Home Goed Nieuws, Puur en Positief Jouw Nieuws op Goed Nieuws!

Jouw Nieuws op Goed Nieuws!

Jouw Nieuws op Goed Nieuws!

Geen Nieuws is Goed Nieuws’ hoor je regelmatig. Misschien is dat wel de reden dat je in kranten en op internet goed moet zoeken naar positieve berichtjes. Wel staat de media dagelijks boordevol sombere berichten. goednieuws.com is het positieve antwoord op de stroom van trieste berichten. Waarom? Goed Nieuws is erg belangrijk om je goed te voelen. Zonder Goed Nieuws heb je minder plezier in het leven, glimlach je minder, en heb je meer stress. Daarom kun je op goednieuws.com uitsluitend positief nieuws lezen.

Je hoeft de krant maar open te slaan, de TV aan te zetten of een willekeurige website te bezoeken en we worden overspoeld met nieuwsberichten. In de meeste gevallen gaat het om drama, ellende en tranentrekkende artikelen. Kortom, geen nieuws om vrolijk van te worden. Helaas is er veel slecht nieuws op de wereld, maar de beelden die de media ons voorschotelen zijn wel erg negatief. Het glas is meestal ‘half leeg’ terwijl wij van goednieuws.com zien dat hetzelfde glas ‘half vol’ is.

Lammetje geboren, zwemdiploma gehaald, sponsorloop van je school, opa of oma geworden, jeugd die zich inzet voor ouderen. Dit zijn maar een paar voorbeelden van berichtjes waar wij vrolijk van worden. Een glimlach, ontroering, durf te dromen en lief te zijn voor elkaar. Geen nieuws zonder Goed nieuws, dat is ons motto!

Zet jouw Goede Nieuws meteen op goednieuws.com

Heb je een kort berichtje en wil je jouw goede nieuws delen met de rest van de wereld, dan bieden wij je de ruimte. Zet jouw goede nieuws meteen op goednieuws.com

Of stuur jouw Goede Nieuws naar de redactie

Heb je meer ruimte nodig stuur je goede nieuws dan naar de redactie van goednieuws.com en de kans is groot dat jouw goede nieuws binnenkort prominent op de meest positieve website van Nederland en België staat.

73 REACTIES

 1. 9-9-09

  Internationaal initiatief uit Washington DC en Ermelo (NL)

  Nieuwe wereldstandaard voor duurzame welvaart én welzijn

  Het streven naar een betere, duurzame wereld kan worden versneld door een internationale aanpak. People 4 Earth start daarom op 9-9-2009 één wereldwijd platform waar bedrijfsleven, consumenten, overheden en instellingen zij aan zij werken aan het samensmelten van duurzame welvaart en duurzaam welzijn. “Ambitieus? Jazeker, maar ook haalbaar, ” zeggen de oprichters Nico Broersen en Martine Bloquiaux uit respectievelijk Nederland en Amerika.

  De roep om duurzame producten en diensten wordt steeds luider. Niet alleen consumenten en overheden, maar ook NGO’s en het bedrijfsleven maken zich zorgen over de uitputting van de aarde. De consument verwacht duurzame producten en bedrijven willen graag hun inspanningen op dit gebied aantonen, maar het ontbreekt aan één wereldwijde standaard om dit te meten en te waarborgen. People 4 Earth streeft naar één wereldwijde duurzaamheidstandaard. Deze standaard laat bestaande keurmerken in hun waarde en slaat een brug tussen bedrijfsleven, consumenten, overheden en instellingen.

  “De People 4 Earth standaard maakt gebruik van geavanceerde technieken die in de gehele productieketen objectief meten hoe een product of dienst tot stand komt. De standaard omvat alle aspecten van duurzaamheid op sociaal- en milieugebied. Van gezonde en veilige producten tot en met de werknemersrechten en bewust gebruik van hernieuwbare bronnen,” zegt oprichter Nico Broersen.

  Hij en mede-oprichtster Martine Bloquiaux zagen onlangs op werkbezoek in India hoe men daar probeert economische groei rechtstreeks te koppelen aan een hoger welzijn en een schoner milieu. Bloquiaux: “Consumenten over de hele wereld willen weten welke producten en diensten zijn ontwikkeld in een veilige en duurzame omgeving, zonder schending van bijvoorbeeld mensen- en dierenrechten. Tweederde van de consumenten weet niet meer welk keurmerk zij blindelings kunnen vertrouwen. Wij hanteren de begrippen Pure, Fair, Life en Renew. Pas zó kun je een product of dienst compleet beoordelen en uiteindelijk certificeren.” Broersen: “Ook producenten vragen om zo’n wereldwijd objectief meetbaar instrument. Zij worden geconfronteerd met wensen en eisen van consumenten en overheden, maar weten soms niet hoe ze daar invulling aan moeten geven. Onze standaard geeft ook het bedrijfsleven antwoorden.”

  De oprichting van het internationale People 4 Earth-platform is daarom een belangrijk stap in de goede richting. Hier wordt de wereldwijde “stem van de consument” verbonden met internationale product- en marktkennis van het bedrijfsleven. In het platform brengen ook overheden en instellingen (Universiteiten, NGO’s) hun kennis en wensen in. Bloquiaux: “Zo werken alle betrokken partijen aan betere en duurzamere producten en diensten en daar heeft toch iedereen baat bij?” Het platform zorgt voor een open en eerlijke communicatie tussen alle partijen, maar dan wel op gelijk niveau en op een manier die iedereen begrijpt.

  “Voor het bedrijfsleven betekent het lidmaatschap van People 4 Earth twee dingen: ze krijgen eerder inzicht in wat consumenten en overheden willen én ze kunnen ook intern en extern hun streven naar duurzaamheid uitdragen. Hun werknemers zijn immers ook bezorgde wereldburgers,” stelt Broersen. Aangesloten bedrijven krijgen daarom op http://www.people4earth.org een eigen pagina waar zij hun huidige positie, hun streven en de voortgang naar internationale duurzaamheid kunnen uiten.

  People 4 Earth is een non-profit organisatie met kantoren in Washington, DC (USA) en Ermelo (NL). Eind 2009 volgt een kantoor in Azië. Nico Broersen (53) verdiende zijn sporen o.a. bij IBM en 3M, was mede-oprichter van Videoland en minderheidsaandeelhouder en algemeen directeur van Natudis (natuurvoeding). In 2008 richtte hij met Martine Bloquiaux (50) People 4 Earth op. Bloquiaux, een Belgische juriste en economiste, leeft al 20 jaar in de VS en werkte wereldwijd voor bedrijven als Manpower en MasterCard.

