310 zijn er naar schatting nog ongeveer 126 miljoen exemplaren in omloop. De nieuwe design zal dezelfde look behouden als het oud model om in te spelen op het nostalgie-factor. De prijs van het nieuw model zal ongeveer 58 euro zijn.

Verwacht dat er binnenkort meer details bekend zullen worden gemaakt op het Mobile World Congress. Deze wordt in Barcelona gehouden. Wellicht kunnen we binnenkort weer de bekende Snake spelen.

Wil jij binnenkort ook een vernieuwde Nokia 3310 in handen hebben?

 

Vrouw bouwt speciale ladder voor zwerfkatten

Een Turkse vrouw in Tekirdag, een stad in het noordwesten van Turkije verdient de titel kattenvrouw helemaal. Şebnem Ilhan is tandarts en houdt zoveel van katten dat ze haar huis omtoverde tot een dierenhotel. Alle zwerfkatjes uit de buurt waren daar welkom.

Om er zeker van te zijn dat katten niet buiten vast zaten als zij de deur niet open kon doen, heeft zij een speciale trap gemaakt voor de katten. Zo kunnen ze makkelijk binnen komen via een raam.

De koude winter

In Tekirdag wordt het des winters heel koud. Şebnem was bang dat de zwerfkatten buiten de kou niet zouden overleven. „En ik dacht, als ik die trap versier met bloempotten, klagen de buren vast ook niet” vertelt ze aan The Dodo.

Tot nu heeft Şebnem geen klachten ontvangen over de zwerfkatten. Haar buren hebben nog geen last ervaren. En de katten, die lijken heel tevreden te zijn met de nieuwe trap. Daar maken ze gretig gebruik van. „Het is mijn wens dat geen enkel dier honger of dorst heeft, ze moeten alleen blij zijn”, besluit Şebnem.

De zwerfkatjes zijn nu al helemaal vertrouwd met Şebnem. Bij haar krijgen ze ieder keer wat te eten, en voor de rest laat de vrouw de katten met rust. Ze kunnen vrij rondlopen bij haar thuis en spelen met de andere katten.

Een ongebruikelijke goede daad

Şebnem heeft met haar zet het probleem met de zwerfkatten heel anders aangepakt. Ze houdt van dieren, en kon het absoluut niet laten om een handje te helpen. De katten waren bij haar altijd welkom, en met de speciale trap kunnen ze nu zelf naar binnen zwerven. Dit geeft Şebnem een gerust gevoel. De katten zijn lekker warm en veilig bij haar in huis. De koude winter hoeven ze dus niet te doorstaan. Daarnaast hebben haar buren geen last van de trap of de katten. Dat was ook iets waar Şebnem rekening mee moest houden.

Klein fortuin gevonden in een paar sokken

In een paar gedoneerde sokken vond iemand ongeveer 1 duizend pond. De sokken stonden tussen de gedoneerde kleren bij de vluchtelingenhulporganisatie Refugee Aid From Taunton (Raft). Afgelopen periode werden de dozen uitgemest en kwam men dit bedrag tegen. Midden een paar sokken zat het geld opgevouwen.

Rijke Wintersokken

„Het was de vrijwilliger Sue die de ontdekking deed”, vertelt Frederica Smith de oprichter van Raft aan Somerset Live. „Ze was de sokken die we hadden gekregen, aan het verdelen over pakketten. Ze zijn lekker warm in de winter en een kostbaar goed om uit te delen aan mensen in armoede.”
Het geld zal niet meteen als donatie worden gezien. De donateur, en rechtmatige eigenaar wordt door de politie gezocht. Het is mogelijk dat het hier om een oudere persoon gaat die is vergeten dat er geld in sokken verscholen zat. „Het zou wel eens van een oudere persoon kunnen zijn die vergeten is dat het geld in de sokken stak”, vertelt een woordvoerder van de politie in een statement. „Wanneer je je geld terug wil kan dat natuurlijk. Tenzij het je bedoeling was om het geld te doneren.”

Natuurlijk is het niet eenvoudig om te bewijzen van wie het geld is. Dit maakt de opgave wat moeilijker. Toch is het belangrijk om te achterhalen van wie het geld is. Als het om een echte donatie gaat, zal dit aan vluchtelingenhulporganisatie Refugee Aid From Taunton (Raft) worden afgestaan. Indien niet dan gaat het geld terug naar de eigenaar.

Hoe een foto van protesterende joodse en islamitische kinderen viral ging

Fotograaf DiNuzzo maakte deze foto op de derde dag van de luchthaven protesten. “Dit was op de luchthaven O’Hare – terminal 5, dat is de internationale terminal,” zegt hij.
“Er waren protesten op zaterdag en zondag waar tot wel 1.500 personen kwamen opdagen.” Maar gisteren, toen de Tribune DiNuzzo stuurde om foto’s te maken, was de groep aanzienlijk kleiner.

Dat was om 15:00. Drie uur later, na het maken van enkele foto’s van de borden van de demonstranten en de advocaten die zaten te wachten om gearriveerde buitenlanders te helpen, deed DiNuzzo zijn camera weg.

“Plotseling zag ik twee meisjes met borden. Ze droegen hijabs,” zegt hij. “Ik heb altijd een oogje op de kinderen in de protesten. Dat was mijn eerste foto. Ik vroeg hun vader voor hun namen. Ze hadden een aantal koekjes gebakken voor de advocaten. Ik vond dit geweldig.”

Toen pakte de vader een van de meisjes en legde haar op zijn schouders. “Ik maakte meteen wat foto’s van dit tafereel”, zegt DiNuzzo. “En dan zie ik een andere jongen met een bordje aan de linkerkant van een van de meisjes. Het werd steeds beter en beter. De vader van de jongen pakte hem op en zette hem op zijn schouders.”

Dat is wanneer DiNuzzo zijn instinct inschakelde. “Het was gewoon een kwestie van wachten op het moment waar ik kon zien dat ze elkaar ontdekten. Ik heb een foto daarvan kunnen maken en dat was het. Ik wist dat ik iets bijzonders in beeld had gebracht.”

DiNuzzo bracht de foto terug naar zijn redacteuren, en hoewel het te laat was voor om die dag nog in het blad te verschijnen, werd het plaatje snel op de website van de Tribune en op Twitter geplaatst, daar het ging viral.

“Een heleboel dingen die ik op Twitter post, van sportevenementen en nieuwsgebeurtenissen, krijgen slechts een paar re-tweets en een paar likes. Het komt niet vaak voor dat ze duizenden likes en re-tweets krijgen,” zegt hij.

“Vorig jaar had ik een foto van Bruce Springsteen geplaatst dat hij opnieuw tweete aan zijn fans en die foto kreeg de meeste likes die ik ooit heb gehad-. Meer dan 2.000”

Maar de foto van het Moslim meisje en Joodse jongen heeft al meer dan 7.000 re-tweets en 10.000 likes vergaard.

Voor DiNuzzo, die al 25 jaar een staf fotograaf is bij de Tribune, heeft het beeld een universele boodschap. “Het laat mensen zich goed voelen,” zegt hij. “En dat is wat fotografie moet doen, voegt hij eraan toe.