Hoe een foto van protesterende joodse en islamitische kinderen viral ging

0
57

Fotograaf DiNuzzo maakte deze foto op de derde dag van de luchthaven protesten. “Dit was op de luchthaven O’Hare – terminal 5, dat is de internationale terminal,” zegt hij.
“Er waren protesten op zaterdag en zondag waar tot wel 1.500 personen kwamen opdagen.” Maar gisteren, toen de Tribune DiNuzzo stuurde om foto’s te maken, was de groep aanzienlijk kleiner.

Dat was om 15:00. Drie uur later, na het maken van enkele foto’s van de borden van de demonstranten en de advocaten die zaten te wachten om gearriveerde buitenlanders te helpen, deed DiNuzzo zijn camera weg.

“Plotseling zag ik twee meisjes met borden. Ze droegen hijabs,” zegt hij. “Ik heb altijd een oogje op de kinderen in de protesten. Dat was mijn eerste foto. Ik vroeg hun vader voor hun namen. Ze hadden een aantal koekjes gebakken voor de advocaten. Ik vond dit geweldig.”

Toen pakte de vader een van de meisjes en legde haar op zijn schouders. “Ik maakte meteen wat foto’s van dit tafereel”, zegt DiNuzzo. “En dan zie ik een andere jongen met een bordje aan de linkerkant van een van de meisjes. Het werd steeds beter en beter. De vader van de jongen pakte hem op en zette hem op zijn schouders.”

Dat is wanneer DiNuzzo zijn instinct inschakelde. “Het was gewoon een kwestie van wachten op het moment waar ik kon zien dat ze elkaar ontdekten. Ik heb een foto daarvan kunnen maken en dat was het. Ik wist dat ik iets bijzonders in beeld had gebracht.”

DiNuzzo bracht de foto terug naar zijn redacteuren, en hoewel het te laat was voor om die dag nog in het blad te verschijnen, werd het plaatje snel op de website van de Tribune en op Twitter geplaatst, daar het ging viral.

“Een heleboel dingen die ik op Twitter post, van sportevenementen en nieuwsgebeurtenissen, krijgen slechts een paar re-tweets en een paar likes. Het komt niet vaak voor dat ze duizenden likes en re-tweets krijgen,” zegt hij.

“Vorig jaar had ik een foto van Bruce Springsteen geplaatst dat hij opnieuw tweete aan zijn fans en die foto kreeg de meeste likes die ik ooit heb gehad-. Meer dan 2.000”

Maar de foto van het Moslim meisje en Joodse jongen heeft al meer dan 7.000 re-tweets en 10.000 likes vergaard.

Voor DiNuzzo, die al 25 jaar een staf fotograaf is bij de Tribune, heeft het beeld een universele boodschap. “Het laat mensen zich goed voelen,” zegt hij. “En dat is wat fotografie moet doen, voegt hij eraan toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here