Home Gezondheid Genees je lichaam door ermee te praten

Genees je lichaam door ermee te praten

Genees je lichaam door ermee te praten

Uit recente onderzoeken is gebleken dat onze bloedcellen een zekere mate van bewustzijn hebben. In een van deze onderzoeken werden witte bloedcellen van verschillen donoren verbonden aan reageerbuis elektrodes. Op deze manier werden de reacties van deze cellen bij uiteenlopende emoties vastgelegd.

Spontane emoties versus gedwongen emoties

Opmerkelijk genoeg kennen lichaamscellen het verschil tussen spontane emoties en gedwongen emoties. Wanneer een van de testpersonen zichzelf ertoe dwong een emotie te voelen dan werd er geen reactie in de cellen geconstateerd. Bij spontane emoties reageerden de cellen meteen.

De invloed van afstand

Een ander belangrijke uitkomst van dit onderzoek is dat de afstand geen invloed heeft op de reactie van de cellen. Ook al waren de testpersonen niet aanwezig in het laboratorium waar de cellen werden opgeslagen, toch zag men een aantoonbare reactie in de cellen bij spontane emoties. Voor deze test moesten de donoren door de dag heen hun emoties registreren om later aan de onderzoekers door te geven. Dit werd daarna vergeleken met de geregistreerde reacties van de cellen in het lab. Hier zagen de onderzoekers een sterke correlatie tussen het tijdstip van de stressvolle en emotionele momenten en de geregistreerde reactie in de opgeslagen cellen.

De helende kracht van woorden

De helende kracht van het woord is daarom niet te onderschatten. Onze gedachten vormen onze woorden, emoties en handelingen. Dit alles heeft degelijk invloed op onze gesteldheid. Daarom raadt men patiƫnten aan om positief te blijven voor en tijdens een ingreep. Daarnaast wordt ook het belang van emotionele ondersteuning van naasten benadrukt. In een van de testen kreeg een donor een telefoontje van een geliefde en de reactie van de lichaamscellen was meteen zichtbaar.

Regelmatige meditatie

Meditatie heeft daarom zo een sterke werking op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dit onderzoek bewijst de sterke band tussen geestelijke en lichamelijk gezondheid juist. Door op de juiste manier te mediteren voer je een gesprek met alle cellen in je lichaam. Het is een effectieve manier om chronische pijnen en stressgerelateerde kwalen aan te pakken.

Om volop te genieten van de voordelen van meditatie zal je dit met enige regelmaat moeten doen. Op zo een manier worden je hersenen getraind om de communicatie tussen je geest en je lichaam zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Voer regelmatig opbouwende gesprekken met je lichaam en je zal gauw een verschil merken in je gesteldheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here