Home Goed Nieuws, Puur en Positief Aanmelden ‘Bel me niet’ Register

Aanmelden ‘Bel me niet’ Register

Aanmelden ‘Bel me niet’ Register

Altijd als het niet uitkomt gaat de telefoon: ‘Goedenavond, u spreekt met telemarketing….’ Daar komt vanaf 1 oktober een einde aan, dankzij het ‘Bel me niet register’ stopbord

Het ministerie van Economische Zaken heeft de Stichting Infofilter aangewezen als beheerder van het ‘bel-me-niet register’, dat per 1 oktober 2009 van start gaat. Telemarketeers moeten het register vanaf dat moment raadplegen voordat ze een consument bellen.

Consumenten die ingeschreven staan in het bel-me-niet register, mogen 3 jaar lang niet telefonisch benaderd worden. Telemarketeers moeten in elk gesprek wijzen op het bestaan van het register en de consument de mogelijkheid bieden zich ervoor in te schrijven. De Opta gaat toezien op de naleving van de nieuwe regels.

Meer informatie:

Website bel-me-niet register
Voorlichtingsfolder OPTA

Ook geen reclame per post ontvangen? klik dan hier.

Bronnen: Econimische Zaken, Kamer van Koophandel, OPTA

7 REACTIES

  1. Als ik ergens lid van wilden of informatie nodig heb, kan ik altijd zelf met het desbetreffende bedrijf/instantie bellen. Tegenwoordig moet je ook vooral uitkijken wie je aan de telefoon hebt.

  2. Mijn oude moeder wordt steeds gebeld met prijzen winnen.

    Zij vindt dit niet leuk. Mijn vraag is hoe kan ik haar aanmelden voor bel mij niet register?

    Zij heeft geen computer en ik wil het graag voor haar doen maar krijg het niet voor elkaar.

    Groet, Y.

  3. Ik vind dit een geweldige actie tegen bellers en post ontvangen wat je zelf niet wilt. Als ik iets wil, geef ik dit zelf wel aan. Nog meer van zulke acties? ik wacht het af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here