 2. Bovendien is het realistischer. Alleen maar slecht nieuws komt gewoon niet overeen met de werkelijkheid. Er gaat veel goed. Hoe komt dat? Is het niet zinnig om dat te analyseren, eerder dan de mislukkingen? Is dat misschien net zo leerzaam of leerzamer dan het analyseren van slecht nieuws?

 3. Het evenementenbureau Elivents organiseert dit jaar 3 decoratieve interieurworkshops. Deze zijn bedoelt om het hele huis in een gezellige kerstsfeer te brengen!

  Je wordt ontvangen met koffie of thee uit oud Engels servies met huisgemaakt gebak.

  'S ochtends volgt u de workshop: 'Feestelijk tafeldekken' en na een heerlijke lunch maakt u een keuze uit 2 workshops; etagere maken of een kussen ontwerpen.

  We sluiten de dag af met een borrel en de mogelijkheid om nieuwe accessoires te shoppen.

  Kijk voor meer informatie op http://www.elivents.nl of neem contact op met

  info@elivents.nl / 06-55342038

 4. Heeeeel goed nieuws vandaag 6 november werd ons vierde kleinkind geboren!!!!!!!!

  Onze kleinzoon heet Mexx weegt 3300 gram en is 50 cm lang. Hij heeft bolle wangetjes en een kuiltje in zijn kin, de mooiste baby van de wereld hij lijkt precies op onze dochter.

  Een ontzettend trotse en blije Oma

 5. Donderdag !! gereisd met de trein van Deventer naar Heerenveen.Wat een jongelui hebben mij geholpen met mijn rollator en tas om de spekgladde treden te nemen om in de trein te komen en op de trappen op de perrons.Spontaan ging dat .ALLE HULDE JONGELUI

 6. Zorgt slecht nieuws er voor dat mensen zich ook zo gaan gedragen? Denk maar aan familiedrama’s, geweld. Iemand is toch voor het eerst op het idee moeten komen om zijn gezin uit te moorden en dat is dan vervolgens op het nieuws geweest. het lijkt wel een negatieve ‘trend’ als men het niet meer ziet zitten. Beter en goed nieuws zou dat dan zorgen voor betere burgers?

 7. ik pleit al een hele tijd voor elke week gewoon 1 uurtje GOED NIEUWS JOURNAAL. Dus alleen goede dingen. Dat moet toch mogelijk zijn?

  Nieuw is toch gewoon nieuws of het nu goed of slecht is?

  Denk dat er echt wel publiek voor is, het is gewoon heerlijk om eens leuke goede dingen te horen. daar wordt je blij van en ga je lekkerder aan de slag overdag. en dan is de balans denk ik beter het is niet altijd allleen maar ellende of alleen maar leuk.

  dus vind het een geweldig initiatief.

 8. Wist u dat u elke donderdag avond kunt rock 'n rollen in cafe Bie Laurengske in Puth?

  De avonden worden georganiseerd door rock 'n roll club Loco Motion, en beginnen om 20:30.

  Elke eerste donderdag van de maand is er vanaf 20:00 uur een workshop. Iedereen is welkom, jong en oud, beginner en gevorderde.

  Zaterdag 27 februari is er een speciale petticoat avond.

  U bent van harte welkom op Onderste Puth 79, Puth

 9. Er is zoveel goed nieuws, als je er maar oog voor hebt:

  De schaterlach van een kind, torenhoge wolken in de zon, fluitende vogels en zoveel meer.

  Alfons

 10. Wij zeggen altijd..geen nieuws is goed nieuws.

  Misschien dat ze op de t.v, ook iets meer goed nieuws kunnen vertellen dan al die drama's..je word daar echt niet vrolijk van.

  Dus ik ben blij met GOED NIEUWS..en idd we worden er weer vrolijk van..dus? goed nieuws is altijd welkom!

 11. hallo aan iedereen van de Goed Nieuws site,

  Mijn naam is Kerim en ik ben 12 jaar, u krijgt vast heel veel berichten van heel veel mensen, maar ik hoop dat u dit bericht alstublieft wilt lezen, het is HEEL BELANGRIJK,daarom wil ik u heel graag iets vragen. Hopelijk wilt u helpen want u weetvast wel hoe ik nog meer mensen kan vragen om mee te helpen.

  Sinds verleden jaar ben ik een van de 15 kinderDIERekteur namens de nederlandse verenigign van dierentuinen. De 3 kinderDIERekteuren met het meeste aantal stemmen mogen 1,000 euro doneren aan hun natuurbeschermingsproject. Mijn natuurbeschermingsproject staat op dit moment op de 5e plek, dat is goed nieuws, maar het kan nog beter worden met uw en jouw hulp. Je kan er meer over lezen hieronder:

  Mag ik me voorstellen aan u of aan jou

  dus hallo daar jij of meneer en mevrouw

  mijn naam is Kérim en ik geef om dieren

  vooral om vogels die door de lucht zwieren.

  omdat dieren of vogels zelf niet kunnen praten,

  hou ik ze dit jaar als kinderDIERekteur in de gaten

  Mijn belangrijkste werk?

  ik maak me voor de rode ibis sterk!!!

  daar wordt op gejaagd

  en daar heeft de ibis niet om gevraagd

  ze worden opgegeten, hun kuikens weggehaald,

  door anderen wordt hier weer geld voor betaald.

  wilt u iets voor de ibissoort betekenen? mag ik dan via op uw stem rekenen??

  Het kost geen moeite of geld, met een paar klikken met de muis is uw stem geteld.

  dan gaat de wilde rode ibis binnenkort zijn leven niet verliezen.

  Wilt u het nu doen, voordat ze er straks niet meer is

  deze bijzondere rode ibis !!!

  Dank u wel voor uw hulp

  Kérim

  kinderDIERekteur namens de nederlandse verenging van dierentuinen

  12 jaar

  Stemmen kan tot juni 2010,

  liever nu, dan ooit of later misschien !!!!

 12. Hoi Baltazar, Bedankt voor je reactie!

  Het is helaas komkommertijd in (goed) nieuws land. Helaas is er dus weinig goed nieuws te melden.

  Heb je zelf goed nieuws? Mail het dan naar de redactie van goednieuws.com

  Groet!

 13. geef ons een pilsje en het leven ziet er mooier uit!

  Waarom ons belangrijkste exportproduct alleen voor ons bewaren,

  samen smaakt een biertje nog beter!

  Dit is pas echt goed nieuws.

  proost!

