Gratis naar restaurant in Utrecht

1
217

Woensdag 10 oktober opent in Utrecht het restaurant Joy4You. In de nieuwe eetgelegenheid kunnen mensen terecht voor een gratis maaltijd. Het restaurant is open op woensdag, donderdag en vrijdag. Zowel gezinnen als alleenstaanden kunnen er gratis eten.

Initiatiefnemer Bertuel Smit ziet dat de groep armen in Utrecht groeit. ,,We verwachten per avond ongeveer veertig tot vijftig mensen. Alles wat het restaurant nodig heeft om te kunnen draaien, is gesponsord. ,,Het servies, het bestek en dergelijke hebben we allemaal gekregen van bedrijven. Ook de dagelijkse boodschappen voor de maaltijden zijn gesponsord. Slagers, supermarkten en bijvoorbeeld een groenteveiling geven spullen aan ons.” Het restaurant wordt gerund door 34 vrijwilligers.

Het is een plek voor jongeren om hun sociale stage te gaan lopen. Leren ze meteen de maatschappij op zijn breedst kennen

Helemaal top dit initiatief! Maar nu niet denken dat je er zò maar gratis eten kan! De gasten moeten zich eerst aanmelden via de Stichting De Burcht-Armenzorg. Na een gesprek moet blijken of ze gebruik mogen maken van de gratis maaltijd. Tijdens de dineetjes worden de gasten diensten aangeboden.

we gaan er zeker een keer eten als we weer in de buurt zijn en zal dan na afloop een envelop geven want ik vind helemaal gratis nou ook weer niets, ook wij hebben niet veel te besteden maar laten ze dan vb 2.50 per persoon vragen ze moeten toch ook gas licht en ga zo maar door betalen of wordt ook dat gesponsord. wel een heel goed initiatief zouden ze in meer steden moeten doen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here