De Gelukskoffer Groeit Gestaag

1
425

Na 3 succesvolle pilots dit jaar, nieuwe aanvragen en opdrachten begint de Gelukskoffer te groeien. In het nieuwe jaar starten de lessen op 15 basisscholen, waarvan 10 kansarme scholen in Nederland. Speciaal hiervoor zijn 20 Gelukstrainers opgeleid. Het concept blijkt innovatief en effectief. 450 leerlingen starten in 2011 met lessen in geluk

Investeren in het welzijn van kinderen

De Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwd lesprogramma voor kinderen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. In 8 modules met verschillende thema’s wordt gewerkt aan een positief, zonnig en solide eigen gedachtegoed bij kinderen, waardoor zij de wereld met zelfvertrouwen tegemoet kunnen treden. De filosofie erachter is simpel: kinderen die vroeg leren over persoonlijk leiderschap, de kracht van gedachten en de maakbaarheid van geluk hebben een positiever beeld van zichzelf en van de wereld om hen heen.

Kinderen worden zich bewust hoe ze zelf invloed op hun eigen geluk kunnen uitoefenen, waardoor ze uiteindelijk in staat zijn om ook dit eigen geluk door te geven aan anderen. Het programma is ontwikkeld voor kinderen uit de hoogste groepen van het primair onderwijs, om extra positieve mentale bagage te geven voordat ze de stap naar de Middelbare School maken.

De Gelukskoffer biedt het onderwijs een unieke kans om te investeren in het welzijn van kinderen, en daarmee in het welzijn van de samenleving van morgen.

Stichting Gelukskoffer is een initiatief van drs. Clara den Boer (psycholoog/interventiedeskundige), drs. Claudia König (klinisch kinder- en jeugdpsycholoog), drs. Christopher Wijsenbek (econoom) en mr. Anke Appel (jurist en gecertificeerd coach). Voor de wetenschappelijke onderbouwing en het meten van de effectiviteit van het lesprogramma werkt de Stichting samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam.

bron: ingezonden goed nieuws

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here