 14. Keuze uit honderden kunstwerken en iedere kunstenaar met beperking mag meedoen

  Veel kunstenaars met een handicap en/of chronische ziekte kunnen met moeite het hoofd boven water houden. Sympassion heeft in samenwerking met kunstenaars een concept ontwikkeld waardoor hun kunst de aandacht krijgt van een breder publiek. Bedrijven kunnen een of meer kunstwerken plaatsen op een relatiegeschenk van hun keuze en hun logo of een tekst toevoegen. De relatiegeschenken, met tevens de naam van de kunstenaar(s), worden vanaf 100 stuks speciaal gemaakt onder het label Feels Good Art.

  Vernieuwend: uniek eigen ontwerp

  Feels Good Art relatiegeschenken zijn vernieuwend omdat bedrijven zelf het ontwerp kunnen bepalen en dus het relatiegeschenk kunnen laten aansluiten bij hun bedrijfsidentiteit.

  Iedere kunstenaar kan meedoen

  Iedere kunstenaar, zowel professioneel als hobbymatig, met een beperking kan meedoen. Kunstenaars hebben ook de mogelijkheid om hun kunstwerken via de website te verkopen, maar ook inmiddels verkocht werk aan te bieden voor reproductie op relatiegeschenken. Inmiddels staan er al meer dan 250 kunstwerken op de website van Feels Good Art. Kunstenaars hoeven alleen foto’s van hun kunstwerken te maken. Ook creatieve ateliers die bijvoorbeeld werken met verstandelijk gehandicapten kunnen kunstwerken van hun cliënten aanbieden.

  Maatschappelijke betrokkenheid

  Feels Good Art relatiegeschenken zijn bedoeld voor maatschappelijk betrokken organisaties. Organisaties die niet alleen winst willen maken, maar ook betrokken zijn bij de maatschappij. Een groot maatschappelijk probleem is dat mensen met een beperking vaak een laag inkomen hebben. Hierdoor zijn hun mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en verbetering van hun welzijn beperkt. Sympassion wil met deze relatiegeschenken extra inkomsten genereren die ten goede komen aan de kunstenaars. En organisaties kunnen hun maatschappelijke betrokkenheid onderstrepen en krijgen tevens een uniek relatiegeschenk in handen. Wie krijgt daar geen goed gevoel van?

  Voor meer informatie: http://www.feels-good-relatiegeschenken.nl

 15. Dit is vet man einedelijk eens iemand met verstand haha bedankt werd tijd dat de o9oo nrs omzeilt werden… greetz renate oet zitterd..

 16. Sinds kort kan het gehele gezin deel nemen aan de workshop Familie- e.a. Systeemopstellingen in Almere. Tijdens deze workshop is het mogelijk een harmoniserende beweging te maken binnen het systeem of systemen waarmee we (on)gewenst verbonden zijn, bijvoorbeeld het gezin van herkomst. Het doel van dit werk is het oplossen van verstrikkingen die leiden tot een ongezond, ongelukkig of onsuccesvol bestaan. Naast gezinnen is het mogelijk om alleen deel te nemen, of een gezamenlijke opstelling te doen met je partner. Voor informatie T 036 5355388 of http://www.definest.nl

 17. Dora is een tekenfilm die wordt uitgezonden op de zender Nickelodeon. Dora zelf is een meisje van 7 jaar oud die in elke show nieuwe avonturen beleeft met haar vriendje Boots en al haar andere vriendjes.

  Het leuke aan de show is dat het de kijkers zijn die Dora op de goede weg moeten sturen door oplossingen te geven en antwoorden te vinden. Samen met de kijker, Boots, haar rugzak en Map de landkaart vindt Dora altijd weer de juiste weg. Ze is een erg nieuwsgierig meisje en wil alles weten over bloemen, dieren en de planten in het regenwoud, waar ze samen met haar ouders woont. De tekenfilm speelt zich namelijk af in de jungle van Zuid Amerika.

  Dora heeft ook een vijand, Zwieber de sluwe vos en hij probeert altijd de spulletjes van Dora te pikken en te verstoppen zodat ze niet verder kan op haar avontuur. Gelukkig lost ze deze problemen altijd weer op.

  Op het internet zijn ook veel online Dora spelletjes te vinden.

 18. Goed nieuws! Sinds kort is namelijk de Cop Spotter iPhone app beschikbaar die verder gaat dan het spotten van flitspalen alleen. Cop Spotter spot ook agenten op straat zoals parkeerwachters, fietslicht controleurs, patrouillerende agenten, maar ook alarmeringen van bijv. een ongeluk en is daarmee uniek in zijn soort.

  De app werkt niet op stinger technologie en is dus volstrekt legaal. Met de handige sonar functie kun je naderende agenten of flitspalen horen en ruim op tijd anticiperen voor een eventuele boete. Naast flitsboetes kan het je zelfs parkeer en andere boetes besparen.

  De app is gratis te downloaden van iTunes

 19. Iedere peuter en kleuter kent haar wel, Dora the Explorer. Dora is een meisje van 7 jaar oud en ze woont met haar ouders in de jungle. Dora is dol op avontuur en ze trekt ook vaak de jungle in samen met haar beste vriendje Boots.

  Op deze avonturen komt ze vaak mensen tegen die problemen hebben. Ze stopt dan altijd even en probeert samen met de kijkers deze problemen op te lossen om daarna weer verder te gaan met haar avontuur. Deze avonturen kun je zien op tv maar ook op internet. Zo kun je zelf met Dora en Boots avonturen oplossen.

  Boots is een klein lief aapje en hij heeft altijd rode laarzen aan. Hij is het beste vriendje van Dora en hij houdt graag de hand van Dora vast. Andere vrienden van Dora zijn rugzak en landkaart. Landkaart wijst Dora altijd de weg en rugzak heeft alles bij zich dat Dora nodig heeft op avontuur.

  Natuurlijk heeft Dora nog veel meer vriendjes zoals Benny de stier en Isa de hagedis maar ze heeft ook een grote vijand, dit is Zwieber de gemene vos. Zwieber probeert het leven van Dora vaak zuur te maken door spulletjes van haar te pikken die ze nodig heeft op avontuur.

  Dora wordt uitgezonden op Nickelodeon Junior.

 20. Stichting Kinderpostzegels Nederland maakt lesprogramma en wetenschappelijk onderzoek van de Gelukskoffer in Utrecht mogelijk

  7 november 2011. Stichting Kinderpostzegels Nederland heeft € 15.000 toegekend aan Stichting Gelukskoffer. Dankzij deze bijdrage volgen leerlingen uit groep 7/8 van vier basisscholen in achterstandswijken (Vogelaarwijken) in Utrecht momenteel 7 lessen in geluk. Daarnaast wordt het effect van de lessen op het welzijn van het kind wetenschappelijk onderzocht. De Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwd lesprogramma dat op basisscholen in Nederland wordt gegeven. Doel van de lessen is het zelfvertrouwen van kinderen versterken en hen een positief beeld van zichzelf en de wereld om hen heen laten ontwikkelen. Tijdens de laatste les (in de week van 14 t/m 18 november) geven de kinderen geluk door aan anderen, zodat zij ervaren hoe het is om te geven. Kinderpostzegels werkt samen met de Gelukskoffer, omdat het programma aantoonbaar bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen.

