Home Goed Nieuws, Puur en Positief Dieet Pro Review en Ervaringen

Dieet Pro Review en Ervaringen

0
36
dieetpro ervaringen review header goed nieuws
dieetpro ervaringen review header goed nieuws

Eiwitshakes zijn populair. Dieet Pro is een van de marktleiders op het gebied van shakes. In deze review vertel ik je graag meer over shakes en maaltijdvervangers op basis van eiwitten. Verder ga ik in op de voor- en nadelen van Dieet Pro. Maaltijdvervangers en eiwitshakes worden al sinds jaar en dag gebruikt om te helpen bij afvallen. Dieet Pro is zo’n afslankshake die je kunt gebruiken ter vervanging van je maaltijden. Maaltijdvervangers kunnen handig zijn als je snel gewicht wilt verliezen, maar bij langdurig gebruik krijg je last van mogelijke bijwerkingen.

Twijfel je nog om dieet Pro te gebruiken en wil je de juiste keuze maken? Lees dan eerst dit artikel.

In deze review besprek ik onder andere de volgende punten:

 • Wat is Dieet Pro
 • Wat is Dieet Pro Glucomannan sneller kunt afvallen
 • Welke ingrediënten er zitten in Dieet Pro
 • Ervaringen van Dieet Pro gebruikers

Win een Gratis Pot Dieet Pro

Win een gratis pot DieetPro! Laat een reactie achter en vertel ons waarom jij wil starten met Dieet Pro. Wie weet ben jij wel 1 van de winnaars en ben je net die paar kilo kwijt voor het echte strandweer gaat beginnen!
dieet pro korting

Wat is Dieet Pro?

Dieet pro is een merk van Nutri Dynamics dat verschillende voedingssupplementen en producten op het gebied van gezondheid, dieet en sport aanbiedt.

Volgens de leverancier is de Dieet Pro eiwitshake vrij van koolhydraten, vetten, suikers en gluten. Daarnaast is de afslank shake vezelrijk en bevat het verschillende mineralen en vitaminen.

Samenstelling voedingswaarden per shake
 • 79 calorieën
 • 0,4 gram vet (waarvan 0,3 gram verzadigd)
 • 0,8 gram koolhydraten (waarvan 0,8 gram suikers)
 • 18,2 gram eiwitten
 • 0,08 gram zout

De Dieet Pro shake is te verkrijgen in de volgende smaken:

 • Aardbei
 • Chocolade
 • Banaan
 • Vanille
 • Kersen
 • Capuccino
 • Mango

Volgens de gebruiksaanwijzing is het de bedoeling dat je dagelijks twee shakes neemt als maaltijdvervanger: 1 shake als ontbijt en 1 shake als vervanging van de lunch. Het dieet pro afslankpoeder kun je mixen met (soja) melk of water.

Is Dieet Pro een Oplossing voor de lange termijn?

Dieet Pro bevat veel eiwitten, wat een van de belangrijkste voedingstoffen is voor gewichtsverlies. Een hoge eiwitinname leidt tot meer verzadiging, waardoor je automatisch minder calorieën eet (bron). Op die manier zijn de shakes van Dieet Pro een handige manier om in korte tijd veel gewicht kwijt te raken. Ze zijn alleen geen volwaardige maaltijdvervanger. De shakes mogen dan wel belangrijke voedingstoffen bevatten, ze kunnen nooit een volledig gezonde maaltijd vervangen met volwaardige voeding. Onbewerkte natuurproducten bevatten bovendien antioxidanten, plantaardige ingrediënten en enzymen die moeilijk allemaal potje kunnen worden gestopt. Sommige eiwitshakes bevatten wel vezels, maar aanzienlijk minder dan de hoeveelheden die voorkomen in fruit, groenten en peulvruchten.

Ongezonde Eetgewoonten Vermijden

Shakes worden vaak gezien als een soort van ‘shortcut’ om snel resultaat te zien. Maar over het algemeen werkt een crash dieet gebaseerd op shakes niet. Afvallen met shakes kan werken om snel af te vallen, maar ze dwingen je niet om je oude manier van eten te veranderen. Succesvol afvallen en je streefgewicht behouden vereist namelijk langdurige veranderingen op het gebied van alcohol, voeding en beweging. Als je gewoon weer terugkeert naar je oude ongezonde eetgewoonten, nadat je bent gestopt met het drinken van shakes, dan is de kans groot dat je weer aankomt in gewicht. Neem je eetpatroon onder de loep en bekijk welke slechte gewoontes je kunt veranderen. Alleen op die manier blijf je op gewicht.

