Cambodjanen kunnen nu beter zien

0
161

In het najaar 2010 heeft contactlensleverancier CooperVision actie gevoerd voor het oogzorgproject van Stichting Dark & Light in Cambodja. Gebruikers van de multifocale contactlens ProClear doneerde in de actieperiode automatisch € 2,- voor dit goede doel.

Op 23 februari 2011 vond de feestelijke afsluiting plaats. Totaal heeft deze actie 2700 oogtesten en 517 staaroperaties opgeleverd. Hiermee kan Stichting Dark & Light het Iris project in Cambodja verder uitvoeren. Het programma richt zich vooral op de allerarmsten in de regio’s waar nauwelijks oogzorg aanwezig is. Iris doet een medische check en helpt hen waar nodig met een oogoperatie. Daarnaast ontvangen honderden Cambodjanen een zichtreddende oogoperatie dankzij oogkampen, die wordt georganiseerd in samenwerking met het nationaal comité ter bestrijding van blindheid.

Dit is één van de 50 projecten die Dark & Light dit jaar in 11 landen in Azië & Afrika ondersteunt die zich richten op preventie of behandeling van blindheid. Daarnaast helpt Dark & Light visueel gehandicapte kinderen, jongeren en ouderen optimaal te integreren door het geven van onderwijs, revalidatie en/of vaktraining.

bron: ingezonden goednieuws door nugoed.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here