Home Relaties en liefde Echtgenoot plant een geurige tuin voor zijn blinde vrouw

Echtgenoot plant een geurige tuin voor zijn blinde vrouw

Echtgenoot plant een geurige tuin voor zijn blinde vrouw

In een kleine stad in Japan er is een mooie toeristische plek ontstaan die elk voorjaar verandert in een roze tapijt van Shibazakura bloemen. Wat deze plek echt bijzonder maakt is het feit dat dit tuintje op privé-terrein is aangelegd en elk jaar rond eind maart-april trekken bijkans 7000 personen erheen. Deze enthousiaste toeristen komen niet alleen voor de prachtige bloemen, maar ook om het ontroerende liefdesverhaal achter het bestaan van deze tuin te horen.

De boerderij

Deze plek was ooit eens een boerderij en de woonplek van een jong echtpaar: de heer en mevrouw Kuroki. Het echtpaar trouwde in 1956 en kreeg twee kinderen. Samen stonden ze elke ochtend vroeg op om een kudde van 60 koeien te verzorgen. Een zware taak, maar het was de moeite waard.

Blind

Mevrouw Kuroki lijdt aan een lastige vorm van diabetes dat haar uiteindelijk van haar zicht beroofde. Na een liefdevolle huwelijk van 30 jaren werd zij plotseling blind. Ze belande in een zware depressie en sloot zich af van de buitenwereld. Het echtpaar had al die jaren flink gespaard om hun pensioen reizend door Japan door te brengen. Van deze reis is er niks meer van terecht gekomen.

Een nieuwe tuin

Het idee voor het aanleggen van een tuin kwam tot haar echtgenoot toen hij op een dag een roze Shibazakura bloem in de tuin tegenkwam. Niet alleen de leuke opfleurende kleur vond hij inspirerend, maar ook de heerlijke geur. Op dat moment kwam hij op het idee om een leuke tuin vol met bloemen aan te leggen voor zijn vrouw. Kuroki besteedde daarom 2 jaren aan het planten van de zee van helder roze bloemen wat uiteindelijk het huis zou omringen. Ook al kan zijn vrouw al dit moois niet zien, geniet ze nu ontzettend van de verrukkelijke geur en komt ze weer graag buiten.

Nu, meer dan 2 jaren nadat de eerste zaden werden geplant, trekt de tuin duizenden bezoekers uit de omliggende streken. Allen hopen op een toevallige ontmoeting met de heer en mevrouw Kuroki die vaak wandelen rond het pand.

En als je vandaag mevrouw Kuroki ontmoet zal je zien dat het haar man is gelukt om een grote glimlach terug op haar gezicht te brengen. Dit alles met de hulp van de bezoekers van hun fleurige tuin en de geurige bloemen zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here