  Stichting Gelukskoffer (www.gelukskoffer.nl) verzorgt sinds 2010 gelukslessen voor kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Nederland. De filosofie erachter is simpel: kinderen die vroeg leren over persoonlijk leiderschap, de kracht van gedachten en de maakbaarheid van geluk hebben een positiever beeld van zichzelf en de wereld om hen heen. In 7 lessen met verschillende thema’s werken de kinderen aan een positief, zonnig en solide eigen gedachtegoed. Met deze ‘bagage’ kunnen zij – nu en later – op een positieve manier aan de samenleving deelnemen. De effectiviteit van de lessen op de ontwikkeling van de kinderen wordt in samenwerking met de Universiteit van Leiden onderzocht. De eerste resultaten van eerder wetenschappelijk onderzoek tonen aan dat de gelukslessen een positief effect hebben op de gevoelens van kinderen en hun interactie met anderen.

  Stichting Kinderpostzegels Nederland (www.kinderpostzegels.nl) organiseert jaarlijks de Kinderpostzegelactie, waarbij zo’n 220.000 schoolkinderen zich inzetten voor andere kinderen. Met de opbrengst steunt Kinderpostzegels wereldwijd projecten waarin de veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal staan.

  Voor meer informatie over Stichting Gelukskoffer graag uw aandacht voor bijgevoegd achtergrond document.

  Rechtstreeks contact kunt u opnemen met:

  Anke Appel

  Telefoon: 06-50 27 75 43

  anke@gelukskoffer.nl

 21. Wat een leuke site

  is dit. Het geeft je als het ware weer energie. Mijn goede nieuws is dat ik mijn rijbewijs gehaald heb.

 22. Het goede nieuws is het besef dat er meer aandacht komt voor spiritualiteit.

  Jezelf beter leren kennen kortom het aan te durven om binnenin jezelf te kijken .

  De Godsvraag speelt meer en meer.

  Via bijv. het boeddhisme en andere stromingen leggen we contact met het goede en worden we ons bewust niet te oordelen,dus ook niet over onszelf.

  Ik heb er alle vertrouwen in.

  Ik wens u allen een schitterend nieuwjaar!!!

  Groet,Alice

 23. Almere – Op donderdag 8 maart organiseert Definest een unieke Geldworkshop in activiteitencentrum Het Wierdendok in Almere. Deze dag is voor volwassenen die hun relatie met geld onder de loep willen nemen, hun geldstroom willen harmoniseren en willen bijdragen aan een betere wereld. Een groot deel van de opbrengst van deze dag is namelijk bestemd voor de aankoop van een riksja, een fietstaxi, waarmee een gehele familie in Bangladesh een toekomst krijgt. Dit laatste is een project van de ontwikkelingsorganisatie Een Wereld Idee of 1WE. Het programma van 9:30 – 17:00 uur is gevuld met o.a. oefeningen voor het verkrijgen van inzichten, het doorbreken van patronen en het versterken van vertrouwen. “Ik heb er vier jaar over gedaan om deze Geldworkshop te realiseren, die past bij de overtuiging dat er in principe genoeg is voor iedereen. We hopen na deze dag in ieder geval één riksja te kunnen aanschaffen van de opbrengst”, aldus Ursula Aerts, initiatiefneemster en workshopleidster. Belangstellenden reserveren hun plek via Definest voor slechts €22,- Voor uitgebreide informatie: http://www.definest.nl/geld-workshop of bel 036 5355388

 24. Mijn goede nieuws is dat ik positief blijf en vertrouw dat het (voor mij) juiste en goede zal gebeuren, ondanks dat ik over 5,5 week waarschijnlijk geen betaalde baan meer heb!

 25. Bahreinse rechtbank spreekt Naser Bader vrij

  23 FEBRUARI 2012

  Op 16 februari werd de Canadees Naser Bader al-Raas in hoger beroep vrijgesproken van alle aanklachten die er tegen hem waren ingediend. Een paar maanden eerder, in oktober 2011, kreeg hij vijf jaar gevangenisstraf nadat hij deel zou hebben genomen aan de anti-regeringsprotesten van maart 2011.

  http://www.amnesty.nl/over-amnesty/resultaten/goe

 26. Mijn goede nieuws: ons kind heeft een nieuwe nier gekregen, en die is aangeslagen! Het werkt weer helemaal goed, hij hoeft niet meer aan de dialyse, dus we zijn zo ontzettend gelukkig!!!!!!!!!!!!!

 27. Het goede nieuws is dat alles altijd goed komt. Misschien niet direct, misschien niet zoals je het nu zou willen. Maar uiteindelijk komt alles altijd goed.

  Denk maar aan moeilijke tijden uit het verleden. Uiteindelijk zijn ze goed gekomen. Echt waar, alles komt altijd goed!

 28. Het goede nieuws is dat ondanks bezuinigingen , de gemeente noordoostpolder toch subsidie geeft voor de aanschaf van zonnepanelen.

  De zon komt ook voor U op!

 29. Mijn geluk is dat ik na , in totaal 7 maanden genezen ben van leukemie en dat heb ik mede te danken aan positief denken en dat heb ik overgebracht op mijn gezin en dat heeft ons allemaal geholpen dat weet en dat voel ik.

 30. Mijn (ons) goede nieuws is, dat onze duitse herder teefje inmiddels ruim veertien jaar bij ons is. Veel liefde, beweging, goede voeding en op gewicht blijven, heeft er aan bijgedragen dat ze al zo oud is.

  Wij houden enorm van onze duitse herder Donna.

 31. Ja gaat goed. Zat ff in een dip met bijbehorende kilo's. Maar dan merk je ook dat die extra kilo's er ook weer gemakkelijk af gaan. Gisteren weegmoment en er was een paar kilo af.

  Zit nu weer rond de 101 kilo. Min 18. Doel: 90, nog 11 te gaan.

 32. Bijzonder (mooi) goed nieuws: De opa en oma van Marise van Vaerenbergh zijn 65(!) jaar getrouwd. Een leven vol liefde.

