Bakker in de klas

Bakker in de klas

Zowel de Paddestoel aan de Ranonkelweg als De Hoeve aan de Meerweg in Berkel en Roderijs werden bezocht door de Echte Bakker Rodenburg. Die bracht een auto vol bakkerslekkernijen mee om een smakelijk ontbijtje te maken met de peuters. Maar hij bracht ook een boekje mee, want tijdens het Nationaal Schoolontbijt las hij meteen een verhaaltje voor.

Voor alle peuters was de ontbijttafel gedekt. Er stonden bordjes, manden met heerlijke broodjes, croissants, eierkoeken en krentenbollen en bovendien bakjes met zowel vlees als kaas en zoet beleg. Ook aan drinken was gedacht, dus het werd smullen geblazen. En dat allemaal aangeboden door de Echte Bakker in het kader van Het Nationaal Schoolontbijt, het grootste ontbijtevenement van Nederland. Meedoen betekent veel voorpret, een plezierige ochtend en instructieve lessen over goede voeding en de rol die brood daarin speelt. Het Nationaal Schoolontbijt verzorgde dit jaar een ontbijt voor 2.200 scholen, kinderdagverblijven of peuterspeelzalen. Zo’n 500.000 schoolontbijtjes dus! Het Nationaal Schoolontbijt vormt tevens een aantrekkelijke kapstok voor lessen en activiteiten over gezonde voeding en de plaats van het ontbijt daarin.

Gezellig en lekker
De Stichting Bakkerij Imago, een samenwerkingsverband van een aantal grote industriële bakkerijen, heeft in 2003 het initiatief genomen voor het organiseren van een ontbijt op basisscholen. Met deze activiteit willen de initiatiefnemers het plezier in en het belang van een goed ontbijt onder de aandacht brengen van schoolkinderen, ouders en leerkrachten. Daarmee hopen ze een bijdrage te leveren aan een grotere kennis over goede en gezonde voeding. Daarbinnen onderstrepen zij het belang van het eten van brood.
Terwijl de leidsters en kinderen met elkaar genoten van het smakelijke ontbijtje las de bakker, gekleed in bakkerskledij, voor uit een boekje waarin een bakker een spannend avontuur meemaakte. De peuters bedankten na afloop van het ontbijtfeest de bakker met een fraai schort waarop de peuters met verf hun handdruk hadden gezet.

bron:  heraut-online.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here