Reisomschrijving Mykonos, Paros, Naxos, Santorini

 

Cycladen Island Hopping

Programma

Dag 1: Amsterdam - Mykonos

Na aankomst op Mykonos transfer naar uw hotel voor de overnachting. De komende dagen verblijft u op Mykonos in een *** hotel op basis van logies & ontbijt.

Dag 2 & 3: Mykonos
Twee dagen ter vrije besteding op Mykonos. Het bruisende centrum van Mykonos-stad bestaat uit een wirwar van witgekalkte pittoreske straatjes en steegjes. U kunt een bezoek brengen aan het Archeologisch of Maritiem Museum, of een kijkje gaan nemen bij het fort, met aan de voet ervan "Klein Venetië", de kunstenaarswijk met zijn hoge gebouwen en elegante balkons. Gaat u het binnenland ontdekken, dan waant u zich in een oase van rust.

Dag 4: Mykonos - Paros (boottransfer ca. 40 minuten)
Transfer naar de haven voor de overtocht naar Paros. Na aankomst op Paros krijgt u een transfer naar een *** hotel, waar u verblijft op basis van logies & ontbijt.

Dag 5 t/m 7: Paros
Drie dagen ter vrije besteding op Paros. Op Paros kunt u o.a. Parikia (Paros-stad), uitgebreid gaan bezichtigen. Het is een klein stadje met een gezellige boulevard en veel terassen en tavernen. In de smalle straatjes vindt u leuke winkeltjes en enkele galerieën. Het plaatsje Naoussa, aan de andere kant van het eiland, ligt aan een prachtige baai en biedt enkele mooie stranden. Ook mag u het dorpje Piso Livadi zeker niet vergeten. Hier vindt u een klein vissershaventje en enkele uitstekende vistavernen. 

Dag 8: Paros - Naxos (boottransfer ca. 20 minuten)
Transfer naar de haven voor de overtocht naar Naxos. Na aankomst op Naxos krijgt u een transfer naar een *** hotel, waar u verblijft op basis van logies & ontbijt.

Dag 9 t/m 11: Naxos
Drie dagen ter vrije besteding op Naxos. Naxos is het grootste eiland van de Cycladen. De oudste en indrukwekkendste bezienswaardigheid is de Portara Poort op het eilandje Plataia in de haven. Het binnenland is ruig en bergachtig, met prachtige groene valleien. In het Trageia-dal vindt u een fantastisch wandelgebied. Aan de kust vindt u de mooiste zandstranden van Griekenland. Naxos-stad is een bruisende plaats met bars en restaurants rondom de haven en in het gezellige stadsdeel dat naar het Venetiaanse Fort leidt.

Dag 12: Naxos - Santorini (boottransfer ca. 90 minuten)
Transfer naar de haven voor de overtocht naar Santorini. Na aankomst op Santorini krijgt u een transfer naar een *** hotel, waar u verblijft op basis van logies & ontbijt.

Dag 13 & 14: Santorini
Twee dagen ter vrije besteding op Santorini. Santorini is een van de meest bekende eilanden van de Cycladen Archipel. Het eiland is van vulkanische oorsprong. De meeste stranden zijn dan ook bedekt met zwart lavazand. Zeer bekend zijn de opgravingen van de Akrotiri, de opmerkelijk goed bewaarde Minoïsche stad. Als badplaatsen zijn Perissa en vooral Kamari zeer bekend. In Kamari vindt u een lange, gezellige boulevard met tal van uitgaansgelegenheden. Aan het lavastrand zijn veel watersportmogelijkheden. Imerovigli is de plaats waar het eiland zo bekend om staat, met de witte huisjesen de prachtige afstekende blauwe daken in smalle straatjes en de lokale bevolking op hun ezeltjes. In het plaatsje Thira kunt u een spectaculaire zonsondergang zien, wat zeker een aanrader is!

Dag 15: Santorini - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Santorini voor de terugvlucht naar Amsterdam.

klik hier voor het fotoalbum