Home Goed Nieuws, Puur en Positief Iedereen wil gelukkig worden prijsvraag

Iedereen wil gelukkig worden prijsvraag

Iedereen wil gelukkig worden prijsvraag

Iedereen wil gelukkig worden, maar hoe, dat is de vraag. Leo Bormans weet het antwoord. Hij schreef onlangs zijn tweede boek over geluk. Wil je kans maken op een gratis boek? Doe dan mee aan deze prijsvraag.

Na ‘Geluk, the World Book of Happiness‘ is recent ‘Word Optimist‘ verschenen. Beide boeken hebben een positieve boodschap en geven je de sleutel tot geluk. Volgens de Vlaamse Leo Boremans is aangetoond dat er een verband is tussen optimisme en geluk. Dit verband is minimaal zo groot als het verband tussen longkanker en roken.
Als jezelf optimistisch opstelt ben je gelukkiger, gezonder, en succesvoller.

Geluk heb je zelf in de hand

We geven geluk door aan vrienden. Toch is geluk voor 50% vastgelegd in onze genen.  Voor 10% komt door omstandigheden in het leven en voor 40% heb je het zelf in de hand. De boodschap van Leo is duidelijk: ‘Wordt optimist en verspreid het virus’.

Waar wordt je gelukkig van ?

De essentie zit in het delen van geluk met anderen. Het gaat niet over materialen dingen, maar over mensen en vooral het delen van geluk. Het kan zo zijn dat iemand die vrijwilligerswerk doet gelukkiger is als een collega die het zelfde werk betaald doet.

Misverstand over geluk

Geluk is niet te koop. Speelgoed voor kinderen kopen geeft geen geluk. Ga bijvoorbeeld eens verstoppertje spelen. Wil je toch een cadeau kopen, denk dan niet dat kinderen duurdere cadeau’s gelukkiger worden. Trends zijn tijdelijk. Maak plezier en ben optimistisch.

Mannen en vrouwen

Er is geen door wereldwijd onderzoek aangetoond geluk dat vrouwen gelukkiger zijn dan mannen, wel is bekend dat in landen waar meer gelijkheid is tussen mannen en vrouwen en mannen zowel de man als de vrouw gelukkiger is.

Geluk Prijsvraag

Onder de bezoekers van goednieuws.com verloten we 10 boeken van Leo Bormans. Om kans te maken op het boek ‘Wordt Optimist’ moet je het volgende doen:

1. Zet Jouw Goede Nieuws op goednieuws.com
2. Vul het onderstaande formulier in

Deze prijsvraag is afgelopen. Deelnemen is helaas niet meer mogelijk. De prijswinnaars krijgen automatisch bericht en worden binnenkort op deze pagina vermelde. Bedankt voor jullie deelname!

Meedoen aan deze prijsvraag is mogelijk tot en met zondag 20 mei 2012. De prijswinnaars krijgen na deze datum automatisch bericht. Ingezonden gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

15 REACTIES

 1. Gelukkig zijn betekend gezond,vitaal en realistisch door het leven gaan.

  De tijd benutten door dingen te doen die je echt gelukkig maken.

  Geluk hangt aan een zijden draadje dus grijpt het met beide handen.

 2. genieten van de kleine dingen, als je partner je helpt zonder dat je het hebt gevraagd of eens een bloemetje meebrengt wanneer je het niet verwacht. Zelf eens iets doen voor iemand zonder dat het je gevraagd is

 3. Elke dag wakker worden en wetende dat je omringd wordt door mensen die je lief hebben,elke morgen met evenveel enthousiasme aan het werk kunnen gaan, kunnen genieten van kleine dingen bv eens uitwaaien aan zee, iets drinken met vrienden….er zijn voor mensen die een schouder nodig hebben

 4. zelfcontrole over de dingen waarvan je weet dat die je gelukkig maken maar veel mensen toch niet doen. En vrijheid doen en laten wat je wil zonder bang zijn wat anderen van je denken. En goede vriendschappen en relaties en een goede relatie met je familie

 5. Naast een dak boven je hoofd, warmte, eten en voldoende slaap: vriendschappen, uitdagend baan, inspirerende vrijetijdsbesteding en gezondheid. That's all.

 6. Een ander (verder) op weg helpen door het delen van mijn kennis, ervaringen en het doen van suggesties om van een (potentieel) 'probleem' een kans te maken.

 7. 's ochtends wakker worden terwijl iedereen nog in diepe rust is en vol verwondering luisteren hoe de vogels buiten zingen…

 8. niet meer nodig hebben, dan wat mij ten deel valt , daarvan genieten, alleen of met anderen, die meegenieten en delen wat er is met elkaar, bijvoorbeeld eten, wandelen, muziek, dans, de blauwe lucht, een glimlacht of lach, etc.

 9. Geluk is voor mij de wetenschap dat ieder, maar dan ook ieder mens in zijn diepste wezen naar liefde en vrede hunkert. Wanneer we dit gevoel aanmoedigen, bewustmaken, komt deze liefde steeds meer op de voorgrond. Want datgene wat je aandacht schenkt groeit.

  Bovendien is geluk altijd om je heen te vinden. Kijk naar de natuur, naar de kinderen, naar de mensen die het goed met je voor hebben… schenk dáár aandacht aan en het groeit.

 10. geluk zit hem vaak in de kleine dingen.Bijvoorbeeld de zon die je op ziet komen of een mooie boodschap die je berijkt.Een mooie gilmlach van iemand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here