Home Goed Nieuws, Puur en Positief Dieren maken kleuters gelukkig

Dieren maken kleuters gelukkig

Dieren maken kleuters gelukkig

De vierhonderd vlaamse kleuters die onlangs de afdeling Dierenzorg in de Tuinbouwschool bezochten, waren in de wolken. Ze gaven hun ogen volop de kost en mochten er kippen, honden en schapen aaien. De kleuters konden er kennismaken met hoenders, grote zoogdieren, amfibieën, reptielen en vissen. In het trimlokaal konden ze een demonstratie volgen. De leerlingen van de school begeleidden de kleuters en gaven bij elk hok wat uitleg.

‘Elk jaar kregen we van scholen de vraag of ze met hun kleuters een bezoek mochten brengen aan de dierenafdeling. Voor het eerst hebben we een volledige dag vrijgemaakt. We hebben alle kleuterscholen uit de omgeving uitgenodigd. Onze leerlingen geven zelf uitleg aan de allerkleinsten’, vertelt coördinator Bart Eskens.Dierenzorg is een vrij jonge afdeling van de Tuinbouwschool. Ze startte vijf jaar geleden en telt nu honderdveertig leerlingen. De Tuinbouwschool is de enige Limburgse school waar die opleiding kan worden gevolgd. De school reikt eind dit schooljaar de eerste diploma’s uit.

‘In het laatste jaar zitten twintig leerlingen. Ze zijn begonnen met veertig. Leerlingen schrijven in voor de opleiding omdat ze graag met dieren omgaan en omdat huisdieren populair zijn’, besluit Bart Eskens. ‘Veel leerlingen haken af omdat er ook een serieuze theoretische opleiding bij hoort. Het zevende jaar is een specialisatiejaar, met op het programma onder andere honden trimmen of het houden van een dierenspeciaalzaak.’

bron: nieuwsblad.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here