Sensational South Africa

1e dag - Amsterdam-Johannesburg

We vliegen vandaag per KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar we in de avond aankomen. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel Zulu Nyala waar we 2 nachten zullen verblijven.

2e dag - Pretoria

Vanmorgen bezoeken we Pretoria, de statige hoofdstad van het land, met talloze bezienswaardigheden als Church Square, het Paul Kruger Statue, het Kruger House Museum, het Voortrekker Monument en vele andere mooie en historische gebouwen. ’s Middags kunt u deelnemen aan een facultatieve excursie naar Soweto (kosten ca. 185 Rand). Soweto is het township dat het hart van de apartheidsstrijd vormde, maar inmiddels is veranderd van krottenwijk tot een ’middenklasse wijk’.

3e dag - Hazyview

We hebben vandaag een flinke busreis voor de boeg naar het gebied rondom Hazyview. De komende 2 nachten brengen we door in de Tulani Safari Lodge (of gelijkwaardig).

4e dag - Panoramaroute

Deze dag staat in het teken van de beroemde Panoramaroute (optioneel)! Een werkelijk prachtige natuurtocht boordevol onvergetelijke vergezichten met onder meer de indrukwekkende Blyde River Canyon, Bourkes Luck Potholes, de Berlin-watervallen en God’s Window.

5e dag - White River

Vanmorgen rijden we noordwaarts naar White River, vlakbij het Kruger National Park gelegen. Op dag 6 kunt u een facultatieve excursie boeken waarbij u een gehele dag doorbrengt in het Kruger Park en u een game drive maakt. Doet u het liever wat rustiger aan vandaag, dan kunt u lekker luieren bij het hotel. Overnachting in de Pine Lake Inn (of gelijkwaardig).

6e dag - Kruger National Park

Deze hele dag brengen we door in het beroemdste natuurpark ter wereld, waar u, als u geluk heeft, ’the big five’ (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant) van heel dichtbij te zien krijgt. We raden u aan deel te nemen aan een facultatieve jeepsafari (ca. 550 tot 610 Rand, afhankelijk van het aantal personen), een werkelijk onvergetelijke ervaring! Vergeet uw fototoestel en verrekijker niet! Het immense Kruger Park herbergt met zijn oppervlakte van 20.000 km² (ongeveer half Nederland!) de grootste verscheidenheid aan Afrikaanse diersoorten. Aan het einde van de middag rijden we terug naar de Pine Lake Inn (of gelijkwaardig), waar u alle indrukken van de dag rustig op u kunt laten inwerken.

7e dag - Swaziland

Na het ontbijt rijden we naar het onafhankelijke Swaziland, het koninkrijk dat bekend staat om zijn kunstnijverheid. Onderweg krijgt u gelegenheid om bij de marktkraampjes en winkeltjes langs de weg (Swaziland is befaamd vanwege deze markten) op zoek te gaan naar leuke souvenirs voor de thuisblijvers of een aandenken voor uzelf. Ook is er de gelegenheid een glasblazerij te bezoeken. We overnachten in de Mantenga Lodge (of gelijkwaardig).

8e dag - Swaziland-Zululand

We rijden vandaag van Swaziland naar het Koninkrijk Zululand.

9e en 10e dag - Zululand

De komende twee dagen kunt u prachtige optionele excursies boeken. Wat dacht u van het St. Lucia Reservaat, met als centrum het St. Lucia Meer. Dit unieke kustreservaat bevat onder andere enkele van de hoogste beboste duinen ter wereld, moerassen, zandbossen en palmvelden. De zwarte neushoorn, de suni (een kleine hertensoort), de rode duiker, de waterschildpadden en diverse vogelsoorten zoals de roze pelikaan hebben in het St. Lucia Reservaat hun ideale woonplaats gevonden. U kunt hier ook een mooie boottocht maken over het 36.000 ha grote meer (kosten ca. 70 Rand). Beslist aan te raden! U kunt vanmiddag ook boeken voor een facultatieve gamedrive, per open voertuigen, dicht bij de natuur, door het Hluhluwe-Umfolozi National Park, één van de oudste wildreservaten van Zuid-Afrika (kosten ca. 370 Rand). Overnachting in Protea Hotel Umfolozi (of gelijkwaardig).

11e dag - Durban

Vanochtend rijden we van het Koninkrijk Zululand naar Durban, een levendige, subtropische stad aan de Indische Oceaan. Durban heeft als Zulunaam ’E Thekwini’, wat letterlijk betekent: plaats waar de aarde en de oceaan elkaar ontmoeten. In Durban wacht u een uitgebreide stadstour met onder andere North en South Beach, het prachtige centrum, de bekende ’Indian market’ en de schitterende botanische tuinen, een oase van rust in de drukke stad. We overnachten in de City Lodge Umhlanga (of gelijkwaardig).

12e dag - Drakensbergen

Door naar de prachtige natuurrijke omgeving van de Drakensbergen, de grootste bergketen van Zuid-Afrika, voor 2 overnachtingen in de Sandford Park Lodge (of gelijkwaardig).

13e dag - Drakensbergen

Vandaag alle gelegenheid om van de natuur om u heen te genieten. Watervallen, dichte bossen, glooiende heuvels... we bevinden ons in een bijzonder mooie omgeving! U kunt ook deelnemen aan de facultatieve excursies zoals paardrijtochten, hiking, quadrijden en bike trails.

14e dag - Johannesburg-Amsterdam

We rijden naar Johannesburg voor de terugvlucht naar Amsterdam.

15e dag - Amsterdam

We komen aan in Amsterdam. Einde van een schitterende rondreis.

 

klik hier voor het fotoalbum