Wat maar Dieet Pro uniek?

Dieet Pro is een unieke formule van slechts 79 kcal per shake die nagenoeg koolhydraatvrij, vetvrij en suikervrij is. Dieet Pro bevat per shake maar liefst 18 gram van een speciaal soort eiwit. Daarnaast bevat Dieet Pro een complete mix van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die energie helpen vrij maken uit vet, koolhydraten en eiwitten en chroom om de bloedsuikerspiegel in balans te houden zodat de productie van het dik makende hormoon insuline beperkt blijft.
Ook bevat Dieet Pro groene thee extract dat de vetverbranding verhoogt, de stof L-carnitine en VitaCholine™, gemaakt met natuurlijke wijnsteenzuur. Van deze stof Choline is wetenschappelijk aangetoond dat het bijdraagt aan een normale vetstofwisseling en het lichaam helpt te reinigen via de lever.
Met deze unieke eigenschappen is Dieet Pro niet te vergelijken met andere dieet shakes die meestal het goedkope soja eiwit bevatten en vaak vol zitten met snelle suikers zoals dextrose of maltodextrine. Niet voor niets is Dieet Pro al drie jaar op rij het best verkochte dieet product in drogisterijen en gezondheidswinkels!

Het grote voordeel aan Dieet Pro is dat je verspreid over de dag blijft eten en dagelijks 2 shakes combineert met gezonde voeding en eiwitrijke voeding. Hierdoor is het dieet eenvoudig toe te passen in een druk leven en makkelijk vol te houden.

dieet pro korting

Dieet Pro is verkrijgbaar in de 9 heerlijke smaken aardbei, banaan, cappuccino, caramel, chocolade, kers, kokos, mango en vanille.
Neem je liever het zekere voor het onzekere dan kun je ze natuurlijk ook gewoon bestellen via de website van Dieet Pro

Dieet Pro in 9 Smaken

Dieet Pro is verkrijgbaar in de 9 heerlijke smaken aardbei, banaan, cappuccino, caramel, chocolade, kers, kokos, mango en vanille.

Een pot Dieet Provan 500 gram bevat maar liefst 22 doseringen.

Tijdens een dieet is het belangrijk om voldoende vitamines, mineralen, vezels en omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Hiervoor bieden de voedingssupplementen Multi Totaal, Vezel Complex, en Visolie Forte een uitkomst.

Voor een optimaal resultaat kan Dieet Pro gecombineerd worden met Dieet Pro Glucomannan capsules. Van glucomannan is wetenschappelijk bewezen dat het helpt om af te vallen wanneer 3 maal daags 1 gram (2 capsules) voor de maaltijden worden ingenomen met een glas water.

Begin vandaag met het nr. 1 dieetproduct; Dieet Pro!

Zo gebruik je Dieet Pro

Meng de inhoud van één afgestreken maatschep in een glas koud water of magere melk, of meng het door de magere yoghurt om deze om te toveren tot een heerlijke vruchtenyoghurt. DieetPro is ook uitstekend te mengen met Optimel 0% suiker of in soja- of amandelmelk. Neem twee shakes per dag (bijvoorbeeld één ‘s morgens en één aan het begin van de middag).

De meeste gebruikers beginnen met 2 shakes DieetPro. Eén ’s morgens en één ’s middags. Tussendoor worden kleine, eiwitrijke of vezelrijke maaltijden gegeten en ’s avonds het normale avondeten. Ook bij het avondeten is het aan te raden om de nadruk te leggen op eiwitrijke producten als vlees, vis of gevogelte met groente. In de avond kan een lichte eiwitrijke snack worden genomen. Het is mogelijk om een korte periode 3 shakes Dieet Pro per dag te nemen, maar doe dit niet te lang of zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt uit de dagelijkse voeding, en gebruik dan een hoog gedoseerd multivitaminepreparaat zoals Multi Totaal.

Na het volgen van het eiwitrijke dieet is het de bedoeling om het evenwicht te vinden tussen het dagelijks energieverbruik en de dagelijkse inname van voeding. Dat kan bijvoorbeeld door iedere dag 1 shake DieetPro te nemen. Ook kun je er voor kiezen om 1 dag in de week een DieetPro dag te houden waarop je 2 shakes neemt gecombineerd met de dagelijkse voeding.

Dit evenwicht is per persoon verschillend en afhankelijk van meerdere factoren zoals het dagelijks energieverbruik (iemand die de hele dag stil zit verbruikt minder dan iemand die de hele dag actief bezig is), medicijngebruik, leeftijd, hormoonspiegels, eetgewoontes etc.

