Home Goed Nieuws, Puur en Positief Bespaar twee keer in één moeite

Bespaar twee keer in één moeite

Bespaar twee keer in één moeite

Buiten het feit dat je er financieel op vooruitgaat, draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Neem deze tips van Milieu Centraal ter harte en vul je niet alleen je zakken, maar steun je eveneens het allergrootste doel. de toekomst.

* Door de thermostaat overdag één graad lager te zetten, bespaar je gemiddeld 7 procent op je energiegebruik voor verwarming. Hiermee steek je al gauw E 56,- per jaar in je zak.

* Zet de thermostaat op de vorstvrij stand als u op vakantie gaat.

* Zeker als het huis geen dubbele beglazing heeft, gaat er veel warmte verloren via de ramen. Sluit de gordijnen en u houdt veel warmte binnen.

* Zet de kamerthermostaat één uur voor vertrek of voor het slapen gaan 5 tot 7 graden lager, mits het niet vriest. Jaarlijkse besparing: E 35,-. De verwarming uitzetten bespaart nog meer energie, maar het risico is dat het huis te vochtig is. Het is een misverstand dat de nachttemperatuur niet te laag mag worden, omdat het dan ’s ochtends extra veel energie zou kosten om het huis weer op te warmen. Als het vriest is de lucht droger en kan de verwarming meer dan 5 tot 7 graden lager zonder dat de lucht te vochtig wordt.

* In huizen die gebouwd zijn na 1994, kan het efficiënter zijn om het huis ’s nachts op dezelfde temperatuur te houden, dan om het huis ’s ochtends weer warm te stoken. Echt veel zal dat niet schelen. Deze huizen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak vloer- of wandverwarming.

* Laat de verwarming niet aanstaan als u voor langere tijd de kamer verlaat.

* Als u langer dan vijf dagen van huis gaat, kunt u de waakvlam uitdoen. Ook ’s zomers kan de waakvlam uit. Dit bespaart ca. 90 kubieke meter gas. Dit geldt alleen bij ketels die nog een waakvlam hebben. Moderne ketels hebben elektronische ontsteking die niet uit hoeft.

* Maak gebruik van de mogelijkheden van een thermostaat. Een simpele kamerthermostaat moet u telkens zelf afstellen. Als u vergeet om de thermostaat laag te zetten, kost dit onnodig energie. Een klokthermostaat schakelt op vooraf ingestelde tijden de verwarming aan en uit. Tijdelijk kunt u de temperatuur even verhogen of verlagen zonder het programma te veranderen.

* Een goedwerkende CV-ketel gebruikt minder energie. Het loont dus om de ketel eens per jaar goed te laten nakijken, want daarmee bespaar je nog eens 45 euro per jaar! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here