Iedereen had alle hoop opgegeven, maar dan ontwaakt Marwa

0
61
Tanned caucasian kids having fun on a sunny summer day.

De eenjarige Marwa Bouchenafa lag al sinds september in een coma. De artsen hadden gegeven moment de hoop opgegeven dat dit kindje voldoende zou herstellen. Het Franse meisje werd in een kunstmatige coma gehouden nadat ze door een agressieve virus werd geveld dat haar zenuwstelsel aantastte. Marwa lag langer dan 2 maanden in coma toen de artsen besloten dat het tijd was om de machines die dit kindje nog in leven hielden, uit te zetten. Ze waren ervan overtuigd dat Marwa nooit zelfstandig zou kunnen ademen. Ook al zou ze ontwaken zou ze waarschijnlijk ernstige gezondheidsproblemen hebben.

Een wonder in Frankrijk

Gelukkig bleek dit niet het geval te zijn. Het meisje ontwaakte precies 10 dagen nadat haar ouders de rechtszaak om haar levensondersteuning hadden gewonnen. De rechter in Marseille had Marwa 2 maanden extra gegeven, en dat bleek meer als voldoende te zijn. Dit wonderbaarlijk verhaal speelde zich af in een ziekenhuis in Frankrijk. De gebeden van de ouders werden beantwoord en Marwa deed haar ogen open.

De strijd om Marwa’s leven

Jamais sans Marwa, oftewel Nooit zonder Marwa, was de petitie van Marwa’s ouders. Hiermee zochten ze steun om hun baby in leven te houden, nadat de artsen het hadden opgegeven. Deze online campagne leverde meer dan 114.000 handtekeningen op en dat had degelijk invloed op de uitspraak van de rechter.

En gelukkig ook! 10 dagen na de uitspraak van de rechter ontwaakte Marwa lachend uit haar coma. Nog merkwaardiger is dat de baby helemaal geen letsels van de agressieve virus heeft overgehouden. Haar organen werken normaal.

De blije papa plaatste kort na het ontwaken van zijn dochter filmpjes van haar online. Dit werd gedeeld onder de personen die de ouders hadden ondersteund in de strijd om Marwa in leven te houden. Via een speciale Facebookpagina krijgen Marwa en haar ouders veel ondersteuning. Het meisje is nog onder behandeling en dat lijkt goed te gaan. De ouders zijn heel positief over de vooruitzichten.

Marwa reageert nu op de stem van haar ouders en trappelt enthousiast rond. Haar ouders lacht ze ook steeds toe. Het begint erop te lijken dat Marwa toch volledig zal herstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here