Home Lifestyle Koel je huis af zonder airco

Koel je huis af zonder airco

Koel je huis af zonder airco
cooling with a ventilator

In de zomer is het soms niet uit te houden binnenshuis. De lucht warmt op en dat merk je ook in huis. Heb je een goed geïsoleerd huis dan zal je er minder last van hebben. Anderen zullen al snel merken dat hun huis in een ware sauna verandert.

Dit is absoluut niet aangenaam, vooral niet na een lange werkdag. Om het huis af te koelen is het raadzaam om alle deuren, ramen en gordijnen dicht te houden. Helaas is dit vaak genoeg niet voldoende. Het beste kan je een airco laten installeren. Maar dat is een dure grap. Geef niet zomaar zoveel geld uit. Wij hebben een hele goede tip voor je: niet duur en heel effectief!

Wat heb je nodig om je huis koel te houden?

Niet veel. Het enige wat je moet grijpen is een ventilator en 2 flessen met bevroren water. De ventilator alleen helpt al een beetje om de ruimte af te koelen, maar helaas blaast het de warme lucht maar rond. Je kamer wordt dus niet koeler hiervan.

Wat moet je doen?

Zet de flessen met bevroren water voor de ventilator op een doekje. Doe de ventilator dan aan. Voel je het verschil? Je ventilator blaast nu koude lucht, van het ijs in de flessen, in de ruimte. Das meteen aangenamer toch?

Meer Tips

Wil je meer tips om je huis koel te houden of heb je moeite om te slapen tijdens warme nachten? Dan kan ik je aanraden om het artikel: ‘Slapen tijdens warme nachten‘ te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here