Bus pikt bejaarden op om te shoppen

0
166

“Als ik met de taxi naar de supermarkt ga dan zit ik vervolgens een uur op een bankje op de chauffeur te wachten.” De Boodschappen PlusBus liet deze bejaarde dame woensdagmiddag niet zitten.

Gewapend met een lijstje met namen gaan de heren van de Boodschappen PlusBus woensdagmiddag op pad.

De sfeer zit er al direct in. “Het is toch zo’n mooi vak, we gaan altijd met dames op pad.” Als de bus volgeladen is met de vier dames is het een drukte van jewelste, er wordt vrolijk gekwebbeld en oude bekenden worden besproken. Voor de supermarkt van de dag wordt er gestopt, waarna de dames kwiek naar binnen gaan om te shoppen.

Mevrouw van der Boon en mevrouw Bloo gaan met één wagentje door de winkel.

Met enige moeite wordt alles gevonden. “Waar ligt het brood?”, de heren van de PlusBus weten daar wel raad mee en leiden de dames geduldig naar het gewenste product. Met een beleefde grap en grol wordt het bezoekje naar de supermarkt een echt uitje.

Ook tijdens het afrekenen staan de heren niet stil, ze stoppen keurig de boodschappen in de tassen. Waarna de tassen uiteraard in de bus worden gezet.

Zo wordt boodschappen doen wel erg makkelijk, maar daar gaat het niet alleen om. “Ik doe het puur voor de gezelligheid en het is handig. Er komt wel zo’n rijdende winkel, maar de supermarkt is toch anders”, vertelt mevrouw Bloo.

Mevrouw Bloo is niet de enige die er zo over denkt. “Ik zit hele dagen alleen thuis en heb nog weinig familie. Dus ik ga ook voor de gezelligheid mee”, vertelt mevrouw Makking.

Ook voor de heren van de Boodschappen Plusbus is het niet zomaar vrijwilligerswerk.

“Een mens moet toch wat doen, je kunt ook niet altijd thuis zitten. Ik hoop dat ze het later ook voor mij doen”, besluit de vrolijke chauffeur Joop Boelens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here