Gratis Stoppen met Roken met Basisverzekering

0
154

Heb jij al nagedacht over je goede voornemens? Voor de rokers onder ons is er goed nieuws! Begeleid stoppen met roken is vanaf 2011 helemaal gratis!

Gratis stoppen met roken

In 2011 wordt hulp bij het stoppen met roken opgenomen in de basisverzekering. Het gaat dan om stoppen-met-rokenprogramma’s die bestaan uit een gecombineerde behandeling van gedragsmatige ondersteuning (onder meer groepstraining, telefonische begeleiding) met farmacologische ondersteuning (nicotinevervangers en medicijnen). Stoppen met roken met effectieve ondersteuning leidt tot meer succes bij stoppen met roken. Om rokers te wijzen op de juiste stopmethoden, maar vooral om te laten zien dat die methoden nu ook vergoed worden, start STIVORO vandaag samen met KWF Kankerbestrijding de campagne ‘Echt stoppen met roken kan met de juiste hulp en die wordt in 2011 vergoed!’.

Met de vergoeding wordt een duidelijk signaal afgegeven dat investeren in gezondheid wordt beloond en hulp bij stoppen met roken werkt. “Door opname in het basispakket wordt de beste ondersteuning beschikbaar voor verzekerden. Onderzoek heeft aangetoond dat een stoppoging meer kans van slagen heeft met gebruik van hulp of begeleiding. De succeskans van een stoppoging is zelfs 3 tot 4 keer hoger als de stopper gebruik maakt van een combinatie van gedragsmatige en farmacologische ondersteuning”, zegt Lies van Gennip, directeur van STIVORO, het expertisecentrum voor tabakspreventie. “Bovendien is er nu geen financiële drempel meer om een stoppoging met effectief bewezen ondersteuning te ondernemen. Uit onderzoek blijkt dat er vaker in lage welstandsgroepen wordt gerookt dan in hogere welstandsgroepen. Vergoeding is dan belangrijk om sociaaleconomische gezondheidsverschillen te verminderen. Ander pluspunt van de vergoeding is dat hiermee wordt erkend dat roken een verslaving is en behandeld kan worden.”


Vergoeding actief onder de aandacht brengen

Volgens directeur Ton Hanselaar van KWF Kankerbestrijding is de vergoeding door zorgverzekeraars van effectief bewezen hulp bij stoppen met roken zeer belangrijk nieuws voor rokers. “We vinden het geweldig dat rokers nu ongehinderd de juiste hulp kunnen inschakelen als ze willen stoppen met roken. Vandaar dat we deze boodschap neerzetten in een stevige campagne onder meer via tv en radio. Vergoeding van stoppen met roken is een belangrijke stap op weg naar verzekerde preventie. We hopen dan ook dat zorgverzekeraars zelf deze uitbreiding in hun basispakket actief onder de aandacht brengen bij rokers. Uiteindelijk is het belangrijkste streven van de campagne het behalen van gezondheidswinst. Het behoeft geen nader betoog dat roken schadelijk is voor de gezondheid. Niet alleen voor de rokers zelf, maar ook voor de mensen in hun omgeving.”

De campagne wordt ondersteund door tv-spots en radiocommercials. Daarnaast kunnen stoppers terecht op de speciale website van STIVORO voor meer informatie over wat elke zorgverzekeraar precies vergoedt. Binnen de campagne wordt er nauw samengewerkt met huisartsen, apotheken en verschillende GGD’en.

bron en meer informatie: stivoro.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here