Home Goed Nieuws, Puur en Positief Babyolifantje verwacht in Artis

Babyolifantje verwacht in Artis

Babyolifantje verwacht in Artis

Artis verwacht in het voorjaar van 2009 een nieuw babyolifantje. Thong Tai, die in mei 2005 dochter Yindee op de wereld zette, is opnieuw zwanger. Olifantenstier en aanstaande vader Nicolai wordt bedankt voor bewezen diensten en verhuist binnenkort naar Hannover waar zes vrouwtjes met smart op hem wachten, meldt de Amsterdamse dierentuin dinsdag.


Wanneer het olifantje precies wordt geboren is nog moeilijk te zeggen, omdat het niet bekend is wanneer Thong Tai is gedekt. Olifanten hebben een draagtijd van ongeveer 22 maanden.

Nicolai kwam in oktober 2003 dan Thong Tai naar Artis kwam en is 15 jaar. In het olifantenverblijf staat al een transportcontainer klaar om de dekhengst, of liever dekstier, te laten wennen aan zijn tijdelijke verblijf. Dat is een speciaal voor dit doel omgebouwde zeecontainer. Hij krijgt daar nu al dagelijks in te eten. Nicolai is niet de vader van de populaire Yindee. Dat is Alexander uit Rotterdam. Die bezwangerde Thong Tai kort voor haar vertrek uit Blijdorp.


De 16-jarige moeder Thong Tai kwam een maandje later naar Artis voor het Europese fokprogramma. Na het vertrek zijn er nog drie olifanten in Amsterdam: Thong Tai, Yindee en de 38-jarige Win Thida.

Verschillende Europese dierentuinen werken samen in een fokprogramma voor Aziatische olifanten. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam leidt het project. Aziatische olifanten worden in het wild met uitsterven bedreigd. De fokprogramma’s moeten ervoor zorgen dat de olifant met de relatief kleine oren blijft voortbestaan.

Overigens is Artis niet de enige Nederlandse dierentuin waar het aantal dieren groeit. In dierenpark Amersfoort zijn er in twee dagen drie jonge dieren bij gekomen. Zondagnacht en maandagnacht werden twee watoessie-kalveren geboren, een soort koeien uit Afrika. Maandagochtend kwam er een aapje bij. De siamang, bekend om zijn lange slingerarmen, die werd geboren was de eerste sinds 2006 in Amersfoort.

 

bron: dagĀ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here