Home Goed Nieuws, Puur en Positief Eindelijk zomer in Nederland

Eindelijk zomer in Nederland

Eindelijk zomer in Nederland

Mensen die vanaf vandaag vakantie hebben, hoeven het land niet te ontvluchten. Althans niet wat het weer betreft, want de zomer komt terug. Dat beloofde weerinstituut KNMI vrijdag. Voor hoe lang de zomer terug is, durft woordvoerder Harry Geurts nog niet te zeggen. Dat heeft alles te maken met de eerste orkaan van het seizoen, Bertha, waaraan Nederland ook de terugkeer van de zomer te danken heeft.

Omdat Bertha richting IJsland is vertrokken, krijgt Nederland te maken met een hogedrukgebied dat zorgt voor goed weer.

Zonniger

Maar Bertha zorgt er ook voor dat de weermodellen een beetje van slag zijn en de voorspellingen voor de komende tijd dus onzekerder worden. Maar zeker is dat het in Nederland de komende week zonniger, warmer en droger wordt. Temperaturen van meer dan 25 graden liggen zelfs in het verschiet.

Goed nieuws voor vakantiegangers, minder goed nieuws voor boeren in het noorden van het land. Ondanks de flinke buien van de laatste tijd is het daar nog steeds te droog.

In het zuidwesten en zuiden van Europa wordt het opnieuw heet. Vakantiegangers daar krijgen te maken met temperaturen tussen de 35 en 40 graden.

bron: nu.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here