Home Goed Nieuws, Puur en Positief Eindelijk politieke actie tegen telefoon terreur

Eindelijk politieke actie tegen telefoon terreur

Eindelijk politieke actie tegen telefoon terreur

De meeste van jullie kennen het wel, zit je net te eten, gaat de telefoon: “Mogen wij u een paar vragen stellen…” Gelukkig kunnen we al een tijdje via de de website van infofilter aangeven door wie we liever niet gebeld willen worden. Dit systeem blijkt helaas niet helemaal waterdicht. Onlangs kwam er gelukkig nog meer goed nieuws in de strijd tegen deze telefoon terreur.

De Eerste Kamer heeft ingestemd met wetgeving die een officieel bel-me-niet-register regelt. Mensen die niet gediend zijn van telefonische verkooppraatjes kunnen daar een einde aan maken door zich aan te melden bij het register. Toezichthouder Opta kan bedrijven aanpakken die zich niets aantrekken van dat register.

De aangenomen wijziging van de telecomwet verbiedt ook het sturen van spam, ongevraagde e-mail waarmee de ontvanger niet blij mee is, naar bedrijven. Spam sturen naar personen was al verboden.

Ook een derde voorstel van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken werd aangenomen. Consumenten zitten daardoor niet langer een jaar lang vast aan een abonnement voor mobiele telefonie of internet, maar kunnen per maand opzeggen en dus sneller overstappen naar een andere telecomaanbieder.

bron: goedemorgen nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here