Home Goed Nieuws, Puur en Positief Boomsma terug op de Buis

Boomsma terug op de Buis

Boomsma terug op de Buis

40 Dagen zonder seks was niet zo’n probleem. Maar 60 dagen zonder Arie was voor sommige bijna niet vol te houden. Fans kunnen opgelucht ademhalen. EO-presentator Arie Boomsma is vanaf maandag weer te horen op de radio en vanaf dinsdag weer te zien op televisie! Dat heeft de EO zondag bekendgemaakt.arieboomsma

De evangelische omroep schorste Arie ruim twee maanden geleden nadat uitkwam dat hij schaars gekleed in l’Homo, een speciale uitgave van het blad Linda had geposeerd.

Eigenlijk werd Arie voor drie maanden geschorst, maar hij mag drie weken eerder terug op de buis omdat hij eens goed gebabbeld heeft met zijn omroepdirectie.

”We hebben de afgelopen weken veel met elkaar gesproken en we weten daardoor nog beter wat we aan elkaar hebben. Er is in ieder geval over en weer vertrouwen. Er is dus alle reden om nu weer aan de slag te gaan”, aldus EO-directeur Arjan Lock.

In de Metro van maandagochtend geeft Arie al weer een groot interview. Opvallend is dat hij daarin zegt dat zijn schorsing er wel degelijk ook mee te maken had dat hij bloot poseerde in een homoblad. Eerder stond Arie al regelmatig toch enigszins pikant op de gevoelige plaat, maar daarvoor werd hij nooit geschorst.

De EO ontkende aanvankelijk echter dat zijn schorsing dit keer te maken had met het feit dat het om een homoblad ging.

Ook zegt Arie dat het hele voorval hem aan het denken zette over zijn eigen carrière bij de EO. Hij wil naar eigen zeggen graag binnen de EO grenzen verleggen, omdat die omroep te maken heeft met een achterban die veel verschillende stromingen kent en waarbinnen het dus niet altijd even gemakkelijk is om vooruitstrevend te zijn.

Na zijn schorsing was hij bang dat hij niet meer de ruimte zou krijgen om voor EO-begrippen vernieuwend te werken.

Arie stapt dan ook niet van zijn geloof af. “Kijk, de EO weet dat we niet om het onderwerp homoseksualiteit heen kunnen. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst weer los ga op dit thema. Net als op mijn twee andere portefeuilles: jeugdcultuur en dialoog met de islam. Ik zal alleen wel proberen zoveel mogelijk mensen binnen de EO mee te krijgen.”

Blijft Arie dan nu voorgoed bij de EO? Nee, dat ook niet. Tijdens zijn schorsing heeft hij naar eigen zeggen veel andere klussen bij andere omroepen aangeboden gekregen, maar voorlopig kiest hij voor de EO. Voorlopig, want: “Mocht ik er straks achter komen dat er toch geen ruimte is om de grenzen op te zoeken, wat ik natuurlijk niet hoop, dan moet ik durven concluderen niet samen met de EO verder te kunnen.”

bron: televizier.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here