Geld Besparen? Zo doe je dat!

0
536

De kredietcrisis mag dan op zijn retour zijn, voor vele mensen is het nog steeds niet eenvoudig om iedere maand financieel rond te komen. Met de onderstaande tips leer je op welke manier je geld kunt besparen. Heb je zelf een tip die niet in de lijst staat? Deel hem dan met andere goednieuws lezers.

Tip 1. Bezuinigen op Boodschappen

  • Koop alleen huismerken en aanbiedingen.
  • Neem een boodschappenlijstje mee en houd je aan deze lijst
  • Ga nog maar 1 keer per week boodschappen doen.

Tip 2. Bespaar op dure dure 0900-nummers

Soms ontkom je er niet aan, het bellen van (dure) 0900 nummers. Een telefoontje naar je bank of internetprovider loopt al snel in de papieren. Niet nodig! Met deze lijst van 0900 alternatieven kun je eenvoudig geld besparen.

Tip 3. Controleer je WOZ Waarde

Bezit je een eigen woning? Dan is het raadzaam om je WOZ waarde te controleren. De waarde van je woning wordt bepaald door de gemeente waar het huis staat en is gebaseerd op een taxatie of computermodel. Omdat de huizenprijzen dalen komt het steeds vaker voor dat de WOZ waarde niet in verhouding staat met de werkelijke waarde. Over de WOZ waarde betaal je belasting, dus door een te hoge WOZ waarde betaal je teveel belasting. Is dit bij jou het geval, dan adviseer ik je om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Dit bezwaar dient binnen zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking te worden ingediend bij de gemeente die de beschikking heeft genomen.

Meer tips om geld te besparen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here