Hoe Werkt Dieet Pro?

Geadviseerd wordt om dagelijks twee Dieet Pro shakes te nemen, als vervanging van het ontbijt en de lunch. Het avondeten mag je zelfs bepalen, mits het gezond is.

Door maaltijden te vervangen met shakes zal je dagelijks een calorietekort creëren. Op deze manier zou je in theorie moeten afvallen en je streefgewicht kunnen bereiken zonder te sporten.

Als je eenmaal bent afgevallen en je streefgewicht bereikt hebt, dan kun je van twee pro dieet shakes naar slechts één shake per dag gaan als maaltijdvervanger.

Hiermee creëer je nog steeds een klein calorietekort en voorkom je dat je automatisch terugvalt op je oude, ongezonde voedingspatroon en in korte tijd weer enkele kilo’s bijkomt (het bekende jojo-effect van een crash dieet).

Is Dieet Pro Verantwoord?

Op het moment dat je iets lekkers ruikt en een gezonde, smakelijke maaltijd op tafel ziet, dan komt het verteringsproces op gang. Je begint honger te krijgen en je hormonen geven aan dat je iets moet eten. Dit proces werkt echter niet als je een pro dieet shake voor je neus krijgt. Een groot deel van dit probleem is dat vloeibare diëten vezels missen. De vezels die er vaak zijn ingestopt, ter compensatie, zijn in de meeste gevallen onvoldoende. Volledig leunen op vloeibare voeding, zoals maaltijdvervangers en eiwitshakes, is onverantwoord en kan op den duur leiden tot allerlei tekorten het verstopt raken van je darmen. Vezels stimuleren immers de darmbeweging en nemen water op. Dit draagt bij aan een zachte stoelgang en voorkomt ontstoppingen. Bij mensen met een chronische nierziekte kan een hoge eiwitinnname zelfs leiden tot nierfalen (bron).

Dieet Pro Glucomannan

Naast de eiwitshake bestaat er ook dieet pro glucomannan. Dit is een afslankcapsule en het enige product van Dieet Pro dat er in mijn ogen tussenuit springt en wellicht de moeite waard is om uit te proberen.

Wat is Glucomannan?

Glucomannan is een natuurlijke, in water oplosbare voedingsvezel, uit de wortels van konjak, ook wel olifant yam genoemd. Dit is een plant die voorkomt in Oost-Azië. Het is verkrijgbaar als supplement in dranken, shakes en wordt ook toegevoegd in voedingsmiddelen, zoals pasta en bloem. Het is ook het belangrijkste ingredient in shirataki noodles. Glucomannan bestaat uit 40% van het droge gewicht van de olifant yam. Het wordt al eeuwen toegevoegd in kruidenmengsels en traditionele voedingsmiddelen zoals tofu, noedels en konjak gel. Behalve dat glucomannan te koop is als voedingssupplement, wordt het ook gebruikt als voedingsadditief, een verdikkingsmiddel aangeduid met het E-nummer E425-ii.

dieet pro korting

Vitamines worden moeilijk opgenomen

Er zijn 13 essentiële vitaminen die je lichaam nodig heeft. Deze kunnen in twee categorieën worden verdeeld: vetoplosbaar en in wateroplosbaar. Dieet Pro bevat naast mineralen en eiwitten ook veel vitamines, waaronder vitamine B2, B3, B5, B6 en B12. Nu moet je weten dat wateroplosbare vitaminen (in tegenstelling tot vetoplosbare vitamines die in beperkte mate kunnen worden opgeslagen) niet in het lichaam worden opgeslagen.

Wateroplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine C
 • Vitamine B1 (thiamine)
 • Vitamine B2 (riboflavine)
 • Vitamijne B3 (niacine)
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur)
 • Vitamine B6 (pyridoxine)
 • Vitamine B11 (foliumzuur)
 • Vitamine B12 (cyanocobalamine)

Je lichaam absorbeert wat het nodig heeft aan wateroplosbare vitaminen en alles wat teveel is wordt uitgescheiden via de urine. Doordat wateroplosbare vitaminen niet kunnen worden opgeslagen, heeft het lichaam een continue toevoer van deze vitaminen nodig. Dit kan worden gedaan voeding of door vitamines te nemen uit supplementen.

Vetoplosbare vitaminen zijn oplosbaar in vetten.

Vetoplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine A
 • Vitamine D
 • Vitamine E
 • Vitamine K

Synthetische voedingstoffen 

De vitaminen en mineralen in Dieet Pro zijn synthetisch gefabriceerd. Men doet vaak alsof synthetische voedingstoffen identiek zijn aan die uit voedingsmiddelen. Maar het het productieproces van synthetische voedingsstoffen is heel anders dan de manier waarop ze in planten en dieren worden aangemaakt.

Dus ondanks het feit dat een soortgelijke structuur is, kan je lichaam anders reageren op synthetische voedingsstoffen.

Daarnaast is er nog een hoop onduidelijkheid hoe goed synthetische voedingstoffen worden opgenomen in het lichaam. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat natuurlijke vitamine E twee keer zo efficiënt wordt geabsorbeerd als synthetische vitamine E (bron).

Voor vetoplosbare vitamines is het zo dat ze alleen worden opgenomen in het lichaam als ze zich kunnen binden aan vet. De vetten die deze vitamines vervoeren moeten we uit onze voeding halen, want in dieet pro zelf zit amper vet. Omdat dit niet gebeurt, zullen we deze vitamines ook onvoldoende binnen krijgen.

Kan Dieet ProS een gezond voedingspatroon vervangen?

De Dieet Pro shake is bedoeld om een of twee maaltijden per dag te vervangen. Maar sommige mensen zien Dieet Pro de perfecte voedseloplossing. Waar ze niet bij stil staan is dat deze shake onvoldoende vezels en micronutriënten bevat die mensen nodig hebben om gezond te kunnen functioneren. Alleen zeer zwaarlijvige personen die tientallen kilo’s aan lichaamsgewicht moeten verliezen, hebben baat bij een crash dieet dat volledig bestaat uit speciaal vervaardigde shakes.

Kan Dieet Pro het Hormoonevenwicht Verstoren?

Afvallen met shakes om een calorietekort te creëren, zorgt voor lichamelijke stress. Dit komt omdat de balans van belangrijke hormonen in je lichaam wordt verstoord. Een drastische vermindering van calorieën gedurende een aantal weken leidt bij vrouwen tot een flinke verhoging van het stresshormoon cortisol (bron). Behalve vermoeidheid en prikkelbaarheid door een calorietekort, is het ook ontzettend moeilijk om iedere dag weer te vechten tegen die vervelende hongergevoelens en de verleiding van ongezonde voeding.

Ervaringen met Dieet Pro

De ervaringen van gebruikers van Dieet Pro zijn grotendeels positief. Op verschillende fora valt te lezen dat mensen flink wat kilo’s zijn kwijtgeraakt met de shakes. In enkele gevallen was het resultaat minder positief, zij verloren geen grammetje vet.

Tevens geven veel gebruikers van Dieet Pro aan dat ze hun koolhydrateninname sterk hebben verminderd en meer zijn gaan bewegen. Gezonder eten door een voedingspatroon te volgen dat koolhydraten beperkt leidt in de meeste gevallen automatisch tot gewichtsverlies. Niet zo gek dus dat deze groep veel gewicht verloor.

Grote kans dat je hetzelfde effect zou hebben bereikt met deze gezonder levensstijl, zonder de shakes van Dieet Pro.

Dieet pro waar te koop

Dieet Pro producten worden op verschillende websites aangeboden en zijn makkelijk te bestellen.

Er bestaan verschillende soorten afslank shakes die kunnen worden gebruikt als maaltijdvervanger. Nu moet gezegd worden dat de voedingswaarde van veel populaire huismerk uit enkelvoudige koolhydraten (suikers) bestaat. Dat is ontzettend slecht natuurlijk als je doelstelling is om vet te verbranden.

Dieet pro ingrediënten

Als je kijkt naar de ingrediënten van Dieet Pro dan blijkt het een van de betere merken te zijn als je wilt afvallen met shakes. De Dieet Pro shakes onderscheiden zich vooral door een hoog gehalte aan eiwitten en weinig koolhydraten.

Conclusie dieet pro

Wat de meest succesvolle diëten op de markt met elkaar gemeen hebben is dat ze zich vooral richten op voedsel in plaats van het tellen van calorieën. Het is vanzelfsprekend dat het aantal calorieën dat je eet belangrijk is voor het behouden van je gewicht. Maar calorieën drastisch verminderen door alleen shakes te drinken en geen rekening te houden met wat je binnen krijgt, werkt zelden effectief op de lange termijn.

Als aanvulling van eiwitten bij een koolhydraatarm dieet is Dieet Pro een uitstekende oplossing! Bezoek de website van Dieet Pro voor meer informatie of om te bestellen.

dieet pro korting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here