Home Goed Nieuws, Puur en Positief Jumpen op Sintbeat!

Jumpen op Sintbeat!

Jumpen op Sintbeat!

Leerlingen van groep 8 van de Margrietschool uit Heerde hebben schoon genoeg van het bejaarde ‘In de Maneschijn’ of ‘De zak van Sinterklaas’, zij komen met een veel origineler alternatief. Samen met hun muziekleraar Henk van der Maten bedachten ze een geheel nieuw sinterklaasliedje: de Sinterklaasjump.
“Ook genoeg van oude liedjes. Elk jaar weer met Sinterklaas? Altijd weer diezelfde stoomboot, makkers staakt uw wild geraas? Dit jaar doen we nu wat anders. We gaan jumpen voor de Sint. Lekker dansen, lekker swingen, jumpen kan echt ieder kind!”, luidt het eerste couplet.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=xV2q_xRqYCo 450 350]

De tekst is bedacht door Henk van de Maten. De muziek is losjes gebaseerd op ‘Sinterklaasje kom maar binnen’, maar dan met een vette beat eronder. ” Erg leuk om te maken”, zegt de muziekleraar die op vier Heerder scholen lesgeeft. “De meiden in de klas hebben het ingezongen in de kleine studio die ik bij m’n huis heb. Later vonden de jongens van de klas het wel leuk om er een ‘jumpstyle’ (populaire dans met veel gespring) dansje bij te maken. Normaal willen jongens niet dansen, maar jumpen is juist heel ‘cool’. Daar hebben we dus een mooi clipje van gemaakt.”

William Bonhof heeft zowel meegezongen als meegedanst in het clipje. Hij vindt het vooral een ‘heel vrolijk liedje’. “Het zou best eens een hit kunnen worden”, voorspelt hij. Volgens hem zal ook Sinterklaas zelf er heel vrolijk van worden als hij het hoort. “Die man hoort ook al eeuwen dezelfde liedjes, dus dan is een beetje afwisseling niet zo erg.”

Het is niet de eerste keer dat muziekleraar Van der Maten met iets dergelijks op de proppen komt. Landelijke bekendheid scoorde hij vier jaar geleden met een liedje naar aanleiding van de geboorte van prinses Amalia, gezongen door leerlingen van de Willem Alexanderschool.

En vorig jaar stond groep 8 van de Wilhelminaschool nog in de spotlights (SBS6 en Jeugdjournaal) met het Oranjelied ter gelegenheid van het WK-voetbal in Duitsland.

Volgens hem heeft dat ‘succes’ te maken met de manier van lesgeven. “Ik probeer de muzieklessen altijd in te passen in de actualiteit. Jumpstyle is populair, dus doen we wat met jumpstyle. Zo hou je de leerlingen letterlijk bij de les.”

(bron: De Stentor)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here