Home Goed Nieuws, Puur en Positief Brons voor Bob de Jong in Vancouver dankzij Gerard Kemkers

Brons voor Bob de Jong in Vancouver dankzij Gerard Kemkers

Brons voor Bob de Jong in Vancouver dankzij Gerard Kemkers

Dacht iedereen gisteren nog dat het fragment van een aangeschoten Erica Terpstra bij Edwin Evers als meest bizarre moment van de winterspelen in Vancouver de boeken in zou gaan. Na de 10 kilometer voor de heren in het BC Place-stadion blijkt dat het nog gekker kan. Sven Kramer lag op koers voor zijn tweede gouden medaille maar met nog een paar ronden te gaan stuurt zijn Coach Gerard Kemkers hem net voor de bocht de binnenbaan in terwijl Sven de buitenbaan had moeten nemen.

Toch nog een medaille met de EenmansBob

De viermansbob heeft zich wegens een stuurman met faalangst teruggetrokken maar de Nederlandse eenmansbop slaagde er wel in om een medaille te bemachtigen! Bob de Jong profiteerde van de blunder van Gerard want door de diskwalificatie van Sven beland Bob op het podium. Toch nog een medaille voor Nederland! We gaan ervan uit dat Sven en Gerard het bijleggen, maar of het ooit nog een gouden duo zal worden in de toekomst? Een gouden taak voor Henk Gemser volgens ons.

Humor

Het is erg zuur voor Sven Kramer dat hij niet op het podium stond in Vancouver. Toch kon het niet lang duren voor er grapjes over het voorval op internet verschenen. Hier kun je er een aantal terugvinden.

Filmpjes

We hebben een aantal fragmenten voor je op een rij gezet:

bron filmpjes en audio: NOS

1 REACTIE

  1. Ben benieuwd of het nog goed komt tussen Sven en Gerard. ik kijk uit naar de ploegen achtervolging. De topvorm die Sven nu heeft krijgt hij niet zo snel weer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here