Home Goed Nieuws, Puur en Positief Donald Duck is 75 jaar

Donald Duck is 75 jaar

Donald Duck is 75 jaar

Het is alweer 75 jaar geleden dat het Amerikaanse Walt Disney concern Donald Duck in het leven riep. De geboorte van Donald Duck had een bijzondere reden. Zijn oudere ‘broertje’ was in de loop der jaren immens populair geworden in Amerika. Hierdoor heeft Disney de oorspronkelijk rebelse muis zijn boevenstreken ontnomen en een voorbeeldfunctie voor de kinderen neergezet. Toen bleek dat de populariteit van Mickey daalde hebben ze de schurkenstreken van Mickey aan Donald gegeven die daar uitstekend geschikt voor bleek. Donalds levensverhaal begon met de tekenfilm The wise little hen. In deze film van acht minuten, die op 9 juni 1934 voor het eerst verscheen, speelde Donald een bijrol.

In Nederland maakte we in 1952 pas kennis met de eend. En in oktober van dat jaar verscheen voor het eerst het weekblad Donald Duck. Daarin stonden in bewerkingen van verhalen die al jaren daarvoor in Amerika waren uitgebracht. Later zijn ook nieuwe Donald Duck-strips gemaakt. Nog altijd is de Donald Duck met een oplage van 312.000 exemplaren één van de populairste bladen van Nederland.

Wil je meer lezen over de geschiedenis van Donald dan kun je terecht op de site van Lambiek of natuurlijk bij Donald zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here