Ga toch fietsen!

Ga toch fietsen!

,,Ga toch fietsen!” Dat hoeft de echtgenote van Ole Pedersen hem echt niet voor te houden, de fiets pakt hij wel uit eigen beweging. Voor een ritje van achthonderd kilometer naar pak-hem-beet Hilversum, waar zoon Jacob een flat heeft, draait de vutter zijn hand niet om.

Afgelopen maandag in de namiddag arriveerde de sportieve 64-jarige uit het Deense dorpje Barrit (1200 inwoners) op Jutland na vijf dagen driftig pedaleren de woning van zijn zoon Jacob (37) aan de Zenderstraat in Hilversum Oost. ,,Hij was bij aankomst wel kapot na die laatste tweehonderd kilometer vanaf Stadskanaal,” vertelt Jacob opgewekt wanneer zijn pa veilig en wel is gearriveerd. Senior blijkt op het laatste traject maar één keer verkeerd te zijn gereden, en wel bij Zeewolde. Volgens de Deen ontbrak daar een bordje, hetgeen hij vrij opvallend vindt voor een land waarvan hij de bewegwijzering juist roemt.Het is niet voor het eerst dat Ole per fiets de tocht van Barrit naar Hilversum onderneemt. Twee jaar terug legde hij een nog honderd kilometer langere route af deze kant op. Op zijn 52e had Ole het langeafstandsfietsen ontdekt. Sinds Jacob hier woont is Hilversum een aardige bestemming voor hem.

,,Ik geniet onderweg van de ruimte om je heen, je hebt veel aan je zintuigen op de fiets. Je ziet, hoort en ruikt van alles.” Kan hij aan de omgeving zien of hij in Denemarken, Duitsland of Nederland is? Dat kan hij. ,,In Denemarken kijken de mensen doorgaans niet zo vrolijk, ze zijn een beetje Scandinavisch hè. In Duitsland trouwens ook niet. Maar zie je de mensen beginnen te glimlachen, dan ben je in Nederland. Very nice people.”

bron: gooieneemlander

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here