Home Goed Nieuws, Puur en Positief Geluk ligt op straat tijdens de burendag

Geluk ligt op straat tijdens de burendag

Geluk ligt op straat tijdens de burendag

Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een Burendag. Dit jaar zal de burendag plaatsvinden op zaterdag 26 september. 73 procent van de Nederlanders denkt dat hun levensgeluk niet afhankelijk is van de buren. Gebleken is echter dat buren het gevoel van thuis in de buurt bepalen en wel degelijk heel belangrijk zijn voor het gevoel van geluk. Dit is de belangrijkste conclusie van het onderzoek dat onderzoeksbureau Winkle uitvoerde in opdracht van Douwe Egberts en het Oranje Fonds.  Deze resultaten vormen de aanleiding voor het thema van de vierde editie van Burendag op 26 september: maak van je buurt je thuis. Om het thuisgevoel te stimuleren reist een buitenhuisadviseur vanaf vandaag anderhalve maand lang door het land om heel Nederland te voorzien van advies dat de gezelligheid letterlijk van binnen naar buiten zal halen en om burencontact te stimuleren. Voor alle buren in Nederland die op Burendag in actie komen is 750 euro beschikbaar om hun plannen voor de buurt uit te voeren.

Thuis voelen maakt gelukkig

Nederlanders onderschatten de invloed van de buurt op hun geluksgevoel. 73 procent van de mensen is van mening dat hun geluk niets te maken heeft met de buren of de buurt waarin ze wonen. Maar niets blijkt minder waar; hoe meer men tevreden is met de buurt, hoe gelukkiger men in het leven staat. Als men tevreden is met de buurt, blijkt het aantal gelukkigen 44 procent hoger dan als men ontevreden is met de buurt.  Nog opvallender: het percentage ongelukkige mensen blijkt drie keer zo hoog wanneer men zich niet thuis voelt in de buurt dan wanneer men zich wel thuis voelt. De meest genoemde redenen om je thuis te kunnen voelen zijn: aardige buren, rust en gezelligheid.

Sociale buren zijn gelukkiger

In buurten waar mensen nooit met elkaar in contact komen, blijkt het percentage ongelukkige mensen anderhalf keer groter dan in buurten waar de buren wel eens in de zoveel tijd met elkaar afspreken. Naast een gelukkiger leven blijken er meer voordelen te zijn als je je thuis voelt in de buurt. 87 procent van de Nederlanders is van mening dat hun leefruimte letterlijk groter is doordat ze zich thuis voelen in de buurt.

kijk voor meer informatie op burendag.nl

bron: geluk ligt op straat persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here