 33. Geluk betekent voor mij voor me uit kunnen kijken, rust en liefde voelen, en dan om me heen kijken en nog steeds hetzelfde voelen. Dan zoen ik mijn vriend, aai onze kat en loop naar buiten om de vogeltjes te voeren. Dat is geluk.

 34. Goed nieuws is de aankondiging van een zonnige lentedag! En geluk is een goede gezondheid en lekker buiten zijn in de natuur.

 35. Het goede nieuws nr. 1 is dat ik voor het project "Busje voor kindertehuis in Torun" (Polen) €700 heb kunnen toevoegen en 2. dat ik vanmorgen sinds vele jaren onder de 95 kilo ben gekomen en wel 94,6. Nu nog 14,6 te gaan. Als dat geen goed nieuws is??

 36. Na Wordfeud is het DrawSomething dat sociaal Nederland op de kop zet. Met vragen als: Speel je het spel voordat je gaat slapen, speel je het op school of raak je geïrriteerd als iemand je wat vraagt, terwijl je Draw Something speelt?"
  Wordt de verslaving van het spel bevestigd.
  De test duurt 4 minuten en bezoekers krijgen na het invullen een persoonlijke score met de mate waarin zij verslaafd zijn aan het spel Dra Something

 37. Goed nieuws dat ik graag wil delen. Vandaag ga ik weer meer leren hoe ik anderen kan helpen. In mijn werk en privé. Dat is niet altijd makkelijk maar wel belangrijk vind ik. Dit wens ik anderen ook toe.

 38. Goed nieuws: soms kun je met een kleine opmerking iemand heel goed op weg helpen. Meestal zijn dit de opmerkingen waarmee je helemaal niet de bedoeling had om op te vallen of om iets heel slims te zeggen. Het zijn de kleine opmerkingen die iemand raken en op weg helpen om iets nieuws op te pakken of om een probleem voor zichzelf op te lossen. Dat is pas goed nieuws.

 39. Een smoothie is een dikke gezonde fruitdrank die wordt gemaakt in een blender. Smoothies bestaan meestal uit fruit met daaraan toegevoegd melk, yoghurt, ijs en voedingssupplementen. De laatste jaren zijn smoothies zeer populair geworden, mede doordat ze zo gezond zijn en omdat de mensheid steeds gezonder leeft gebruiken ze de smoothie vaak als extra toevoeging van hun dagelijkse vitaminen.

  Toch is de smoothie niet iets van de laatste tijd en bestaat hij al vanaf het begin van de 20ste eeuw maar het woord smoothie werd pas in 1930 voor het eerst gebruikt. Vroegere smoothies maakte men simpel, van fruit, fruitsap en ijs en ze waren niet echt populair totdat er een natuurlijke voeding rage ontstond in de verenigde staten in de jaren 70. Tijdens deze jaren doken de reform winkels op in het hele land en deze verkochten vaak ook de bekende smoothies.

  De geschiedenis van de smoothie is ook nauw verbonden met de blender want zonder dit apparaat was het maken van smoothies onmogelijk geweest. De Waring blender, die werd uitgevonden in de jaren 30, was de eerste blender die werd gebruikt bij het maken van smoothies. In de jaren daarna werden de blenders steeds krachtiger en konden ze ineens ook rauwe groenten en noten malen tot een gladde pasta, perfect dus voor het maken van smoothies.

  In 1973 richtte Steve Kuhnau de eerste Smoothie King winkel op in Amerika. Steve had al jaren geëxperimenteerd met smoothie recepten en maakte vaak smoothies met yoghurt, proteïne en vitamine. In de 30 jaar daarna verspreide de Smoothie King zich over het gehele land en zorgde ervoor date het woord smoothie een begrip werd over de hele wereld. Hierdoor werden smoothies ineens overal beschikbaar, in restaurants, bars cafés en sportscholen en zelfs bij de mensen thuis.

 40. Rekenen, bijna iedereen in Nederland en de rest van de westerse landen heeft dit op school geleerd of gaat dit nog leren en dat is maar goed ook want in het dagelijks leven rekenen we meer dan dat je zult denken. Denk bijvoorbeeld eens aan een trein die vertraging heeft zodat je moet uitrekenen hoe laat deze nu wel komt of met cash geld betalen bij de supermarkt of gezellig kaartspelletjes spelen met vrienden.

  In al de bovenstaande voorbeelden moet er gerekend worden en meestal doen we dit door middel van hoofdrekenen maar als het lastiger wordt dan pakt men er al snel pen en papier of een rekenmachine bij. Dit rekenen wordt uitgevoerd met behulp van sommen en de 4 basissommen zijn optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en keersommen.

  Rekenen is al bijna net zo oud als de mensheid zelf. Muurtekeningen van duizenden jaren oud tonen aan dat zelfs de oermensen al rekende, ze tekende bijvoorbeeld op de muur hoeveel bizons een andere stam nog tegoed had.

  Met de komst van het internet is rekenen alleen maar leuker geworden, zo kun je online veel rekenspelletjes vinden waar je spelenderwijs kunt leren rekenen.

 41. Koken is een eeuwenoude bezigheid en in de oertijd was het voornaamste doel van koken dat het voedsel langer bewaard kon blijven zodat de oermens minder hoefde te jagen. Het andere doel was verbetering van de smaak.

  Hoe meer het richting onze tijd ging hoe meer men ging koken voor plezier en in de Griekse tijd ontstond koken als kunst. De romeinen namen dit later over en door de oorlogen met andere landen haalde ze het eten overal vandaan. Hier ontstond de kookkunst. Nog steeds zien we in veel landen in Europa de invloeden van vroeger terug. Zo had Nederland vroeger Indonesië als kolonie en nog altijd is deze keuken hier erg groot.

  Ook importeerde de Nederlanders aardappelen uit Amerika. De aardappelen waren vroeger niet echt populair als maaltijd maar vanwege een hongersnood gingen de mensen deze eten en nu is de aardappel niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken.

  Tegenwoordig wordt koken steeds gezonder en kijken we steeds meer hoeveel vitaminen, koolhydraten, vetten en suikers er in zitten. Mensen gebruiken ook steeds vaker het internet om hier gezonde recepten vanaf te halen.

 42. De zon komt prachtig door de ochtendnevel en de merels zingen als nooit tevoren. We zijn blij dit geluid en met de nieuwe dag.

