En een glaasje gratis kraanwater…

1
213

Je kent het misschien wel, lekker hapje eten in een restaurant, wijntje naast je bord en als je vervolgens een glaasje kraanwater besteld wordt dit vriendelijk geweigerd door de serveerster. Wel heeft ze als alternatief een (veel te duur) flesje exotisch bronwater uit de himalaya voor je in de aanbieding.

Zeker in een tijd waar het klimaat een hot item is zouden restaurants een glaasje kraanwater niet mogen weigeren. Vara Kassa dacht er net zo over en is in actie gekomen.

Kraanwater is goed voor het milieu. Toch verkopen restaurants, bungalowparken, evenementenlocaties vaak ‘nee’ bij een verzoek om een gratis glaasje kraanwater bij het eten. Meestal verkopen zij liever een (dure) fles ‘bron’water. Maar, juist die flessen en het vervoer ervan zijn zo belastend voor het milieu. De Nederlandse horeca is zich hier wellicht niet van bewust. Bovendien gaat het hier ook om de gastvrijheid. Daarom is Kassa een actie begonnen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

bron en meer informatie: gratiskraanwater.vara.nl

1 REACTIE

  1. De actie van Kassa is niet meer echt actief. De stelling of kraanwater gratis moet zijn is wel nog actueel. http://www.wetapwater.com zet zich actief in voor kraanwater in de horeca. Gratis of tegen betaling. Restaurants die kraanwater schenken komen op de WeTapWater kaarten kunnen een sticker aanvragen op de site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here