Auteurs doneren honderden boeken aan jong meisje

0
54

Heidi was ampertjes 8 jaartjes jong toen een grote brand haar woning verwoestte. Het verlies was heel zwaar voor haar familie, maar voor Heidi was het verlies van haar geliefde boeken het ergst. Volgens haar moeder, Beth Van Sumeren, was de jonge boekenwurm niet te troosten na de brand.

“Boeken zijn heel speciaal voor haar”, vertelt Beth aan ABC News. “Het helpt haar om de wereld om haar heen te begrijpen”. Inmiddels had Heidi uit het Amerikaanse Parma al een behoorlijk gevulde boekenkast, maar ze raakte alles kwijt tijdens de brand.

Nu heeft Heidi, dankzij de steun van verschillende auteurs, uitgeverijen en bibliotheken, haar boekencollectie terug. Het is nu zelfs groter dan voorheen.

Hoe het allemaal begon

Bob Shea, zelf ook auteur, ontmoette Heidi toen hij haar school een bezoek bracht om een presentatie bij te wonen. Dit was slechts enkele dagen na de grote brand waarin zij al haar spullen verloor. Toen Shea van het verhaal van Heidi hoorde besloot hij haar te helpen. Ze mocht hem assisteren tijdens zijn presentatie, welke hij later publiceerde via zijn twitter-account.

Shea is zelf schrijver van kinderboeken, zijn lijst met twittervolgers bestaat daarom overwegend uit collega’s en liefhebbers van kinderboeken. Op 23 maart publiceerde Shea 3 tweets waarin hij zijn collega’s opriep nieuwe boeken naar het meisje te sturen. En zijn collega’s hebben hieraan gehoor gegeven. Binnen 2 weken ontving Heidi meer dan 300 leuke kinderboeken, een nieuw bureau, een boekenkast en waardebonnen voor de aanschaf van kleding.

Dankbaarheid

Niemand had zo een reactie verwacht van een paar simpele tweets. En de familie van Heidi is ongelooflijk dankbaar voor de hulp. Volgens haar ouders houdt het meisje van alle ontvangen boeken en stond er in de meeste van ze een persoonlijk verhaaltje vanuit de auteur zelf. De familie deelde een videoboodschap met alle donateurs die Heidi spullen hadden gestuurd. Op de videobeelden is het meisje te zien omringd door de vele boeken in haar nieuwe collectie.

Shea is allang blij dat hij op zo een simpele manier de familie kon helpen. Hij was diep geraakt door het videobericht van Heidi. “Oké, ik huil een beetje, maar dat komt waarschijnlijk door mijn allergieën of de ui op mijn toetsenbord”, grapt de schrijver.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here