Home Lifestyle iPhone al vol? Maak ruimte vrij met deze 5 tips

iPhone al vol? Maak ruimte vrij met deze 5 tips

iPhone al vol? Maak ruimte vrij met deze 5 tips

Een van de nadelen van de iPhone is dat het geen MicroSD-kaartsleuf heeft. Personen met een 8GB- of 16GB-model hebben daarom heel snel een gebrek aan ruimte. Met deze 5 handige tips helpen wij je de iPhone op te schonen om wat meer ruimte vrij te maken.

Apps worden steeds groter terwijl de opslagruimte van je iPhone niet meegroeit. Daarom is het zo nu en dan slim om je iPhone een schoonmaakbeurt te geven. Het draait dan soepeler en je hebt zo altijd ruimte voor video-opnames en foto’s. Hoe kan je dan het beste ruimte vrijmaken op je iPhone? Volg deze handig tips:

Ga na welke apps veel opslagruimte in beslag nemen

Eerst begint het zoekwerk naar de grote boosdoeners. Welke apps nemen (te)veel opslagruimte in beslag op je iPhone? Dit zijn meestal

  • zware grafische spelletjes,
  • apps die tijdelijke offline opslagbestanden (cache) aanleggen, zoals Youtube, Facebook en Apple Music.
  • Relatief kleine apps die veel data bevatten zoals podcasts.
  • Foto’s en video’s

Verwijder de boosdoeners

In je lijst met apps zijn er zeker enkele die aan bovenstaande criteria voldoen en je niet meer gebruikt. Het is nu tijd om die apps te verwijderen. Bekijk ze heel kritisch en maak een besluit. Welke gebruik je niet meer? En welke kan je het liefst wegdoen?

Liever niet verwijderen? Haal de onnodige data dan eraf

Zitten er heel wat apps tussen die je liever niet definitief delete? Zet deze apps dan op dieet door ingesproken memo’s, opgeslagen video’s en foto’s te verwijderen. Deze zitten meestal nog in de apps opgeslagen zonder dat jij daarvan bewust bent. Ook berichten nemen heel veel ruimte in beslag.

Gebruik iCloud

iCloud is ook een hele uitkomst. Bespaar opslagruimte op je iPhone door je data in de cloud op te slaan. Het is de ideale opslagplek voor foto’s, video’s en ook muziek.

Wijzig de instellingen van je camera

Wat je ook nog kan doen om ervoor te zorgen dat je iPhone minder snel vol raakt, is je camera instellingen wijzigen. Ga naar Settings > Photos & Camera en zorg ervoor dat de Keep Normal Photo-schuifbalk niet groen is onder HDR. Staat dit ingesteld dan worden alle HDR-foto’s die je maakt gedupliceerd. Hierdoor wordt de normale versie van de foto ook op je iPhone opgeslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here