Koninginnedag

Koninginnedag

Na de bizarre Koninginnedag van 2009 in Apeldoorn is het dit jaar de beurt aan het Zeeuwse Middelburg om de Koninklijke familie een paar uurtjes te vermaken. Koningin Beatrix komt op 30 april samen met haar familie naar Middelburg! Niet alleen tijdens het bezoek van de koningin, maar de hele dag door is het feest. Middelburg wordt op 30 april koninginnestad.

Het ontstaan van Koninginnedag

Koninginnedag is een nationale feestdag waarbij in het hele land o.a. door Oranje verenigen feesten en evenementen worden georganiseerd. Het is een oer Hollands feest dat, na het overlijden van Koning Willem III, in 1890 werd ingevoerd. Sinds 1949 wordt Koninginnedag gevierd op 30 april. Voor die tijd werd het gevierd op 31 augustus.

Het weer tijdens Koninginnedag *

Koninginnedag verloopt in de ochtend bewolkt waarbij het aanvankelijk nog wat druilerig kan zijn. Een rug van hogedruk zorgt in de middag voor vrijwel droge condities en vanuit het westen zal de Oranjezon dan vaker tevoorschijn komen. Het zuidoosten blijft het langst last houden van een grijze lucht. Met een middagtemperatuur van 13 graden in het noordwesten tot 17 graden in het zuidoosten is het duidelijk koeler dan vandaag. meer informatie kun je vinden op de Koninginneradar website van het KNMI.

Activiteiten Koninginnedag 2010

Naast Middelburg wordt natuurlijk in heel Nederland Koninginnedag gevierd. Ben je benieuwd waar er bij jou in de buurt wat te doen is? Bezoek dan deze site waar je een overzicht kunt vinden van alle live Koninginnedag webcams van Nederland.

* bron: koninginneradar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here