Goed nieuws uit Almere

0
151

Een langgekoesterde wens van kinderboerderij De Stek in het Rie Mastenbroek sportpark Almere is zondag in vervulling gegaan. Na de nodige tegenslagen kon eindelijk de gloednieuwe knuffelschuur worden geopend.

Voor de schuur moest bij de gemeente een uitzondering worden aangevraagd op het bestemmingsplan. Toen er toestemming was gekregen om te mogen bouwen, is met man en macht geprobeerd het geld bij elkaar te krijgen voor de financiering. Zwemvereniging de Watervrienden zwom tijdens een sponsorzwemvierdaagse een recordbedrag van 3.000 euro bijeen. Het resterende bedrag werd aangevuld door stichting Triade, waar De Stek onder valt. De benodigde elektra werd geschonken en aangelegd door de firma Breedveld en Schröder.

Om de inrichting te kunnen bekostigen werd in december een kerstmarkt gehouden, maar de opbrengst daarvan werd bij een inbraak gestolen. Kinderdagverblijf Dikkertje Dap schoot te hulp door alle kosten van het Caviadorp op zich te nemen.

De medewerkers en vrijwilligers van De Stek hebben hard gewerkt aan de knuffelschuur. Er staat een verhoogd caviadorp waar kinderen en rolstoelers door plexiglas naar de cavia’s kunnen kijken. Er is een knuffelhoek waar kinderen onder toezicht de Franse hangoorkonijnen mogen aaien en er is een hoekje waar de dwerggeiten en het varken Bertje kunnen slapen.

De ruimte in de schuur kan worden gehuurd door onder andere groepen van Triade, kinderdagverblijven en particulieren om te komen knuffelen. Tijdens deze activiteit wordt er onder deskundige leiding uitleg gegeven over de dieren en hun verzorging.

externe link:  kinderboerderij de stek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here