Home Goed Nieuws, Puur en Positief Blijf even plakken voor een Zuid Afrikaans Slippertje

Blijf even plakken voor een Zuid Afrikaans Slippertje

Blijf even plakken voor een Zuid Afrikaans Slippertje

Wil je deze zomer lekker hip zijn en meteen iets doen voor het goede doel? Ren dan naar de winkel voor een paar Plakkies!plakkie-wit-grijs-dyn-wince

Plakkies zijn slippers uit Zuid Afrika met een zool van autobanden. De Plakkies zijn ontworpen door de bekende Nederlandse schoenenontwerper Jan Jansen in samenwerking met een studententeam van de TU in Delft. Zij hebben het voor elkaar gekregen om een combinatie van comfort en design te maken.

Met een zool van autobanden welke normaal op grote schaal worden gedumpt in  Zuidafrika en tekeningen van Zuid Afrikaanse kinderen uit de townships rond Durban is het een eerlijk en hip product!  De Afrikaanse Textiel ontwerpster Annabella Loubser heeft de kinderen begeleid. Voor de grondstoffen in de Plakkies wordt er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van lokale grondstoffen. Zo komt het leer van de plakkies van Afrikaanse bodem.

De Plakkies liggen voor 39,95 in de winkel. Alle winst die voortkomt uit de verkoop van de Plakkies gaat voor de volle 100% terug naar KidsRights’ weeskinderenprojecten in Zuid-Afrika. Ben je benieuwd waar je de plakkies kunt kopen? gebruik dan de shop-locator

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Plakkies slippers in het Zuid Afrikaans betekend. Hieronder nog een paar Zuid Afrikaanse woordjes:

Zuid Afrikaanse Les

Loerpypie -> Verrekijker
Hysbakkie -> Lift
Aartappelskyfies -> Patat / Friet
Pletterpet – > Veiligheidshelm
Braaivleisaand -> Barbecue-avond

meer informatie: plakkies.co.za

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here