Home Goed Nieuws, Puur en Positief Appeltjes van Oranje

Appeltjes van Oranje

Appeltjes van Oranje

Appeltjes van Oranje is een initiatief van het  Oranjefonds en ondersteunt sociale initiatieven met als doel om mensen dichter bij elkaar te brengen. Mensen worden steeds ouder, terecht stelde het Oranjefonds dit jaar de vraag: ‘Hoe breng je groepen mensen van verschillende leeftijden bij elkaar zodat ze ook nog iets van elkaar opsteken?’ Uit de tien genomineerde zijn onlangs 3 initiatieven geselecteerd die uit handen van Koningin Máxima een appeltje van Oranje kregen uitgereikt.

Oranje_Fonds-logo_vsi

En de winnaars zijn….

In totaal zijn er 167 inzendingen door het Oranjefonds ontvangen. Hiervan zijn 10 initiatieven genomineerd. Uit deze 10 genomineerden zijn de volgende 3 winnaars geselecteerd:

Gluren bij de Buren

Stichting ZuidOostZorg, Oosterwolde. Bewoners van het verpleeghuis Stellinghaven Oosterwolde en kinderen van de tegenover liggende basisschool organiseren iedere week gezamenlijke activiteiten.

De Generatietuin

Stichting Saffier De Residentiegroep, Den Haag. Kwetsbare hoog bejaarde bewoners van 90+ gaan tuinieren met kinderen tussen de 4 en 10 jaar.

Klusjes voor Ouderen

Stichting Jeugd Rode Kruis, Willemstad Curaçao. Jongeren bezoeken ouderen en doen klusjes waar de ouderen hulp bij kunnen gebruiken. Een keer per jaar organiseren ze gezamelijk een feest.

De prijzen

De winnaars hebben van Koningin Máxima een Appeltje van Oranje ontvangen ter waarde van 15.000 euro.

Aanmelden voor de Appeltjes van Oranje

Wil je meer informatie over de Appeltjes van Oranje, bezoek dan de website van het Oranje Fonds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here