Home Gezondheid Dankzij Pokémon Go durven Autisten de straat op

Dankzij Pokémon Go durven Autisten de straat op

Dankzij Pokémon Go durven Autisten de straat op
Tambov, Russian Federation - July 13, 2016 Person hand playing Pokemon Go application on apple iPhone. Gray background. Studio shot.

De hit van deze zomer, Pokémon Go, verdient meer dan maar een beetje lof. Een leuk, en zeker ook onbedoelde, bijeffect van dit spel is dat het mensen op de been krijgt. Zelfs autisten durven de straat op.

Een waar succesverhaal

Pokémon Go is een waar succesverhaal. Al heel snel overtrof het aantal downloads alle verwachtingen. Ook in Nederland zijn er veel gebruikers van deze app.

Toch is het leukste van dit verhaal dat Pokémon Go mensen op been krijgt. En dan vooral een doelgroep die je op andere manieren niet van de bank kreeg. Wie zitten er allemaal in deze doelgroep? Autisten en mensen met een laag opleidingsniveau, krappe beurs en hoog risico op chronische ziekten. Deze groep was heel moeilijk bereikbaar via de gebruikelijke kanalen zoals social media en dergelijke. En wat niet via gezondheidscommunicatie kon, lukt aardig via Pokémon Go.

De haters

Elke hype zal wel zijn tegenstanders hebben, en zo ook Pokémon Go. Op Social Media vooral zie je velen erover klagen. Ze vinden de spelers zoekende sukkels. Toch blijft dit spel super populair onder verschillende doelgroepen. En dat mag zo blijven. Het geeft mensen immers meer inspiratie om te bewegen. Wat is daar slecht aan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here