Home Goed Nieuws, Puur en Positief Afstandsbediening maakt man blij

Afstandsbediening maakt man blij

Afstandsbediening maakt man blij

HARDENBERG – Een man met stralende ogen, een geconcentreerde blik op het gezicht en een grote afstandsbediening in de handen.


Er hangt een ontspannen sfeertje in de Evenementenhal in Hardenberg, tijdens de miniatuurbeurs. Er staan lange tafels opgesteld voor de standhouders met miniaturen in alle soorten en maten. Langs de tafels met de uitgestalde waren slenteren mannen, jongemannen, jongens en een enkele vrouw. Vol interesse bekijkt één van de jongere bezoekers de miniatuurauto’s. Bij één van de stands vindt hij een bijzonder exemplaar: één van de eerste kleine auto’s die gemaakt is. Zo’n auto met de grootte van je duim kost toch al gauw 25 euro, want dit is een bijzonder exemplaar.

In een hoekje van de hal staat een tiental mannen over een tafel gebogen.

Een aantal heeft grote afstandsbedieningen in de hand en kijkt geconcentreerd naar de tafel. Het middelpunt van deze aandacht is een landbouwbedrijf op kleine schaal nagebootst. De bulldozers, tractoren met aanhangwagens rijden af en aan door de grote miniatuurzandbak. De bestuurders van het ‘grote materiaal’ zijn jongemannen, die schuil gaan achter de grote afstandsbedieningen.

Driftig lopen ze soms snel naar hun wagen als deze tegen een boom aan dreigt te rijden. Er zijn meer bestuurders die officieel nog niet in het bezit kunnen zijn van een rijbewijs, die oefenen met de kleinere versies van hun droomwagen.

De gehele dag worden demonstraties gegeven. Ook ditmaal is het de jongere garde, die speelt met het kleine spul en nauwlettend gevolgd door de ‘ouderen’. Opvallend is ook hier dat het voornamelijk mannen zijn, de enkele vrouw die bij het gezelschap rond dwarrelt kijkt verveeld en geeuwend op haar horloge. Zou het dan toch een echte mannenhobby zijn?

Veel vrouwen zijn er in ieder geval niet tijdens de miniatuurbeurs. Het publiek bestaat bijna uitsluitend uit mannen. Groot en klein, dik en dun, lang en kort haar. De bezoekers van de beurs vallen net zoals de auto’s niet in één categorie.

Één ding hebben de bezoekers echter wel gemeen, ze zijn allemaal op zoek naar hun droomwagen. Kan het niet in het groot, dan maar in het klein in de huiskamer.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here