Home Goed Nieuws, Puur en Positief Boekenbon zit in de lift

Boekenbon zit in de lift

Boekenbon zit in de lift

Vorig jaar zijn in Nederland 2,5 miljoen boekenbonnen gebruikt om boeken te kopen. De boekenzaken namen voor 34 miljoen euro aan bonnen in. Dit betekent een omzetstijging van 6,42 procent ten opzichte van 2006 toen er voor een krappe 32 miljoen euro aan boekenbonnen werd besteed. Dat maakte de uitgever van de bonnen, de Nederlandse Boekenbon maandag bekend. Het bedrijf verklaart de omzetgroei vooral door de stijgende populariteit van het boek in Nederland.

Nijntje

Nederlandse Boekenbon heeft vorig jaar enkele campagnes gehouden om de boekenbon te promoten. Zo werd in september in het bijzijn van Dick Bruna de speciale Nijntje boekenbon ter waarde van 10 euro gelanceerd. Daarvan zijn er inmiddels 30.000 verkocht.

In december kregen kopers van een boekenbon een NS-Meereiskaart cadeau, waarvan de boekhandel er maar liefst 550.000 uitdeelde. De kaarten zijn nog tot 31 maart te gebruiken.

De totale omzet van Nederlandse boeken in de boekhandel kwam in 2007 uit op 510 miljoen euro. Op dit moment wordt 7 procent van de boeken betaald met een boekenbon.

bron: nu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here