Home Goed Nieuws, Puur en Positief Cinekids: Kinderfilms zijn Super Populair

Cinekids: Kinderfilms zijn Super Populair

Cinekids: Kinderfilms zijn Super Populair

Wat nou kredietcrisis? De Nederlandse Kinderfilm industrie bloeit als nooit tevoren. ‘Patatje Oorlog’, ‘Mijn vader is een detective’ en ‘Blijf!’ zijn maar een paar sprekende titels die kinderen en hun ouders deze herfstvakantie tijdens het Cinekids Festival kunnen bewonderen op 28 locaties in Nederland.

Willem Alexander en Maxima

Niemand minder dan Prins Willem Alexander en Prinses Maxima opende in Amsterdam de 25e editie van Cinekid, het internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de jeugd. Na de wereldpremière van de film Patatje Oorlog van Nicole van Kilsdonk, opende het Prinselijk Paar officieel het festival middels een jubileumfoto van kopstukken uit de Nederlandse kinderfilm industrie zoals  Willeke van Ammelrooij, Jochem van Gelder, en Kees Hulst.

25 jaar Cinekid

Wat ooit begon als een klein festival in De Meervaart in Amsterdam Osdorp is uitgegroeid tot een internationaal festival van formaat. Erg populair is het MediaLab, een 1200m2 digitale speeltuin en testlaboratorium op het gebied van nieuwe media voor kinderen, hun ouders en professionals. Ook de Prins en Prinses genoten zichtbaar van de getoonde innovaties en games. Vanaf 12 tot en met 21 oktober  kan iedereen genieten van de mooiste films, premières van televisieseries en de nieuwste mediaontwikkelingen. Ook worden er workshops georganiseerd en bestaat de kans om hoofdrolspelers en makers van film- en televisieproducties ontmoeten.

Meer informatie: cinekid.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here