Zieke Liz Visseren leeft een dagje als een celebrity

0
61

Liz heeft haar droomwens in vervulling zien gaan: een dagje leven als beroemdheid. De 12-jarige Brabantse Liz Visseren heeft een ernstige vorm van epilepsie. Hierdoor kan ze niet hetzelfde leven leiden als haar leeftijdsgenootjes. Maar dit merkt je totaal niet aan haar uitstraling. In december gaf de stichting Make-A-Wish in Amsterdam de dag van haar leven. Ze hielpen haar droom in vervulling gaan. Liz wilde leven als een bekende Nederlander. „Het is echt heel leuk” spreekt het meisje rond het middaguur.

Hoe leeft een beroemdheid?

Die ochtend werd Liz verrast met een heerlijk ontbijt en een stylist kleding voor haar klaargelegd. Ze had twee bodyguards die haar overal begeleiden en ze reed in een roze limousine. „Dat was echt heel gaaf. Tot nu toe vond ik dat het coolste. En dit interview ook. Morgenvroeg ga ik naar het station om een Metro te halen.”

Het programma was voor Liz een totale verrassing. Het werd maar steeds leuker. Haar moeder Daniëlle Visseren kende het programma wel. „Liz is een heel bijzonder meisje dat meestal redelijk op de achtergrond is. Op een dag als vandaag bloeit ze helemaal op. Ze verdient het om ook eens in het middelpunt te staan. Ik zie dat ze geniet en dat ze zich fit voelt.”

Epilepsie

Liz heeft goede en slechte dagen. Haar rolstoel heeft ze altijd dichtbij de hand. Sporten kan ze niet en ze gaat naar een speciale school voor kinderen met epilepsie. „Alles is gericht op hoe Liz zich voelt. Soms heeft ze uitval in haar benen en soms is ze uren buiten bewustzijn. Zo’n dag als vandaag is fantastisch. Alles is zo goed geregeld.”

Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland helpt de wens van ernstig zieke kinderen uitkomen. “Op een dag als deze vind ik het eigenlijk het mooist om te zien hoe Liz alleen maar meer gaat stralen. Vanochtend zag ik een terughoudend meisje, maar nu zie ik haar genieten”, spreekt Bert van Plateringen, woordvoerder van de stichting. „Het is ontzettend mooi om ernstig zieke kinderen een dag in het zonnetje te zetten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here