 43. De oudste boom van Nederland, de Sambeekse Linde, is nodig aan restauratie toe.
  Stichting Wereldboom heeft met de (particuliere) eigenaar afspraken gemaakt om met een aantal boomverzorgers en gedeeltelijk gesponsord door de postcode loterij, deze werkzaamheden op 11 en 12 dec. a.s. te realiseren en duurzaam onderhoud voor de toekomst te garanderen.
  De Sambeekse Linde is honderden jaren oud en heeft een prachtig CV op zijn naam staan, waaronder het feit dat deze boom, als etagelinde gesnoeid, vroeger, op de eerste etage feestgangers de gelegenheid bod om op de bevestigde dansvloer te feesten terwijl de blaaskapel onder de boom muziek maakte.
  Dat en nog veel meer melden wij graag op een van bovengenoemde dagen tijdens de werkzaamheden aan deze markante boom.
  Robert Ceelen

 44. Mijn goed nieuws voor deze week:
  Groeipapier wat je na het lezen niet in de prullebak gooit maar in je tuin zodat er een groeiende boodschap ontstaat in de vorm van veldbloemen, klaprozen, tijm of sla plantjes.

 45. 21 december was cruciaal voor het overleven van de aarde, maar hebben het gered, en mogen nu naar eenheid. Leven vanuit het hart, samen delen en zorg voor de aarde!
  Het donkere is opgenomen in het licht.
  Ook in jou leven heeft er geen strijd meer te zijn. De angst mogen we loslaten. Welkom in de nieuwe wereld!

 46. Wat een goed nieuws dat jullie hier mee bezig zijn. Het zal meer en meer aandacht krijgen. Alleen mis ik nog wel echte goeie berichten. zoals:

  Beelden van amoerpanters in China
  Het is opnieuw een teken dat het extreem zeldzame dier bezig is aan een terugkeer.

  Maar het begin is er! Ga zo door!

  Vriendelijke groet Bart

 47. Op 28 mei werd voor de allereerste keer de tapbiljartwedstrijd wisselbeker BAKKERIJ VANDAMME ingericht. Het deelnemersveld was veel groter dan gedacht maar een sportieve wedstrijd leverde toch een verdienstelijk winnaar.

  1° Frans Decoot 2° Hans Vandamme 3° Daniel Dewaele 4° Frank Soete 5° Gino Dornez 6° Dominiek Bullens

 48. Iedereen heeft ze gehad op school of gaat ze nog leren, de tafels van vermenigvuldiging. Het begint meestal in groep 4 van de basisschool, daar leer je eerst de makkelijkste tafels: 1, 2, 5 en 10 en hoe verder je komt hoe moeilijker ze worden, tot aan de tafel van 12.

  Het maken van tafels is eigenlijk gewoon het getal dat achter de keer staat net zo vaak bij elkaar optellen als voor de keer gevraagd wordt, heb je bijvoorbeeld 4 x 5, dan tel je 4 keer de 5 bij elkaar op, 5 + 5 + 5 + 5 = 20. Maar als je dit elke keer bij elkaar zou moeten optellen ben je natuurlijk best lang bezig, stel je voor dat je 12 x 12 op deze manier zou moeten uitrekenen.

  Daarom worden alle tafels uit het hoofd geleerd en hoe ouder je wordt hoe meer je zult zien hoe handig dit eigenlijk is. Stel je eens voor dat je bij een bedrijf werkt en elke keer voor een som een rekenmachientje zou moeten pakken of dat je eerst alles bij elkaar zou moeten optellen zoals in het voorbeeld.

  De makkelijkste en leukste manier van tafels oefenen is met behulp van spelletjes. Zo kun je samen met de computer of met andere mensen tafels oefenen.

 49. Ik heb zelf wasmiddel gemaakt en nu kost een liter wasmiddel maar 20 cent wilt u ook het milieu en uw portemonnee sparen kijk dan op de volgende link en maak zelf 8 liter wasmiddel in nog geen uur.

 50. Wij volgen nu een super leuk vak over Pausen. Vet boeiend! Zo leuk! Het universitaire onderwijs is dus best wel oké in Utrecht. Dikke kus

 51. Voetbal is de meest gespeelde sport ter wereld, bijna elke jongen heeft dit spel wel eens gedaan en onder meisjes wordt de sport ook steeds populairder. Het is een makkelijk spel met niet al teveel spelregels en het doel is om met een bal de meeste doelpunten te scoren.

  De sport zelf is al meer dan 200 jaar oud, het werd al gedaan door de oude Romeinen en Grieken en in de middeleeuwen werd het ook gespeeld door de Engelsen. Een wedstrijd was toen heel anders dan nu, zo kon een team uit meer dan 100 mensen bestaan en was de bal een met lucht gevulde koeienblaas die meer weg had van een rugbybal dan van een ronde voetbal. Meestal ging een wedstijd tussen 2 dorpen die vlak bij elkaar lagen.

  In het jaar 1850 werden in Engeland de eerste spelregels gemaakt met een aantal belangrijke zaken. Zo moest de bal vanaf toen van leer zijn en helemaal rond, het spel moest op gras gespeeld worden, er moesten 2 doelen op het veld staan, de bal mag alleen door de keeper met de handen worden aangeraakt en nog veel meer regels die we vandaag de dag kennen.

  In 1889 neemt de Haarlemmer Pim Mullier na een studie in Engeland een ronde bal mee naar Nederland en richt daar de allereerste voetbalclub op, de Haarlemse Football Club en vanaf die tijd is het voetbal niet meer weg te denken uit Nederland, elk dorp heeft wel 1 of meer clubs en ook op het internet is de sport erg populair. Zo kun je leuke voetbal spelletjes spelen. deze zijn allemaal online te spelen en geheel gratis.

  En een linkje terug is mogelijk.

  Groeten van John Vermeer

 52. Het 2015FESTIVAL in IJlst vindt jaarlijks plaats. Dit jaar op 5 & 6 september.
  Dit gratis festival brengt je op een ludieke manier in contact met de 8 Millenniumdoelen.
  Millenniumdoel 6 staat dit jaar centraal: In 2015 is de verspreiding van ziektes als AIDS en malaria gestopt.
  Aan de vooravond van 2015, het jaar waarin de millenniumdoelen gehaald moeten zijn, hebben we op 6 september a.s. een speciaal ‘goed-nieuws-programma’ om de behaalde resultaten te vieren. Onderdeel daarvan is een discussie over de resultaten van de huidige Millenniumdoelen, de berichtgeving hierover en het toenemende cynisme over ontwikkelingssamenwerking. Minister Ploumen neemt deel aan deze discussie en opent daarna officieel het festival.
  Meer informatie:
  http://www.2015festival.nl
  http://www.millenniumnetwerkfryslan.nl

 53. Sudoku is één van de meest populaire puzzel spellen in de wereld en wordt gespeeld
  door miljoenen mensen. Met eenvoudige spelregels kunnen complexe problemen
  worden opgelost, je hebt geen wiskundeknobbel nodig om dit spel te spelen, het
  enige dat erbij komt kijken is logisch nadenken.

