Home Goed Nieuws, Puur en Positief Goedkoop eten in Frankrijk

Goedkoop eten in Frankrijk

Goedkoop eten in Frankrijk

Ga je deze zomer op vakantie naar Frankrijk? Dan kun je goedkoop eten in alle restaurants! Vanaf vandaag geldt voor Franse_vlageetgelegenheden in Frankrijk een btw-tarief van 5,5 procent, in plaats van de gebruikelijke 19,6 procent. Dit verlaagde BTW tarief is in heel de Franse horeca van kracht. Dus ook de weg-restaurants en fastfood ketens verlagen hun prijzen!

Door deze btw-verlaging zal de Franse schatkist op jaarbasis circa 2 miljard euro aan inkomsten mislopen. Vandaar dat de Franse overheid pas heeft ingestemd met de btw-verlaging na het sluiten van een akkoord met de horecabranche in Frankrijk. In dit akkoord, het ‘contrat de l’avenir’ genoemd, zeggen de Franse horecaondernemingen toe dat ze in ruil voor de btw-verlaging, de prijzen van ten minste zeven producten (uit een lijst van tien producten waarop maaltijdformules als de dagschotel en het kopje koffie staan opgenomen) met ten minste 11,8 procent te verlagen. Ook belooft de Franse horecabranche de komende twee jaar ten minste 40.000 banen te creëren.

In 2007 realiseerden de Franse eetgelegenheden een gezamenlijke jaaromzet van 50 miljard euro. Dat jaar boden de 180.000 restaurants, fastfoodrestaurants, eetcafés, en bedrijfs- en schoolkantines in Frankrijk werk aan circa 600.000 personen.

bron: evd.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here