Eindhoven de Gekste Glazen Huis 2010: 7.1 Miljoen Euro

0
164

Net als voorgaande jaren heeft ook dit jaar 3FM een Serious Request week georganiseerd. Dit jaar waren De dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg aan de beurt om zich een week te laten opsluiten in het Glazen Huis op de markt van Eindhoven. Voorgaande edities kon Serious Request altijd rekenen op een bijdrage van de Nederlandse Regering. Dit jaar was echter vooraf duidelijk dat Serious Request op eigen kracht geld moest inzamelen voor de stille slachtoffers van aids, de aidswezen.

PSV en Philips

Vooral Giel Beelen was ondanks deze beslissing optimistisch: “We zullen ze laten zien dat we ook zonder steun van de regering een gigabedrag bij elkaar kunnen krijgen” aldus Giel. En hij kreeg gelijk, de afgelopen week stroomde het geld van de Gulle Brabanders door letterlijk door de brievenbus naar binnen. Ook PSV en Philips, die hun hart in Eindhoven hebben liggen doneerde een flink bedrag op de rekening van Serious Request.

Eindhoven de Gekste

Wat vooral opviel was de enorme gezelligheid op de markt van Eindhoven (de gekste) Dat Brabanders een potje carnaval kunnen vieren is bekend, maar carnaval voor kerst was ook nieuw voor de Eindhovenaren. De hele week hing er een gezellige, drukke kerstsfeer bij het Glazen Huis.

Glimmende Appeltjes

Toen op kerstavond de deur van het glazen huis eindelijk open ging stond Eric Corton de DJ’s op te wachten met drie glimmende appeltjes in zijn handen. Meteen daarna werd de eindstand bekend gemaakt.

Eindstand

De eindstand voor Serious Request Request 2010 in Eindhoven is € 7.135.707,-!!! Tot op het laatste moment kwam er geld binnen. Er zijn volgens 3FM wereldwijd meer dan vijftien miljoen kinderen die hun ouders aan de ziekte hebben verloren. Ook tijdens deze zevende editie aten de dj’s niet en draaiden ze onder meer tegen betaling verzoeknummers.

Afsluiting Serious Request Request 2010

Tijdens het slotconcert in Eindhoven traden vrijdagavond onder anderen Guus Meeuwis, Alain Clark, Bløf, Ilse DeLange en Marco Borsato op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here