  De geschiedenis van het spel stamt al uit de 18de eeuw. Een Zwitserse wiskundige
  ontwierp het allereerste nummerspel “Latijnse Vakken” en de eerste puzzels met
  nummers verschenen in 1895 al in de Franse kranten. Maar het moderne Sudoku
  spel zoals we dat vandaag de dag kennen is bedacht door de Amerikaan Howard
  Garns in de jaren 70 die puzzels ontwierp voor het puzzelmagazine Dell. Zijn
  spel kreeg de naam Number Place.

  Het spel waaide vanuit Amerika over naar Japan en kreeg in 1984 de naam Su Doku dat
  eenzame nummers betekend. Het spel werd hier zeer populair, dit kwam vooral omdat
  de Japanse tekens zich niet goed lenen voor woordspelletjes en de nummers die
  Sudoku gebruikt wel. Ook zijn de japanners gek op puzzel spelletjes als
  tijdverdrijf omdat ze vaak lange ritten moeten maken naar hun werk met de trein
  of metro.

  Vanuit hier verspreide het populaire spelletje zich naar de rest van de wereld en ook
  naar Nederland. In elke krant of tijdschrift is tegenwoordig wel een Sudoku te
  vinden en ook het internet staat er vol mee. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje
  op onze website http://www.sudokuonline.nl, de ultieme
  website voor de liefhebber van Sudoku puzzels met lessen voor de beginner,
  technieken voor de gevorderden, een Sudoku oplosser en maker, vele minigames en
  nog veel meer..

  Zo lang als mensen het leuk vinden om hun geheugen eens flink op de proef te
  stellen zal Sudoku populair blijven en een geliefd onderdeel blijven van het
  dagelijks leven van miljoenen mensen.

 54. Elke maandag avond is er een meditatie om 8 uur !Als je mee wil doen iedereen is welkom je kan meedoen vanuit je huiskamer.In de meditatie sturen we licht de wereld in visualiseer het licht als we het licht bundelen kan de liefde stromen voor de wereld vrede .Dank hier voor een Harte Groet Angel

 55. Helaas heb ik al twee weken geen GoedNieuwsblad mogen ontvangen.

  Kunnen jullie dit nagaan of er iets mis is m.b.t. de bezorging in Schinveld.

 56. Als je een krant of tijdschrift opent is de kans zeer groot dat je een woordzoeker
  tegenkomt en ook op het internet zijn deze puzzels populair. Ze zijn geschikt
  voor zowel kinderen als volwassenen en ideaal als je eens een keertje een
  puzzel wilt oplossen zonder je hersenen te hard te laten kraken met een
  kruiswoordpuzzel of Sudoku! Maar hoe los je zo’n woordzoeker nou precies op?

  Een veelgebruikte strategie voor het vinden van de woorden is om de puzzel van
  links naar rechts te bekijken (of andersom). Hierbij zoek je naar de eerste
  letter van het woord (mits er een woordenlijst is). Als je de letter hebt
  gevonden, kijk je naar de acht letters rondom om te kijken of de volgende
  letter van het woord ertussen staat. Ga op deze manier verder totdat je het
  hele woord hebt gevonden.

  Een andere strategie is om op zoek te gaan naar ‘bijzondere’ letters binnen het
  woord (alleen mogelijk als er een woordenlijst is). Aangezien de meeste
  woordzoekers hoofdletters gebruiken, zijn de meest opvallende letters vaak de
  Q, O, U, X en de Z.

  Tot slot, de strategie van het zoeken naar dubbele lettercombinaties die in het
  woord voorkomen (mits je een woordenlijst hebt). Twee identieke letters in een
  blok met letters heb je veel sneller gespot.

  Als er geen woordenlijst is, kun je ook rij voor rij zoeken. Begin met alle
  horizontale rijen en lees deze zowel van links naar rechts als van rechts naar
  links. Zoek daarna verticaal, enzovoorts.

  Soms helpt de puzzel je zelf een handje. Puzzels die door een computer worden
  ontworpen, hebben vaak een bepaald patroon. Bovendien geldt dat hoe langer de
  woorden, én hoe meer woorden, hoe gemakkelijker het is om ze te vinden. Bij
  sommige met de computer gegenereerde puzzels kan het zo zijn dat, als je één
  woord ziet, je alleen nog maar in de aangrenzende rijen, kolommen of diagonalen hoeft af te speuren. De puzzel gebruikt misschien wel iedere rij, kolom of diagonaal, of misschien hetzelfde patroon maar dan om en om. http://www.woordzoekermaken.nl

 57. De Love Tester of
  Liefdesmeter is zeer populair op het internet bij kinderen en tieners maar wist
  je dat dit grappige programmaatje eigenlijk al veel ouder is?

  In de jaren 60 en
  70 was er een opkomst van amusementshallen in de hele wereld, hier kon je leuke
  spelletjes vinden van air-hockey tot flipperkasten en er stonden ook machines
  waarop je samen met jouw geliefde de liefde tussen jullie kon testen. De
  stelletjes moesten allebei een hand op de machine leggen en dan gaf de meter
  aan of het echte liefde was of juist helemaal niet. Deze machines waren
  natuurlijk alleen maar gemaakt voor vermaak en de resultaten waren natuurlijk
  niet echt.

  Nintendo, die we
  allemaal kennen van de bekende spelletjes, zag het succes van de machines in
  deze amusementshallen en besloot versies te maken voor thuis. In 1969 kwam deze
  op de markt en het apparaat werd zeer populair bij verliefde koppels. In het
  jaar 2010 verscheen de love tester opnieuw op de markt.

  Gelukkig kun je
  de liefde ook gewoon testen op het internet, zoals op de site http://www.lovetester.nl. Vul jouw eigen naam in en de naam van
  iemand waar je verliefd op bent en dan maar hopen op goede resultaten! Succes

 58. Wat een goed nieuws, de nieuwe website van http://www.patiencespel.nl is online! Patience of in de volksmond ook wel Pasjans genoemd, iedereen kent dit leuke kaartspel wel. Het is dan ook één van de meest gezochte en gespeelde spellen op het internet. Het spel werd populair toen Microsoft in 1990 de versie Windows 3.0 uitbracht waarin het Patiencespel werd meegeleverd. Het spel zelf was al eerder op andere
  computers uitgebracht en was al verzonnen in de 18de eeuw maar doordat Windows zo populair werd steeg ook de populariteit van patience. Iedereen die een pc of laptop had kreeg nu toegang tot het spel en het werd dan ook vooral op kantoren gespeeld. Toen Windows 95 uitkwam en veel mensen thuis ook een pc kregen werd het spel ook steeds populairder in de huiskamer. Vanaf de versie Windows 8 worden de kaartspellen niet meer gratis geleverd en sindsdien is het spel steeds populairder op het internet aan het worden.

