Home Opmerkelijk Jongste waterskier ooit is een baby

Jongste waterskier ooit is een baby

Jongste waterskier ooit is een baby

Een baby van 6 maanden is de jongste waterskiër ooit! In de Amerikaanse staat Florida zet een meisje van 6 maanden dit wereldrecord. Op zaterdag 21 mei lukte het Zyla om ruim 210 meter op Grew meer in Polk City in Florida te waterskiën.

De zes maanden oude Zyla Saint Onge kan nog niet kruipen of lopen, maar een leuk wereldrecord heeft ze nu op haar naam staan. De capriolen van het meisje zijn door tienduizenden mensen bekeken.

Meerdere pogingen

Dit was niet haar eerste poging om dit record te bemachtigen. Een dag eerder probeerde zij te waterskiën op het Lake Silver meer, in Winter Haven, Florida waar zij maar 19 meter haalde op haar kleine waterskies.

Eerdere recordhouder

Het record van jongste waterskiër werd meer dan 10 jaar terug gezet door Parks Bonifay, een baby van destijds 6 maanden en 29 dagen oud. Bonifay haalde toen meer dan 30 meter op zijn waterskies en is nu een gepassioneerde wake boarder. Zyla was 6 maanden en 27 dagen oud toen zij het record zette.

Goede begeleiding van haar ouders

De liefde voor watersport heeft Zyla niet van een vreemde. De ouders van Zyla, Keith en Lauren, zijn beide professioneel waterskiër. Keith is zelfs dertienvoudig wereldkampioen. ,,Mijn dochter is beroemder dan ik in mijn 28 jaar durende carrière voor elkaar heb gekregen”, grapt de man.

Lauren en Keith gaven hun dochter de nodige begeleiding toen zij 210 meter over het water werd getrokken op haar ski’s. Om te zorgen dat de baby niet gewond raakte, oefende de familie in de woonkamer. “We hadden van tevoren al in de woonkamer geoefend door haar rond te trekken op haar ski’s. Ze bleef goed en stevig op de ski’s staan, wachtend tot wij zouden klappen,” vertelt haar moeder Lauren aan The Huffington Post. “Ze is dol op aandacht.”

Veiligheid

Aan de veiligheid van de baby is er ook gedacht. Over het hele parcours waren er meerdere personen in het water om haar bij problemen op te vangen, en Zyla zelf had een speciaal reddingsvestje aan. Uiteindelijk kon ze het voormalige record, uit 1982, met gemak breken.

Een onofficieel wereldrecord

Het nieuw record blijft onofficieel aangezien het Guinness Book of World Records geen record houdt voor deze prestatie. Toch zijn de ouders van Zyla heel trots op de prestatie van hun baby. “En we zijn blij dat de sport een beetje aandacht krijgt,” vertellen zij vol trots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here