Bijzonder goed: een braille-smartwatch

0
67
vintage cars abandoned and rusting away in rural wyoming

Smartwaches zijn nu niet meer weg te denken. Je kunt snel je mail checken, appjes versturen, je hartslag in de gaten houden en natuurlijk de tijd bijhouden. Dit maakt de smartwatch een geliefd gadget bij velen.

Om deze watches toegankelijker te maken worden nu ook smartwatches met braille op de markt gebracht. Er zijn nu ongeveer 285 miljoen mensen op de wereld die niet kunt zien. Zij kunnen daarom geen gebruik maken van de normale smartwatches. Voor deze personen komt een ontwerper uit Zuid-Korea met de braille smartwatch.

Smartwatch The Dot

De nieuwe smartwatch krijg de naam The Dot. Men maakt hier gebruik van vier verschillende dynamische braillecellen. De smartwatchbezitters kunnen selecteren hoe snel de tekens veranderen en zo de berichten en tijd voelen op het schermpje.

The Dot laat je synchroniseren met je smartphone zodat het alle informatie doorkrijgt. Hij werkt dus op dezelfde manier als een normale smartwatch. Daarnaast kun je met deze smartwatch korte berichten sturen via de knoppen aan de zijkant. Handig toch?

Digitale apparaten voor blinden

Naast The Dot zijn er ook andere digitale apparaten voor blinden en slechtzienden. The Dot is dus niet de eerste of enige in zijn soort. Waar het verschil zit is dat die andere apparaten gebruik maken van geluid. Dat is juist lastig en minder gebruiksvriendelijk, want door oordopjes kunnen geen omgevingsgeluiden meer gehoord worden en die zijn juist zo belangrijk als je niet kunt zien. En zonder de oordopjes heb je geen privacy meer. Je wilt immers niet dat een ieder je appgesprekken afluistert.

De Zuid-Koreaanse ontwikkelaars hebben hiermee rekening gehouden. Ze wilden een einde maken aan de eerder genoemde problemen. En ze zijn eindelijk zo ver. Het heeft ze 3 jaar gekost om goede donateurs te vinden, Stevie Wonder was daar 1 van. De nieuwe smartwatch zal per maart beschikbaar zijn. Ze zullen initieel wat duurder uitvallen dan de normale smartwatch. The Dot kost namelijk omgerekend 286 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here