Basisregels voor de liefde

0
148

Wil je van iemand houden, moet je eerst jezelf beminnen. Het lijkt simpel, maar is niet altijd zo. Enkele eenvoudige basisregeltjes maken het voor jezelf makkelijker om geluk te vinden.

1. Ban kritiek
Wees niet te kritisch voor jezelf. Neem vooral niet alle schuld op jezelf en leer leven met je tekortkomingen en eigenschappen. Accepteren is vaak moeilijk, maar werkt zeer bevrijdend. Iedereen maakt trouwens fouten. Realiseer dat jij er ook zal maken, zo kan je sneller doorgaan.

2. Ban angsten
Denk niet te negatief of te zwartgallig. Denk aan al het positieve dat je nog wil doen. Zelfkritiek is nefast om relaxed en gemotiveerd door het leven te stappen.

Maak plezier, het is de enige manier om je goed te voelen. Laat angstige gedachten varen, dan ga je een prettigere en makkelijkere tijd tegemoet.
3. Geduld
In de huidige maatschappij is het niet makkelijk om geduldig te zijn. Toch loont het de moeite jezelf de tijd te gunnen om nieuwe dingen te leren. Behandel jezelf zoals je ieder ander zou behandelen waarvan je echt houdt. Een pauze mag af en toe en haast je niet steeds om iets te doen. Als je deze regel toepast, leidt je een minder stressvol bestaan.

4. Zoek steun
Geloof in wat je doet en prijs jezelf. Wees blij met de kansen die je krijgt, de vrienden en de familie die je hebt. Steun ook gerust op hen, ze zijn er om jou te helpen.

5. Lichaam
Ben je niet gelukkig met hoe je eruit ziet, moet je er iets aan doen. Over kleine gebreken hoef je niet te kankeren, elke vrouw heeft haar negatieve kantjes. Tracht eerder gezond te blijven, voldoende te bewegen en fixeer je vooral niet op afgetrainde lichamen uit de modeblaadjes.

Een gezonde voeding is essentieel. Zo kan je jouw lichaam motiveren en energie leveren om de dingen te doen die je wil doen. Tracht uit te zoeken welke voeding het best bij je past.

6. Persoonlijke kracht
Motiveer jezelf en zoek de mentale ondersteuning die je nodig hebt. Misschien moet je nog uitzoeken wat je wil in het leven. Wat heb je nodig om gelukkig te zijn en wat moet je doen om daar te komen? Haal dit uit je innerlijke kracht.

7. Wees spiritueel
Spiritueel worden betekent niet dat je wekelijks naar de kerk moet. Zoek iets dat je gelukkig maakt. Iets dat je goed doet voelen over je leven en je bestemming.

8. Respect
Respect geven is iets dat je moet leren en dat begint bij jezelf. Je verdient respect en uiteindelijk kan je alles overwinnen, want dat zit in je. Jezelf respecteren is een proces dat geleidelijk komt.

9. Planning
Stel een doel in je leven. Maak een korte en lange termijnplanning. Zolang je iets hebt om voor te werken, zal je verder moeten gaan. Op die manier leer je de betekenis van het leven kennen en bereik je alles wat je wil.

10. Wees trots
Verberg jezelf niet. Je bent wie je bent en daar moet je trots op zijn. Weten dat je hard voor iets hebt gewerkt en dat je het verdient, is erg belangrijk.

bron: goedgevoel.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here