  Het spel zelf is simpel te spelen maar zeker niet altijd op te lossen. Sterker nog, er is
  uitgerekend dat het spel maar 48% van alle gevallen uit te spelen is, dit geldt
  alleen als er met 3 kaarten gespeeld wordt. In de meeste spellen kun je ook
  kiezen om met 1 kaart tegelijk te spelen en dan is het spel bijna altijd op te
  lossen.

  Patience wordt gespeeld met 1 pakje speelkaarten en dan zonder de jokers. In het
  speelveld worden 7 rijen gemaakt met elke keer 1 kaart meer op de rij. De
  eerste rij heeft dus 1 kaart en de laatste rij 7. Alleen de bovenste kaarten
  liggen open. De rest van de kaarten komen gesloten op een aparte reservestapel
  te liggen. Ook zijn er 4 lege vakken in het speelveld. Het doel is om alle
  kaarten op volgorde in deze lege vakken te krijgen, dit doe je door stapels te
  maken op volgorde van Aas naar Heer op kleur en op symbool. Je krijgt dus eerst
  een stapel met rode harten van Aas, 1, 2, 3 etc. naar Heer en daarnaast een
  stapel met bijvoorbeeld alle klaveren. Op de 7 stapels zelf kun je ook kaarten verschuiven,
  dit mag alleen in aflopende volgorde en je kunt alleen kaarten op een andere
  kleur plaatsen. Een rode 7 mag bijvoorbeeld op een zwarte 8. Als je niets meer
  kunt pak je een kaart uit de reservestapel. Het klinkt misschien wat moeilijk
  maar je zult zien dat als je eenmaal aan het spelen bent dit spel zo leuk is dat
  je niet meer kunt stoppen. Kijk eens kijken op onze website http://www.patiencespel.nl, deze staat
  helemaal vol met dit soort spellen die allemaal gratis te spelen zijn.

 59. Het was in april al een hele prestatie dat Rowan uit de 6e klas van Vrije School Michaël met zijn zelfstandig georganiseerde zwemactie voor Sea Shepherd meer dan €550,- ophaalde. Hij deed dit door wel 100 baantjes te zwemmen in het 13m bad van de Amerpoort in Baarn.
  Nadat Rowan het geld persoonlijk overhandigde aan Geert Vons (Directeur Sea Shepherd Nederland) deed hij in mei zijn spreekbeurt over Sea Shepherd. Maar liefst 1 uur sprak Rowan over Sea Shepherd en deed dit met zoveel overtuiging dat de andere kinderen uit zijn klas ook een actie wilden starten. Met wat hulp hebben zij de Zandzee in Bussum bereid gevonden om 1 van hun baden ter beschikking te stellen. Vrijdag 1 juli hebben de kinderen 1 uur de tijd om zoveel mogelijk baantjes te zwemmen en daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Sea Shepherd.
  Sea Shepherd dat vooral bekend staat om hun acties tegen de walvisvaart en dat vorig jaar nog de mogelijkheid kreeg om een nieuw schip te laten bouwen. Het schip zal in september 2016 in de vaart worden genomen. Hiermee heeft Sea Shepherd een ijzersterke troef in handen, omdat het schip sneller is dan alle andere schepen uit de vloot en vele malen beter in staat zal zijn de walvisvaarders te onderscheppen. Uiteraard moet dat schip ook bemand worden en bevoorraad en daar is geld voor nodig!
  11 juli zal Geert Vons naar Bussum komen om het bij elkaar gezwommen bedrag in ontvangst te nemen. We zijn zeer benieuwd naar wat het eindresultaat zal worden en zijn super trots op deze klas met jonge milieu activisten!

 60. Start-up roept organisaties op positieve antiterreuracties te houden

  AMSTERDAM, 08-08-2016 — Organisaties initiëren steeds minder ludieke acties op openbare plekken. Dat blijkt uit onderzoek van Zoofy. Een Nederlandse startup die vandaag op Wereldkattendag een, naar eigen zeggen, positieve antiterreuractie organiseert. Het bedrijf hoopt dat meer organisaties het Nederlandse volk gaan verrassen met ludieke acties.

  “De afgelopen 12 maanden zijn er 25% minder berichten gepubliceerd over ludieke acties ten opzichte van de 12 maanden ervoor”, aldus Yannick Veys, oprichter van Zoofy. Het is onbekend waarom organisaties minder met dit soort acties komen, maar de start-up vermoedt dat het te maken heeft met de terreurdreiging. Bedrijven zijn vooral huiverig geworden om acties te organiseren waar voorwerpen worden verstopt, uit onzekerheid hoe het Nederlandse publiek er op reageert. Bij het zien van een onbeheerd voorwerp kan tegenwoordig al snel het vermoeden ontstaan dat het om een explosief gaat.

  Nederland is in vergelijking met omringende landen altijd koploper geweest in het organiseren van ludieke acties. Het bedrijf wil hiermee laten zien dat het organiseren van dit soort acties nog steeds kan in de huidige tijdsgeest. “Mits je het maar zeer zorgvuldig voorbereidt en uitvoert” aldus Veys. Het bedrijf vindt dat Nederlanders vaker positief verrast mogen worden.

  Zoofy.nl, een online platform waar consumenten, vakmannen voor allerlei klussen kunnen regelen, laat vandaag 100 kattenluikjes als cadeau in NS-treinen achter. Bij het luikje zit een kaartje met informatie over Zoofy. „We wilden het eerst in een cadeauverpakking doen, maar dat werd ons sterk ontraden. Het klinkt absurd, maar zelfs het luikje in de originele verpakking laten, zou al problemen kunnen geven” volgens de oprichter.

  Na overleg besloot het bedrijf het uit de verpakking te halen en de stickers die er op zaten te verwijderen, zodat direct duidelijk is om wat voor voorwerp het gaat. De stickers bevatten oranje-zwarte kleurencombinaties die lijken op die van explosieven. Bovendien worden de luikjes niet achtergelaten in lege coupés. De luikjes worden aan de reizigers getoond en er wordt verteld om wat voor actie het gaat, om misverstanden te voorkomen.

  Het budget van de start-up is beperkt en daarom roept Zoofy meer organisaties op haar voorbeeld te volgen. Het bedrijf hoopt hiermee dat er vaker een signaal afgegeven wordt dat we in een vrij land leven waar ruimte is voor dit soort acties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here